top of page

Vulgarista – бъди себе си, без цензура

Представяме ви един от участниците в "Започни млад" Бургас от тазгодишното издание - Vulgarista


Какво е Vulgarista?

Vulgarista е новосъздаден младежки бранд, който има една основна цел – да вдъхновява младите хора да откриват себе си и да бъдат точно това, което са. Да са наясно с мислите и чувствата си, да спрат да отхвърлят „лошите“ неща в себе си. Да се приемат такива, каквито са, докато междувременно целят да стават една по-добра версия на себе си. И да се научат как да се справят с живота по един по-красив и лесен начин.


Защо създадох Vulgarista?

Отговорът е много лесен. Аз самата имах нужда от подкрепа и разбиране и търсех различни начини да ги открия. Сега искам да върна точно това усещане. Целта ми е да допринеса с това, с което мога на младите хора, които все още се лутат в живота и не са особено наясно как да се справят със страховете си.


На кого може да е полезен бранда?

В началото Vulgarista беше насочена към млади момичета между 18 и 25 години. Само че с течение на времето ми стана ясно, че всъщност има по-голяма група от хора, които проявяват интерес и се ангажират със съдържанието, което споделям в социалните мрежи.

Изненадана бях от това колко момчета и мъже се включиха в дискусиите, които правим в Instagram. Всъщност в момента според статистиките, аудиторията на Vulgarista е точно 50% на 50% от мъже и жени.

Така се откри цял нов един сегмент, в който бранда може да е полезен и да допринася на още по-голяма група от хора. В момента Vulgarista се насочва към младежи между 18 и 30 годишна възраст.


С какво се бори Vulgarista?

  • „Страхувам се, че няма да успея.“

  • „Не съм достатъчно добра, има много по-добри от мен.“

  • „Имам ниско самочувствие, не вярвам, че мога да се справя.“

  • „Хората ще решат, че съм странна и ще спрат да общуват с мен.“

  • „Не си заслужава да го направя, не е достатъчно добро.“

  • „Дали ще се справя? Ами ако се проваля?“

  • „Никой няма да хареса това, което искам да направя.“

  • „Не знам как става, затова по-добре да не опитвам изобщо.“

Или иначе казано – със страховете на хората. Всички тези мисли в главите ни, които не спират се повтарят. Които правят дните ни по-трудни и по-неприятни. Които ни спират да вземем решение или да извършим дадено действие. Които ни спират от това да се възползваме от възможностите в живота. Които слагат рамки на мечтите ни.

Мисля, че всеки един от нас се е сблъсквал с такива мисли, които само и единствено пречат на развитието ни. И някои лесно успяват да се изтръгнат от хватката на страховете си.

Но други имат нужда от малко тласък и подкрепа. Затова и Vulgarista e насреща – да припомни на младите хора, които се борят със страховете си, че всичко ще бъде наред. Че повечето мисли, които ги спират са излишни.

Че могат да се справят и е време да си повярват и да действат.


Как ще се развива бранда?

Vulgarista ще предлага различни продукти, които да служат за самофинансиране на проекта. В момента работя по създаването на част от продуктите, които ще са налични до края на лятото. Целта ми е да заделям процент от печалбата, който да се дарява за различни социални кампании, които да са в помощ на младежи.

С течение на времето имам желание да се работи с експерти в областта на психологията, които да могат да помагат на младежите – дали чрез статии на определени теми, избрани от аудиторията, безплатни консултации, или различни групови срещи.


Заключение

Младите хора са бъдещето и вярвам, че е важно те да са наясно със себе си, да се изграждат като можещи, знаещи и самоуверени хора, които умеят да се справят с проблемите. Смятам, че има как да се допринесе за една по-добра младежка среда и култура. И вярвам, че има много потенциал в младите хора, които понякога просто имат нужда от подкрепа и разбиране, за да пречупят страховете си.

Vulgarista – бъди себе си, без цензура.


Галерия


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page