top of page

Д-р Хасара - жената, която усмихва хората в България

Днес имаме удоволствието да ви запознаем с една изключителна личност. Доктор Ирена Хасара е завършила Медицински университет - Дентален факултет 1998 г.

Факултет по фармация - магистър Фармацевт и УНСС - магистър по здравен мениджмънт следдипломна квалификация по публична администрация и мениджмънт европейска интеграция. Специализация по Ортодонтия към Стоматологичния факултет – гр. София 2001 год. Специализизация по Ортодонтия в Париж – Франция през 2003 год. Телевизионен консултант на програма “Здраве” на БНТ, консултант към телевизионното риалити шоу “Пълна промяна” по Нова телевизия. Член на БОО (Българско ортодонтско общество), както и член на EOS (Европейско ортодонтско общество).

Един от най-добрите ортодонти в България, който допълва натрупания опит с умението да открива оптималното решение за всяка усмивка и да го превръща в реалност. Но освен впечатляващ професионалист с респектираща визитка тя е и великолепна личност.

Здравейте, Др. Хасара! Започваме нашият разговор с един от най-важните въпроси, а именно - кои са ценностите зад които заставате?

Здравейте и благодаря за поканата! От изключителна важност за мен са професионализма и качеството на работа която предлагам, но може би на първо място е човечността. Затова винаги съм поддържала по-близки отношения с моите пациенти, защото преди това да си професионалист трябва да си човек.


Каква е Вашата основна дейност?

Денталната клиника е специализирана ортодонтска клиника и в това се изразява нашата дейност. Лекувам от леки до изключително тежки случаи, чрез различни методи. Използвам както снемаема техника- Invisalign и различни видове пластинки и фиксирана техника - брекети(естетични, метални и лингвални-скрити).

Защо решихте да се занимавате с това?

Баща ми беше лекар и реших да последвам неговият пример, но в различен дял на медицината, който ми се стори много по-интригуващ, защото винаги съм имала голям интерес към механиката.


Иновациите в ортодонтията?

Бих казала, че най-голямата иновация е Invisalign. Комбинирайки усъвършенствано 3D моделиране за планиране на цифрово лечение, конструиране на форми, основано на биомеханични принципи, масово персонализиране и 3D печат. За 24 години на пазара Align Tech прави революция в ортодонтското и възстановителното лечение. Вече над 15 милиона пациенти по света са се възползвали от техните продукти, а десетки хиляди ортодонтски и дентални практики са ги направили част от своя модерен, дигитален подход за подобряване на усмивките.

Пациентът има възможността още на първата си консултация да визуализира новата си усмивка и да види какъв ще бъде резултата от лечението. Също така благодарение на прецизния компютърен анализ системата Invisalign визуализира целия процес на изправяне и подреждане на зъбите по седмици и още преди да сложите първите първите алайнери ще видите крайния резултат и ще знаете продължителността на лечението.


Кое е най-голямото предизвикателство пред което сте се изправяли?

Да замина да специализирам в Париж преди години, беше голямо предизвикателство и огромно удоволствие. Да черпиш знания от световно известни колеги ортодонти беше едно изключително преживяване.


Как се отрази Ковид пандемията на Вашата дейност?

След Ковид 19 не бих казала, че нашата практика се е променила толкова много, колкото се промени по време на активните мерки срещу Ковид, когато се налагаше да се извършват онлайн консултации и за съжеление лечение по фотоснимки.

Как виждате конкуренцията?

Конкуренцията е изключително полезно нещо, защото тя е тази която те кара да израстваш и да се бориш, да ставаш по-добър професионалист с всеки изминал ден.


Какви са плановете Ви за 2022 година?

Надявам се клиниката да се разрасне, за да имаме възможност да караме още хора да се усмихват и да са щастливи с новите си усмивки и вече съм започнала действия по новото начинание.


Посланието Ви към читателите на списание Български предприемач?

Гонете мечтите си и бъдете успешни, но най-вече както вече казах, бъдете човечни!

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page