top of page

Инвестирай първо в себе си

Инвеститорите винаги са били хора със смели мечти, за представите на някои хора граничещи дори с невъзможното и изпадането в състоянието на нирвана. Всеки си представя как инвеститорите са хората уцелили момента да се включат в най-актуалната борсова игра и сега късмета и парите им работят за тях, а на самите тях им остава само удоволствието да се наслаждават на свободното си време излегнали се на палобата на 18 метровата си яхта Azimut.


В интерес на истината част от представите на хората са абсолютна реалност, но това се отнася за не особено голям процент от инвеститорите по света. Повечето от тах са непрестанно заети да се борят с икономически сривове, рецесии, нестабилни политически обстановки, бедствия, пандемии и нерационалните решения на управата и съвета на директорите на компаниите в които са инвестирали. Обикновенно дори да инвестирате в нещо съвсем просто и лесно като публична кафе машина винаги се намира някой да я разбие или повреди, което създава допълнителни разходи и анфажименти. А това е в противоречие с основните ценности на инвеститорите, а именно парите да работят за теб, а ти да се наслаждаваш на живота.


Но всъщност това няма никакво значение, защото няма смисъл да се занимаваш с нищо ако не можеш да му се насладиш.


За да станеш успешен инвеститор не ти е необходимо обучение, нито специфични умения. Необходимо е нещо много повече от това - свободни ресурси и добър нюх. Това са неща които не се учат и няма как да разберете дали ги притежавате, ако не опитате това начинание. Точно за това и не всички хора стават инвеститори, а успешните такива са още по-малко.

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page