top of page

Как се създават чудеса - Royal Grapes Park

Какво е Royal Grapes Park? С какво е по-различен този проект от останалите затворени комплекси?

Royal Grapes е по-различен от всичко подобно с това, че сам по себе си ще представи Лозовите насаждения, като култура, история и полезна информация. По темата не говорим само за винено производство, а за традиции в отглеждането на лозя от над 130 различни сорта, обединени в Лозова Ботаническа Градина на площ от 10000 м2 открито пространство и над 3000 м2 лозов автентичен музей и десертен лозов масив от 30000 м2, който вече е факт с наличието на четири сорта десертни насаждения, не особено популярни в България. В проекта има заложена тема за обобщена информация свързана с лозарството, чрез 3D кино прожекции и дегустационна зала, както и енергийна пътека с камъни Сваровски, отделно сувенирен магазин и амфитеатър с 400 места за културни мероприятия, както и социални събития. Очакваната дата за начало на строежа 15.06.2021

Това са нашите сортове десертни лозя:

Как дойде идеята за нещо подобно?

Идеята е събирана и усъвършенствана от цялото ни семейство дълги години, като преди 4 години настъпи момента да се захванем с реализацията ѝ, без да имаме кредитно или програмно Европейско финансиране. Само с лични средства, на отделни етапи.

Кои са създателите на този интересен проект? Разкажете ни повече за вас.

Създателите и реализаторите на Роял Грейпс сме само нашето семейство, като всеки е идеен в собствена сфера и обединени в желанието за реализация, успяваме макар и бавно да се движим напред към крайната цел.


Семеен бизнес, мисията възможна ли е? Как успявате да запазите взаимоотношенията си въпреки динамиката и напрежението в бизнеса?

Когато всичко е ясно регламентирано, понятието Семеен бизнес, не е задължително свързано с понятието Семейни Войни :)

Всеки от нас си знае задълженията и отговорностите и не се меси в работата на другите, така нещата се случват без върхове в стреса.

Кое е най-голямото предизвикателство в изграждането на Royal Grapes Park?

Най-голямото предизвикателство в изграждането на Роял Грейпс Парк е поетапното финансиране на проекта и документалното оформление, което е изключително сложен процес. Всяка стъпка в последните четири години е предизвикателство за нас.


Кога предвиждате да завършите проекта?

Предвиждаме завършването на проекта в рамките на следващите година и половина, до две, защото проекта търпи постоянни промени, свързани с изграждането на вилно селище от 25 еко-смарт къщи в границите на същият имот. Това предразполага към безкрайно развитие на проекта и възможности за инвестиции в същата посока, както и създаване на продукт, който не е често срещан на пазара за недвижими имоти в България.


Какво ще научават читателите на списание Български предприемач от вас през следващите 12 месеца?

Предстоящите 12 месеца, ще имате възможност да проследите поетапното изпълнение на проекта от кухнята, иновации в туристическият бранш с уникални предложения и атракциони, както ще имат възможността, да опитат от юли до октомври, непознати за България десертни сортове грозде.


Послание към аудиторията ни?

Посланието към читателите може да бъде само едно, да вярват в мечтите си, да не им слагат рамки и да знаят, че няма невъзможни предизвикателства, стига да дерзаят непрестанно.



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.





0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page