top of page

Какво да правят децата предприемачи през лятото?

Предприемачеството е начин на мислене и култура на поведение. Пътят му наистина е дълъг и не се изгражда за един или два дни. Това е дълъг процес, който продължава години наред и трябва да бъде структуриран така, че във всяка следваща година знанията и уменията да надграждат тези от предишните години. Защо да не започнем, като избираме подходящи игри и използваме пълноценно времето, а резултатът ще е коренно различна посока на развитие на детето ни, която не може да се навакса.


Как минава един ден през лятото на Никола, когато не е на детска градина?

Планираме си деня от вечерта. Обикновено сутрин играе на игри от книжките „Азбука на мисленето“. След това излизаме навън да тренираме (крос, надбягване, скачане на въже, подскоци, йога). Тъй като не обича да спи на обяд, много му е приятно и интересно по това време да му четем книжки, с които са запълнени два големи шкафа - той ги знае всичките наизуст. Свири на пианото, пускаме песнички на английски език, танцуваме и той научава всеки ден по няколко нови думички (и от песните, и от книжките). А през следобедите с приятелите си навън много обича да търсят съкровища по карти, които заедно сме направили. Вечер ни „разбива“ от победи на играта дама, строи си сгради и автомобили с магнитния конструктор, констриура хеликоптери на фона на хубава музика, която татко му ни пуска или ни свири на пианото. Заспива задължително с четенето на много приказки.


Кои са любимите му игри навън?

Много харесва да открива съкровище. Правим няколко еднакви карти на детската площадка. Първата карта показва къде е скрита следващата и така, откривайки петата карта, намира съкровището. Идеята е да се ориентира бързо и наградата винаги си заслужава. Играта може да се изпълнява и вкъщи. Важното е на картата да са обозначени основни обекти.

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page