top of page

Можем ли да пестим от горива, пътни такси и акцизи?


Здравейте! Днес Ви представяме Йоланта Гаврилова - управител UTA Bulgaria Services LTD, дъщерна фирма на UNION TAN Ecksktein GmbH & Co. and KG (UTA). Компанията е водещ европейски разпространител на карти за безкасово разплащане на горива, пътни таски и допълнителни услуги, включително възстановяване на ДДС и акцизи от ЕС. Ще я оставим сама да се представи!



Казвам се Йоланта Гаврилова, щастливо омъжена с две прекрасни деца - дъщеря на почти 18 години и син на 12. Възпитаник съм на НЕГ "Гьоте", Бургас, с бакалавърска степен по "Управление на Търговията" в ИУ, Варна и магистратура по "Международен Бизнес" в университет "Проф. Асен Златаров" в Бургас.

Работя като управител UTA Bulgaria Services LTD, дъщерна фирма на UNION TAN Ecksktein GmbH & Co. and KG (UTA), която е водещ европейски разпространител на карти за безкасово разплащане на горива, пътни таски, допълнителни услуги, включително възстановяване на ДДС и акцизи от ЕС. Дейността на компанията е насочена основно към сферата на транспорта и мобилността на стоки, услуги и пътници, както в България, така и в цяла Европа.


Този сегмент е много интересен и динамичен, освен това има ключово значение за България. Много често се твърди, че за развитието на една държава се съди по трафика по пътищата и аз изцяло мога да се съглася с това.

Работя в този сектор от 2006-та година насам и твърдя, че профила на българските фирми се променя много през годините. Те вече търсят все повече начини за усъвършенстване и повишаване на конкурентоспособността си, както в България, така и в чужбина, и в една голяма степен успяват да се справят с ежедневните предизвикателства. За тази цел изключително много им помага и нашата фирма, а също и други, подобни на нашата, в бранша. Ние им осигуряваме достъп до горива в огромна мултибранд мрежа с атрактивни отстъпки, отложено плащане, решения за заплащане на пътни такси и допълнителни услуги, свързани с мобилността. Това, в комбинация с авансово възстановяване на ДДС, и акцизи върху горивата, директно се отразява на фирмената ликвидност, а индиректно води и до повишаване на всички вътрешно-фирмени административни процеси по отчитане, планиране и координация между отделните звена. В крайна сметка се постига високо и все по-добро ниво на ефективност, като се повишава и корпоративната им култура.

България е част от Европейското пространство и по тази причина българските фирми трябва да имат достъп до такъв тип услуги, които техните колеги от Европа вече ползват. Затова ние сме тук!




Предизвикателствата, пред които сме изправени, са наистина много. Някои са трудно преодолими, други - още повече, защото са директно свързани с всички проблеми, които бизнесът изпитва - от осигуряване на задължителен финансов баланс и конкурентни, иновативни и актуални продукти, и услуги, в условията на много динамични флуктации в цените на горивата, през търсенето на дългосрочни успешни партньорства, до овладяване на натиска, и адаптация, при настоящите условия на общоевропейска регулация, в сферата на международните превози, в лицето на Пакет Мобилност II.

Международният транспорт, най-вече превоза на пътници, бе ударен много силно от кризата, породена от COVID-19. Много компании не устояха на предизвикателствата, а други развиха бизнеса си още по-успешно. След като през последните две години ние продължаваме да подобряваме резултатите и да увеличаваме пазарния си дял, считам, че сме се справили успешно, като дори сме помогнали на нашите клиенти да преминат през трудностите.

Конкурентният пазар е работещият пазар! Конкуренцията е основен стимул за развитието и иновациите, а също и за усъвършенстването на продукти и услуги, които, в случая, ние предлагаме на клиентите си. Без нея местните фирми не биха оцелели, защото няма да имат достъп до условията на своите колеги в чужбина, а продукта или услугата им ще се превърне в крайно неконкурентоспособен. За следващата година планираме да предоставим нови и интересни продукти и услуги, някои от които без аналог на пазара. Обещаваме да зарадваме приятно и настоящи, и бъдещи наши клиенти.

За финал бих искала да пожелая на Вас и цялата Ви аудитория много здрава и успешна 2022-ра година. Също така пожелавам и много лични успехи, споделени радости, много мечти, оптимизъм и позитивна енергия, която да помага на всеки да се справи успешно с всички проблеми и предизвикателства.



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page