top of page

Научете повече за победителите в конкурса GAZELLE - част 1


Стартъпът FoodObox е големият победител в конкурса за най-добър иновативен проект в рамките на Международния инвестиционен форум, организиран от РТИК по проект „Gazelle - Стимулиране развитието на иновативни МСП с висок потенциал".

, проведен през месец май.

Във форума взеха участие общо 15 компании от България, Гърция, Кипър и Северна Македония, преминали през Аксераторската програма на проекта. Те представиха своите иновативни идеи пред бизнес ангели, инвеститори и центрове за технологичен трансфер от Балканския регион.


Кои сте Вие, какъв проблем решавате, защо го правите?

FoodObox позволява на бизнеса да продава излишната храна и да избягва изхвърлянето й, като по този начин не губи всички ресурси, инвестирани в производството и приготвянето. Използването на FoodObox също така позволява на ресторанти и хранителни магазини да придобият „по-зелен” и екологичен имидж, без да харчат допълнително за маркетинг. В същото време крайните потребители помагат за намаляване на въглеродните емисии по устойчив начин, което е основният мотиватор за по-младите поколения при избора на продукт или услуга.

В основата си FoodObox е пазарна платформа както за B2B, така и за B2C и служи като посредническа точка за контакт между ресторанта и клиента. Допустими фирми, които работят с нас, обикновено са ресторанти, пекарни, сладкарници, супермаркети, магазини, хранителни марки и много други.





Кои са Вашите клиенти и каква е обратната връзка?

Получаваме много положителни отзиви от нашите клиенти главно чрез социалните медии. Понякога, когато организираме събития на живо, хората идват при нас и ни казват колко са доволни от нашето приложение. Ние сме изключително благодарни, дори ако ние сме единствените хора, които ще чуят или видят обратната им връзка, защото това мотивира екипа ни да продължава да работи добре. Някои от отзивите от доволни клиенти са: (от уебсайта - https://foodobox.com превъртете надолу и ще видите някои от препоръките)

Защо участвахте в GAZELLE INTERREG, какво взехте от събитието като контакти и обратна връзка?

Програмата ни даде такава невероятна перспектива от гледна точка на много от лекторите. Много сме благодарни за добре управлявания и организиран процес, който ни позволи да участваме и да балансираме с нашите работни отговорности. Най-много ни харесаха дискусиите, които проведохме по време на Q&A сесиите в семинарите. Възможността за участие в Международния инвестиционен форум в Русе беше невероятно завършек на това пътуване.



Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъсквали в професията си?

Като млади предприемачи се сблъскваме с предизвикателства ежедневно. От убеждаване на бизнеса да се присъедини до набиране на първия кръг от инвестиции, има нещо ново, което научаваме всеки ден. Предизвикателството, с което се справяме в момента, е да намерим правилните инвеститори, които могат да ни подкрепят не само финансово, но и които могат да споделят своите знания и опит и да ни помогнат да разширим бизнеса.




Как възприемате конкуренцията?

Изключително сме благодарни, че имаме конкуренция. Това означава, че сме на прав път и главно - че има огромен потенциал на този пазар. Познаваме някои големи играчи, които работят в Европа и се надяваме да се разширим в ЦИЕ, за да можем да се конкурираме със световните лидери.




Какви са плановете Ви за близко бъдеще?

Предстои официално да стартираме нашето партньорство с един от най-големите търговци на дребно в България.

Следващата стъпка е навлизането на нов пазар. Вече включихме първите си ранни служители там и скоро го пускаме.



Какво е Вашето послание или съвет към читателите на списанието?

Сега се разрастваме масово и каним бъдещи партньори и инвеститори да се присъединят към нас. Имаме няколко заинтересовани рискови капиталисти и бизнес ангели и вече сме осигурили половината от кръга. Щастливи сме да се свържем с всеки, който се интересува да ни подкрепя през цялото ни пътуване.



Проект GAZELLE е съфинансиран от Европейския съюз и националните фондове на участващите страни


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page