top of page

Предприемаческото състезание „Започни млад“ със специално издание във Варна

„Започни млад / Start Young“ на Списание „Български предприемач“ е 50-часово събитие, с цел осигуряване на практическо обучение и възможности за реализация на идеи на начинаещи предприемачи

На 25 февруари ще се проведе следващото издание на най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“, което подпамага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от Варна и ще се проведе онлайн.

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от местните предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, „Започни млад“ (Start Young) е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.


Сред членовете на журито в „Започни млад“ във Варна са Даниeл Павлов от РУ „Ангел Кънчев“, Marc de Turck, Данаил Пенев от Tracking bg, Никола Петров от „Литиум“ ООД, Биляна Павлова от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Стела Иванова - главен продуктов директор myPOS, Емил Йонидов от Uni State Broker и Борислава Киркова от The Alpha Group.


Менторите, които ще подкрепят предприемачите са Мирослав Ангелов от MKA Finance, Светослав Романов от Clean Water, Явор Въртинков от 1 ГАЗ, Галин Димитров от East Accelerator, Павел Павлов от BEM.BG, Чави Вияреал от BCA, Теодора Лишева от Сороптимист Интернешънъл Съюз България, Виолета Желева от Ваканция М, Здравко Донков от Smartity, Мария Цветкова от Gene Keys и Кристина Михайлова от Swiss Education Group.


Партньорите, които подкрепят събитието във Варна и ще раздадат специални награди на участниците са V&P Residence club, Нов Дом 1, Smarty Universe, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), AndyVil, PR агенция STEAM, PLEGGI и ECOM Solutions.


Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.


Основни партньори на всички издания на „Започни млад“ са Сороптимист Интернешънъл Съюз България, обучителна програма BASE, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

За повече информация и регистрация за събитието „Започни млад“ във Варна: https://www.bem.bg/event-details/start-young-varna2022

Повече информация за „Започни млад“:

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески съзтезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

„Започни млад“ се организира по инициатива на Фондация „Започни млад“ и списание „Български предприемач“.

Допълнителна информация можете да откриете на адрес: https://www.bem.bg/startyoung



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page