Списание "Бългаски предприемач"

21 окт 20222 мин.

Българска делегация посещава Брага за третото издание на Unique Summit 2022

Актуализирано: 5 ное 2022

Сдружение „Български бизнес форуми“ подготвя голяма българска делегация от представители на бизнеса, неправителствения сектор, университети, научните среди и представители на общини и държавни администрации за участие в Третата среща на върха по време на форума Unique Summit в Брага (Португалия) от 28 до 30 ноември 2022 г.

Очаква се форумът да бъде открит от президента на Португалия Марселу Рибелу ди Соза и министър-председателя на Португалия Антониу Коща.

Unique Summit е глобален форум, популяризиран от инициативата Global StartupCities, отговорен за ускоряването и взаимното свързване на нови предприемачески и иновационни екосистеми със специален фокус върху градовете извън големите центрове. Третата среща се организира съвместно от стартъп градовете Брага, Кейптаун, Клуж-Напока, Кьолн, Ираклион, Малага, Острава, Валенсия, Вантаа и Варна.

Създаден за насърчаване на новите икономически възможности, стратегическото сътрудничество и стимулиране създаването на работни места, Unique Summit ще доведе в Altice Forum Braga над 50 делегации от цял свят, съставени от политически лидери, лидери на стартиращи фирми и инвеститори, които ще обсъждат политики за развитие и консолидиране на новите предприемачески екосистеми, като двигател на икономиката.

Лични покани за участие в срещата на върха, адресирани до президента Румен Радев и министъра на туризма Илин Димитров, бяха изпратени от кмета на Брага Рикардо Рио чрез Сдружение “Български бизнес форуми”.

„Вярвам, че подобни форуми са възможност за българските предприемачи и иноватори за свързване и развитие в области като цифровизацията, иновациите и дълбоките технологии, които са мостът за извеждане от икономическата криза и ускоряване на икономическия растеж“, коментира председателят на Български бизнес форуми - Димитър Василев.

Сдружение „Български бизнес форуми“ е съосновател, представящ България в Startup Europe Networks за Централна и Източна Европа, Западните Балкани и Източните партньорства, част от Мрежата на дигиталните лидери на Световния икономически форум и една от водещите организации в Мрежата на Европейските стартъп градове.

За да станете част от делегацията за участие в Третото издание на Unique Summit в Брага, трябва да се свържете с координатора на българската делегация:

инж. Димитър Василев,

Български Бизнес Форуми

бул. „Христо Ботев“ №3, етаж 3, Варна 9000

headoffice@bbforums.bg

инж. Димитър Василев,

Български Бизнес Форуми

бул. „Христо Ботев“ №3, етаж 3, Варна 9000

headoffice@bbforums.bg

Сдружение Български Бизнес Форуми е съосновател, представящ България в Startup Europe Networks за Централна и Източна Европа, Западните Балкани и Източните партньорства, част от мрежата на Дигиталните лидери на Световен Икономически Форум и една от водещите организации в мрежата на Европейските Стартъп Градове.

    2