top of page

Българска делегация посещава Брага за третото издание на Unique Summit 2022

Сдружение „Български бизнес форуми“ подготвя голяма българска делегация от представители на бизнеса, неправителствения сектор, университети, научните среди и представители на общини и държавни администрации за участие в Третата среща на върха по време на форума Unique Summit в Брага (Португалия) от 28 до 30 ноември 2022 г.



Очаква се форумът да бъде открит от президента на Португалия Марселу Рибелу ди Соза и министър-председателя на Португалия Антониу Коща.


Unique Summit е глобален форум, популяризиран от инициативата Global StartupCities, отговорен за ускоряването и взаимното свързване на нови предприемачески и иновационни екосистеми със специален фокус върху градовете извън големите центрове. Третата среща се организира съвместно от стартъп градовете Брага, Кейптаун, Клуж-Напока, Кьолн, Ираклион, Малага, Острава, Валенсия, Вантаа и Варна.


Създаден за насърчаване на новите икономически възможности, стратегическото сътрудничество и стимулиране създаването на работни места, Unique Summit ще доведе в Altice Forum Braga над 50 делегации от цял свят, съставени от политически лидери, лидери на стартиращи фирми и инвеститори, които ще обсъждат политики за развитие и консолидиране на новите предприемачески екосистеми, като двигател на икономиката.


Лични покани за участие в срещата на върха, адресирани до президента Румен Радев и министъра на туризма Илин Димитров, бяха изпратени от кмета на Брага Рикардо Рио чрез Сдружение “Български бизнес форуми”.


„Вярвам, че подобни форуми са възможност за българските предприемачи и иноватори за свързване и развитие в области като цифровизацията, иновациите и дълбоките технологии, които са мостът за извеждане от икономическата криза и ускоряване на икономическия растеж“, коментира председателят на Български бизнес форуми - Димитър Василев.

Сдружение „Български бизнес форуми“ е съосновател, представящ България в Startup Europe Networks за Централна и Източна Европа, Западните Балкани и Източните партньорства, част от Мрежата на дигиталните лидери на Световния икономически форум и една от водещите организации в Мрежата на Европейските стартъп градове.




За да станете част от делегацията за участие в Третото издание на Unique Summit в Брага, трябва да се свържете с координатора на българската делегация:


бул. „Христо Ботев“ №3, етаж 3, Варна 9000

headoffice@bbforums.bg



бул. „Христо Ботев“ №3, етаж 3, Варна 9000

headoffice@bbforums.bg

Сдружение Български Бизнес Форуми е съосновател, представящ България в Startup Europe Networks за Централна и Източна Европа, Западните Балкани и Източните партньорства, част от мрежата на Дигиталните лидери на Световен Икономически Форум и една от водещите организации в мрежата на Европейските Стартъп Градове.



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page