top of page
Снимка на автораСтефан Савов

Възможности в България и най-актуалните програми за финансиране

Слънцето и топлото време, предстоящото отваряне на плажовете, отхлабване на мерките против пандемията – тези фактори сякаш ни карат да забравим за кризата в икономиката. А тя е налице – водещи анализатори в света са съгласни с това и малки отворени икономики като нашата ще бъдат сред основните потърпевши. Всяка криза дава неочаквани възможности за предприемчивите – сектори и бизнеси, които доскоро бяха в периферията на зрителното поле на експертите и инвеститорите, отчетоха през този период главоломни ръстове.

Възможности за предприемчивите:

Онлайн бизнеси

Трудно е да се посочи бизнес, който изобщо не е в мрежата. Голяма част от бизнес секторите разчитат на присъствието си в Интернет и социалните мрежи, за да функционират. В настоящата ситуация тяхната присъща способност бързо да се преориентират и адаптират им помогна да се изстрелят нагоре и да генерират неколкократни ръстове на клиентската си база и приходите. Такива са повечето компании, предоставящи услуги по онлайн обучения, дигитален маркетинг и др. Според списание ''Business Matters'' ръст отчитат и сектори като стрийминг на филми и видео (напр. Netflix), както и видео игрите.

Работата от вкъщи, която множество компании въведоха, доведе до легендарен ръст на видеоконферентните услуги от порядъка на ''Zoom'' и други подобни платформи (Investopedia).

Доставки по домовете

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page