top of page

Двама големи победители и награди за над 10 000 лева в предприемаческото състезание „Започни млад“


Над 60 бизнес идеи се бориха в състезанието за предприемачи „Започни млад / Start Young“ на Списание „Български предприемач“ пред аудитория от над 1500 души
Тридневното събитие „Започни млад“, организирано от списание „Български предприемач“ завърши с двама големи победители и предизвика много емоции и интерес от страна на публиката, която проследи състезанието на живо в онлайн среда.

Един от големите победители е проектът Rage Room на Борислав Николов от град Варна - шумоизолирана стая, в която хора, изпитващи емоционално напрежение ще могат да чупят стари вещи и по този начин да разтоварват стреса от ежедневието. Освен тази важна функция, предприемачите планират и да рециклират счупените предмети. Другият победител в конкурса е проект EcoSmoke на Александър Градев също от град Варна – екипът ще разработва техника за рециклиране на фасове, превръщайки ги в материал, от който могат да се произвеждат други продукти. По този начин младите предприемачи смятат, че ще помогнат значително за опазването на околната среда в България.
След напрегнато гласуване и пред аудитория от над 1500 души, които следиха развитието на състезанието и всички представени идеи, наградата на публиката беше спечелена от екипа на AdventureKey на Деница Вечерникова от град Бургас, който има за цел да разработи приложение за любителите на пътувания.

„В „Започни млад“ тази година участваха над 60 идеи на млади предприемачи, като 14 от тях стигнаха до големия финал и получиха възможност да сформират екип и да бъдат подпомогнати от нашите ментори. Състезанието беше много вълнуващо и интересно за всички участници, менторите ни, журито, публиката и целия ни екип. Гледаха ни над 1500 човека, пишеха много коментари, споделяха и се радваха на енергията и ентусиазма на всички млади хора. Щастливи сме, че успяхме да дадем положителен заряд на всички и вярваме, че много от идеите имат потенциал да се развият в работещи бизнес проекти“, споделят от сп. Български предприемач.

Сред членовете на журито, които оценяваха проектите бяха Полина Тоскова - Country manager в MyPos, Димитър Димитров - CEO Ardes, и Стефан Ставрев - CEO Trisoft.

Участниците бяха подкрепени от менторите Мирослав Ангелов - управител на MKAFinance, Галин Димитров - създател на EastAccelerator, Здравка Горначка - съосновател на Кулинг Пауър Сълюшънс, Явор Въртинков - основател на семейната компанията „1 ГАЗ“, Мария Георгиева - основател на Creditchoice Ltd, Светослав Романов от Clean Water Bulgaria, Мария Цветкова - една от създателките на организацията Ген ключове България, Борислава Киркова от Alpha Group, Емил Йонидов - генерален мениджър на Uni State Broker, Павел Павлов - бивш Изпълнителен директор на Булгартабак АД и Кристина Кирилова - регионален мениджър за Swiss Education Group, Стефан Савов - консултант европроекти.
Наградите, които получиха финалистите в състезанието са един пос терминал от myPOS и сметка без такса и голямо количество бракувани пос терминали за чупене за победителите от Rage Room, 10 геймърски мишки от Ardes.bg, безплатен курс от ERP Academy, два шестмесечни абонамента за PR обслужване от STEAM Net Bulgaria, две безплатни регистрации на фирми и тримесечно безплатно счетоводно обслужване от МКА финанс, безплатна презентация пред дамския бизнес клуб от БМ Лейди, кариерна консултация според ген ключовете от Ген ключове, три шестмесечни рубрики в списание “Български предприемач”, два чека по 1000 лева за осребряване, 14 книги "Как да стартираш бизнес без собствен капитал", уикенд почивка в най-луксозния комплекс в несебър - Посейдон VIP Residence и 3D принтер от 1 ГАЗ.

Партньори на събитието „Започни млад“ са Mypos, STEAM Net Bulgaria, SWISS EDUCATION GROUP, Clean water, Tracking.bg, Smartcards.tech, MKAFINANCE, Uni State Broker Ltd., Alpha Group Bulgaria, BMlady, Нов дом 1, V&P RESIDENCE, Alexandrova Law firm, Trisoft, Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България, Община Пловдив, Creditchoice, Cooling Power Solutions, Маркет Тренд - агенция за маркетинг и реклама, Gene Keys Bulgaria, Русенска търговско-индустриална камара, Credit choice, Cooling Power Solutions - CPS Bulgaria, АР Комерс, 1 ГАЗ, Eurostep Ltd., Tzvetkovi & Partners Law Firm, UTA Bulgaria и Çimstone Bulgaria, euro-step.eu


Повече за организаторите

Пламен Попов

Пламен П. Попов е управляващ собственик на технологичната компания Smartcards.tech. Съосновател и изпълнителен директор на списание „Български предприемач“ (BEM.BG) с награда за медия на годината от „Награди за мода, стил и шоу бизнес“ 2021г. Създател и на националната социално-образователна кампания „Аз събуждам България“ в партньорство с Министерство на труда и социалната политика 2017г. Автор на бизнес наръчниците „Предприемачът“, „Победителят“, „Преговаряй с мен“ и ко-автор в „Как да стартираш бизнес без собствен капитал“. Пламен Попов е учредител и член на управителния съвет на фондация „Започни млад“.


Ива Попова

Ива Попова е основател и главен оперативен директор на технологичната компания Smartcards.tech. Съосновател и технически директор на списание „Български Предприемач“ (BEM.BG) с награда за медия на годината от „Награди за мода, стил и шоу бизнес“ 2021г. Автор на бизнес наръчника „Първо впечатление“ и ко-автор на „Как да стартираш бизнес без собствен капитал“. Носител на наградата „Бизнес дама на годината“ в категория Млад Предприемач до 28 години през 2020 г. Ива Павлова е учредител и член на управителния съвет на фондация „Започни млад“.0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page