top of page
BG Service

Дигитализация в строителството – мисията (не)възможна

Знаем ли достатъчно за дигитализацията?  

Цифровата трансформация е ключов елемент за успеха на съвременния бизнес и това важи не по-малко и за строителния сектор. Въпреки това се оказва, че той е един от най-слабо дигитализираните в света и България. Според статистиката, 83% от малкия и среден строителен бизнес у нас не е дигитализиран, в сравнение с 50% при големите компании. Защо тези числа са притеснителни? Защото интеграцията на нови технологии не само подобрява ефективността, но и драстично намалява оперативните разходи. Според последни проучвания на RICS, фирмите, прилагащи цифрови решения, отчитат до 15% намаление на разходите и 20% повишение на производителността („Международен доклад за цифровизацията в строителството“, 2023). Логично е тази статистика да е привлекателна за фирмите, което се случва, когато разберат за нея. Въпреки това, често се оказва, че много предприемачи, заети с ежедневните задачи, не успяват да вникнат във важността на цифровизацията. Именно тук идва нашата роля. Като компания, предлагаща бизнес софтуер за строителни фирми, ние отдавна осъзнахме, че преди да мислим за сделки, имаме по-важна работа – да информираме и образоваме нашите потенциални клиенти и партньори.   

 

Представяне на Наръчник на строителния предприемач - BG Service

"Наръчник за по-лесен живот на строителния предприемач" - събитие за иновации в строителството 

Разработваме софтуера за управление на бизнес процеси nZoom от близо 20 години и за нас е аксиома, че дигитализацията носи огромни ползи. В стремежа си да споделим опита си, от 2023 г. стартирахме поредица от събития, на които да представяме комбинирани и допълващи се решения за строителния сектор. На последното събитие, проведено през април 2023 г., заедно с наши приятели и партньори като ЕЦИХ, „Ий Кей Джей България“ и др., обсъдихме стратегии за управление на строителния процес, ефективно планиране, бюджетиране и оптимизация на разходите. В духа на дигитализацията събитието се проведе както на живо, така и онлайн, което позволи участието на около 80 компании от цялата страна. Дългите разговори след официалната част ни подсказват, че темата е наистина интересна и актуална за представителите на сектора.

 

Защо бизнес софтуер?   

Какво ще си помислите, ако чуете „повече с по-малко“? Повече пари с по-малко работа? Повече свободно време с по-малко ангажименти? Повече организация с по-малко усилия? Отговорът е по желание – каквото е необходимо за Вас и бизнеса Ви, можете да го постигнете с бизнес софтуера ни nZoom. Неслучайно „повече с по-малко“ е нашият слоган, който кратко и ясно олицетворява необятните ползи, които могат да бъдат резултат от използването на нашия софтуер. Познаваме предизвикателствата пред строителните предприемачи и сме разработили специално решение, което да направи живота им по-лесен. С nZoom можете да увеличите печалбите, като използвате по-малко ресурси и усилия, да контролирате стриктно количествата материали и да избегнете забавяния на проекти, което обикновено води до допълнителни разходи. Софтуерът значително опростява всекидневните задачи и допринася за по-гладкото и ефективно управление на всичките ви процеси.  


BG Service - събитие за представяне на бизнес софтуер nZoоm

Стъпки към дигитализация, които гарантират успех 

Разбира се, за строителните компании, желаещи да се възползват максимално от цифровата ера, е необходимо да боравят с правилните инструменти и стратегии. На пазара се предлагат множество решения с различни характеристики, и вероятно всяко от тях може да свърши работа до известна степен. След осъзнаването на нуждата от дигитализация, следва да се направи анализ на съществуващите процеси и тяхното оптимизиране. Важно е софтуерът да служи на компанията, а не обратното. Самото внедряване на продукта е съпътствано и от обучения на служителите за работа с новите технологии. Целият този процес понякога изглежда предизвикателен и представлява значителна инвестиция, затова е важно да изберете надежден партньор. Именно тази инвестиция може да бъде решаваща за повишаване на ефективността и рентабилността на вашата строителна дейност в дългосрочен план. За да сте сигурни, че ние сме надежден партньор, можем да попитаме първите ни пет клиента, които вече над 20 години са с нас и продължаваме да се развиваме заедно.  


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page