top of page

Как Арте.Док променят клиентското изживяване с Артина - техния чатбот с изкуствен интелект

Иновациите преобразяват съвременния бизнес свят, а технологичните решения се превръщат в неизменни спътници в ежедневните процеси на всяка индустрия. В сферата на преводите и легализацията, където точността и бързината са от съществено значение, изкуственият интелект внася революционни промени. Алекс от агенция за преводи Арте.Док ни повежда в света на технологичните иновации, където чатботовете се превръщат в незаменими инструменти за съдействие на клиента.Арте.Док са пионери в преводаческия бранш с интегрирането на своя чатбот Артина – иновационно решение, създадено да отговаря на все по-високите изисквания за мигновен достъп до информация. „В последните години забелязваме нарастващата нужда на клиентите да получават отговори на въпросите си бързо и в реално време. Проучванията сочат, че до 2025 година 50% от продажбите ще се осъществяват чрез чатботове,“ споделя Алекс. „Тази тенденция наложи оптимизиране на работния процес и така се роди идеята за Артина,“ допълва тя.


„От самото създаване на Арте.Док преди 24 години, мисията ни е приемането на иновации и технологии, за да можем да предоставяме не само по-качествени преводачески услуги, а и да предлагаме решения, с които да улесняваме клиентите,“ разказва Алекс.


Артина е нововъведение, чиято цел е обслужване на клиенти 24 часа, 7 дни в седмицата. „Откакто Артина е на нашия сайт, сме получили по 500 запитвания в часовете около два, три или четири часа през нощта. Това показва, че хората работят и изпълняват своите бизнес задачи по различно време. Потребителите ценят възможността да получават отговори по всяко време и от всяка точка на света,“ обяснява Алекс.


„Артина значително оптимизира времето за комуникация. Още повече – откакто чатботът стана част от екипа, компанията отчете повишен интерес към нея и получаваме множество клиентски запитвания. Артина се превърна в инструмент за управление на рутинни въпроси,“ казва тя и допълва „Колегите от Арте.Док вече могат да вложат цялата си енергия за основните дейности, за експертни консултации при сложни казуси, както и да се фокусират върху поддържането на високо качество на преводите“. 


Артина обаче върши нещо повече от това просто да отговаря на типични въпроси – обучена е да предоставя специализирана информация за сложния процес на легализация. Тази функция е изключително ценна за потребителите, много от които често се чувстват загубени сред бюрократичните изисквания.Друга функционалност на чатбота е формата за запитване, която се отваря директно в чат прозореца. Това елиминира потребността от допълнително навигиране и търсене на информация в сайта, което значително улеснява клиентите. 


Със своя интуитивен интерфейс, Артина спомага за безпрепятствена и лесна комуникация с клиентите, осигурявайки бърз достъп до информация за услугите, тарифите и решенията, които преводаческата агенция Арте.Док предлага.


„Само за 10 месеца сме получили над 92 000 клиентски запитвания чрез Артина.“, споделя Алекс от Арте.Док. Това е показател за неоспоримата роля на изкуствения интелект в оптимизирането на обслужването на клиенти и бизнес ефективността. 


Обратната връзка от клиентите е изключително позитивна. Мнозина от тях са благодарни за ефективността и удобството, които Артина предлага. 


Признание за иновационния подход на Арте.Док дойде и от поканата за представянето на Артина по време на престижна международна конференция на Европейската асоциация за езиковата индустрия. Нововъведението на Арте.Док беше посрещнато като революционен прогрес в преводаческия бранш, като предизвика голям интерес и от техни чуждестранни колеги.


Визията на агенция за преводи Арте.Док за бъдещето продължава да бъде насочена към неспирно подобрение и развитие. „Към момента Артина е налична на български и на английски език. Планираме въвеждане на още 7 езика, което ще отговори на нуждите на все повече международни клиенти“,  разкрива Алекс. Освен това, компанията от скоро е въвела нова услуга за висококачествен невронен превод с експертна редакция, което създава възможности за бързи, икономични и точни преводачески решения.


Към нашите читатели, които търсят иновации във взаимодействието с клиенти или пък имат нужда от експертни преводачески услуги - заложете на професионалистите от Арте.Док. Можете да се свържете с тях на имейл: office@artedoc.com или на тел. 0896 731 605.


И не забравяйте да се включите в общността на списание „Български предприемач“, където ще ви запознаем с още интригуващи бизнес истории и ценни насоки за развитие в сферата на предприемачеството.0 коментара

Comments


bottom of page