top of page

Как да повишим мотивацията и работоспособността на служителите ни чрез спорт

В днешния динамичен свят, всеки търси начин да избяга от ежедневието и да се зареди с положителна енергия. За компаниите един такъв начин е тиймбилдингът, който освен че сплотява екипа, помага на служителите да се отпуснат, да изградят по-добра комуникация и да се мотивират взаимно. 


Днес, в списание „Български предприемач“ ще ви срещнем с Людмила Михайловска, основател на „Екстрем спорт и професионалният планински водач Евгений Динчев, които ще отправят предложение към вас.

 

Фирма „Екстрем спорт“ е създадена преди 20 години от Димо и Людмила от любов към планината и спорта. Към момента имат два физически магазина и онлайн магазин, където предлагат туристическа, ски и скейт екипировка, също така са официален дистрибутор на Alpina, Kilpi, Husky, Tempish и др. Част от техните корпоративни клиенти са Национален парк Рила, хижа и лифт Рилски езера, Бетонов възел Булмекс, почти всички ледени пързалки в България, Софийска Опера и Театър, Столична община.

 

Евгений Динчев е планинар, алпинист, планински водач и пътешественик с повече от 40 години опит. От 1985 г. е майстор на спорта по планинарство, от 1992 г. - професионален планински водач, а от 2007 г. - планински водач по Европейските изисквания. Евгений е преподавател и е ръководил множество квалификационни планинарски курсове към туристически дружества към БТС, ЦПШ Мальовица, Асоциация „Планини и хора" и др.

 

„Заедно с Евгений обмисляме ново корпоративно предложение – екскурзия или няколко похода годишно за компаниите, като това ще бъде обвързано с лоялна програма, както и  възможност за отстъпка за екипировка в нашите магазини. Идеята е да бъдем полезни на собствениците на бизнеси и техните служители, за да повишат мотивацията и производителността си.“, разказва Людмила. „За членовете на списание „Български предприемач“ сме замислили поход до връх Ком на 15.06.2024г., за да усетят тръпката да бъдеш в планината и да обмислят как биха могли да стимулират техните служители да спортуват.“, допълва тя.

 

„Движението е здраве! Физическата активност ускорява всички жизнени процеси, като подобрява функционирането на органите и повишава работоспособността. Не е толкова важно под каква форма ще спортуваме, важното е да има движение. Спорта влияе положително и на емоционалното състояние на човека. Разходка в планината зарежда с енергия и ако това се превърне в навик и начин на живот, значително ще подобри жизнеността, мотивацията и продуктивността. Когато човек излезе веднъж в планината, често търси начин да го направи отново. Хората винаги изразяват задоволството си от такова преживяване. Дори и при неблагоприятни метеорологични условия, накрая винаги у тях остава чувство на удовлетвореност от пребиваването сред природата.“, споделя Евгений.

 

Статистиките сочат, че стресът на работното място води до повече болнични и намалена производителност, в следствие на които пропуснатите ползи могат да достигнат до 10% от приходите на компаниите. Около 83% от служителите се оплакват от стрес на работа и над 70% от служителите търсят решения за справяне с него. Само 22% от служителите се чувстват ангажирани на работа и 59% напускат компанията ментално (тялото ми е тук, но умът ми не е).

Прекарване на време сред природата води до подобрение в настроението, психическото и физическото здраве. Тиймбилдингът не е просто забавление – той е инвестиция в хората. Когато служителите се чувстват оценени и мотивирани, те са готови да дадат най-доброто от себе си, което в крайна сметка води до успех и растеж за цялата компания.


Корпоративно предложение на Екстрем Спорт:

 

·         4 похода годишно за всички служители на компанията, водени от един от най-опитните планинари в България и професионалния екип на „Екстрем Спорт“

 

·         Персонализирана програма спрямо предпочитанията на компанията

 

·         Лоялни карти за всички в компанията с отстъпки за екипировка

 

·         Наръчници за планината и за необходимата екипировка за всеки поход

 

·         Чист въздух, красиви гледки, движение, време с приятели

 

Присъединете се към нас на 15.06.2024г. за поход в Стара Планина до връх Ком

 

Пакетът включва:

 

·         Еднодневен поход с професионален планински водач. 

 

·         Наръчник за планината

 

·         Раница Husky

 

Цена – 180 лв


Всеки желаещ да се включи в похода на списание „Български предприемач“ и „Екстрем спорт“ може да попълни анкетата от следния линк - https://forms.gle/oe2auaatS1Y2ZN799.  Ние ще се свържем с вас, за да уточним детайли. 

За контакти с „Екстрем спорт“, посетете техния сайт https://www.extreme-bg.com/.

0 коментара

© 2021 Фондация “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Всички права запазени. Политики за поверителност.

Добре дошли на уебсайта на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Фондацията е ЮЛНЦ, регистрирано в България, ЕС и осъществява изцяло дейност в съответствие със своята мисия да насърчава и развива предприемаческата среда и талант. 

 

Мисията на Фондация “Започни Млад” е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж.

Получавай новини от Фондация "Започни млад"

Контакти:        support@bem.bg       +359 893 042 868        България

Моля имайте предвид, че всички споменати продукти и/или имена на компании са търговски марки ™ или регистрирани ® търговски марки на съответните им притежатели. Уебсайтът/фондацията няма никаква принадлежност и/или одобрение за/от тях – тези търговски марки се използват само за образователни цели като примери. Екипът ни извършва модерация преди да публикуваме, но все пак имайте предвид, че настоящият уеб сайт е създаден с образователна цел и не носим отговорност за резултати или пропуснати ползи. За повече информация по дадена тема, се свържете с нас. 

bottom of page