top of page
Снимка на автораPARTNERS CONSULTING

Как стилът на живот определя икономическото ни състояние

Здравейте, днес съм много щастлив да направя интервю с Георги Русев на живо от Северен Кипър. Заповядай, представи се на нашите читатели.


Казвам се Георги Русев. Шастливо семеен съм, имам 4 сина и се радваме вече осми месец на постоянно пребиваване в Кипър. Нашето пребиваване е свързано с бизнес.


В професионален план съм предприемач, инвеститор, маркетолог и се занимавам с бизнес от много малък.


Вие живеете в Северен Кипър или сте там само заради бизнеса и когато приключи ще се върнете в България?


Смятам, че е малко вероятно да свърши бизнесът, с който се занимаваме тук, но всякакви обстоятелства могат да настъпят. Живеем тук постоянно от 2020. Закупихме жилище, в което живеем, в затворен комплекс при прекрасни условия. На този етап нямаме повод и причина да променяме това.


Кое там ви кара да се чувствате по-добре и да не мислите за връщане? И как това ви помага да имате по-добри икономически резултати?


С моята съпруга сме заедно от 14 години. Много често вечерно време след приключване на ангажименти гледахме “Търсене на дом по света”. И си беше наша съкровена мечта. Искахме някой ден да сме на мястото на тези хора.


Когато дойдохме в Северен Кипър нашата мечта стана реалност. Защото видяхме, че можем да сме на 1600 км от България, на два часа полет, на прекрасни атмосферни условия и това, съчетано с изключителни бизнес възможности ни показа, че сега е момента. Едновременно да имаме балансиран лайфстайл на Средиземно море и икономически да преминем на следващо ниво от това, което сме били до момента на това решение.


Какъв точно е бизнесът, заради който сте отишли в Кипър?


Ние сме инвестиционни консултанти, посредници по предлагането на недвижими имоти. Конкретно само и единствено в името и в ползата на Dovec Group of Companies. Когато дойдохме тук през 2020 бяхме поканени да видим възможността, която тук се предлага за бизнес с недвижими имоти. Оценихме тази възможност и неексплоатирана ниша. Северната част на Кипър е извън Европейския съюз и едва сега започва да развива потенциала си.


Ние участваме в това с лични си капитал и този на инвеститорите ни. Всяко инвестиционно гостуване при нас е доста различно от типичния оглед.


Пазарът тук предлага различни ползи от тези, които предлага в България.


Не е ли по-трудно да продавате имоти в Кипър отколкото в България? Каква е тенденцията?


Преди да дойдем тук за постоянно ние бяхме реализирали един доста приличен брой продажби, без нито един наш инвеститор да беше посетил Кипър. Всичко беше на база на доверие помежду ни и лични пример.


Много от нашите клиенти се виждаха като инвеститори, а не като собственици, които ще се радват на това, което притежават. Когато имахме възможност да пътуваме през юни 2021, когато тези хора дойдоха, казаха: “По-хубаво е отколкото сме очаквали. Благодарим за направеното предложение да бъдем клиенти и инвеститори”. Освен имотите, които закупиха с цел рента, спекула и т.н., мнозина от тях се виждат като хора, които ще имат траен потребителски интерес, тоест ще пребивават, ще остават за дълги ваканции.


Douvec каква фирма е, съществува ли отдавна? Има ли построени имоти преди това?


Идвайки тук разбрахме, че Dovec Group of Companies е абсолютният връ в строителния бранш. Това е компанията, която доближава дубайския лукс в Северен Кипър, но на далеч по-достъпна цена от тази в Дубай. Семейна на компания е, на 33 години.


Ние от Partners Consulting си извоювахме правото да подпишем ексклузивен договор за предлагане на търговската марка Dovec в България, Австрия, Северна Македония, Словения и Сърбия.


Имат реализирани проекти с над 600-700.000 квадратни метра.


Имат ли незавършен проект?


Не, при Dovec не се стартира предлагане на проект, ако нямат всичко нужно от гледна точка на документация и маркетинг. Те имат една практика да дават привилегировано новите си проекти на топ 5 консултантски компании за предната година.


За наше щастие ние сме такава. За 2021 година ние сме на първо място сред всички компании посредници за Dovec като брой сделки. На второ място сме по оборот.


Задължително ли е имотите да продължават да се продават по същия начин, по който са се продавали винаги или може да се вкара съвременния и модерен маркетинг и PR в продажбата на имоти?


Ние държим на топлото отношение, докато в класическият модел посредникът няма отношение нито към продаващата, нито към купуващата страна.


За финал отправи един призив към нашите читатели.


Прави и отивай в тази посока, в която по-малко хора ходят. Бъди различен, насочи се в различното направление, защото масовото е изчерпало своя потенциал.






0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page