top of page
AdvancedStyleAdvice - Сузана Бойчева

Най-честите грешки в стайлинга

Като бизнесмени и предприемачи, излъчването на увереност и професионализъм често е ключът към формирането на първите впечатления. Един от начините да постигнем това е чрез правилния личен стил и облекло. Днес наш гост е личният стилист и имиджмейкър Сузана Бойчева, която ще ни сподели своите експертни съвети за това как да избегнем най-честите грешки в модата и да създадем уникален и впечатляващ външен вид.


Сузана Бойчева - личен стилист и имиджмейкър

 

Какви са най-честите грешки, които забелязваш в ежедневния стил на хората?

Най-честата грешка, която виждам напоследък, е използването на дрехи, които са остарели и износени. Тези дрехи са подходящи за ежедневието, но не и за бизнес срещи или работа.

 

А какво ще кажеш за комбинирането на цветове? Има ли основни правила, които могат да ни помогнат?

Едно от главните правила е цветовете на дрехите да хармонират с естественото оцветяване на човека. Например, на хора със светли очи и коса им отиват светли тонове, докато на хора като теб и мен, с тъмна коса и очи, най-добре отиват комбинации от светли и тъмни цветове.

 

Влияе ли структурата на тялото на избора на дрехи?

Разбира се. Всеки човек има специфики във фигурата си, които трябва да се вземат под внимание при избора на дрехи. При дамите често срещам проблем с избора на панталони, а при мъжете – с намирането на подходящи горни дрехи за раменете.

 

Как можем да коригираме тези проблеми?

Най-лесното решение е да се доверите на добър шивач. Малки корекции като скъсяване на панталон или прибиране в талията могат да направят чудеса.

 

Как да създадем уникална визия с аксесоари? 

Аксесоарите са чудесен инструмент. Един колан, например, може да промени цялостния вид. Коланът може да удължи торса или краката в зависимост от това как е комбиниран с другите дрехи.

 

Как да съобразим облеклото си със средата, в която сме?

В работна среда е популярна спортно-елегантната визия, но много хора избират твърде спортни дрехи. Препоръчвам да заложите винаги малко повече на елегантността, докато в свободното време можете да сте по-спортни.

 

Сузана Бойчева - личен стилист и имиджмейкърстилист и имиджмейкър

 

Имам проблем с неудобни официални обувки. Какво можеш да ми препоръчаш?

Мъжките официални обувки често са по-твърди. Можеш да ги разходиш вкъщи с дебели чорапи или да използваш сешоар, за да ги отпуснеш. За по-неформални обстановки можеш да заложиш на мокасини или лоуфъри, които са по-удобни.

 

Какви други модни тенденции според теб не са на място?

Тенденциите се променят, но например комбинацията от маратонки и костюм може да не е за всеки. Най-важното е тенденцията да отговаря на личния ти стил и да ти отива.

 

Какъв е най-добрият начин да обновим гардероба си?

Първо трябва да разчистим старите и неизползвани дрехи. След това ще останат само нещата, които използваме. Когато тръгнем да ги съчетаваме, ще разберем какво ни липсва и точно това ще попълним.

 

Сузана Бойчева - личен стилист и имиджмейкър

Стилистичната експертиза на Сузана Бойчева ни показа колко важно е вниманието към детайла и умението да съчетаваме правилно цветовете и дрехите, според нашата фигура и обстановка. Като успешни предприемачи, хубавото облекло не само допълва нашия имидж, но и е признак за увереност и професионализъм. Овладейте тези съвети и бъдете подготвени за успех! Сега е време да прегледате гардероба си и да приложите на практика получените съвети!

 

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page