top of page

Спомагане за по-добро физическо здраве на децата чрез активност навън.

Мария Михова, Edutain Attractions

Как Edutain Attractions допринася за развитието на физическото и менталното здраве на децата чрез своите атракции?

В днешния свят като проблем при децата на първо място се явява ниската култура относно физическото здраве. Това се изразява в две основни направления - начина на хранене и играта на видео игри, компютри, телефони. Вредните храни, които заливат пазара или т.нар. “junk food”, като желирани бонбони, сандвичи, пици, бургери, сладки неща и тежки въглехидрати, както и соковете с голямо съдържание на захар, са пристрастяващи за подрастващите. Това, разбира се, в съчетание с липсата на всякакво движение, води до затлъстяване и наднормено тегло. При повечето деца тотално отсъства физическата активност. За сметка на това телефон има всяко дете над втори клас и през свободното си време играе на игри или „цъка“ в YouTube. Ние от Edutain Attractions намираме решение на този проблем, като създаваме съоръжения, които да са забавни за децата. Също така съчетаваме детските фитнеси с YouTube видео клипове, като целта е да комбинираме технологиите с движение и игри навън. 


Можете ли да споделите конкретни примери за такива атракции и как точно се постига този ефект?

В България по детските площадки са монтирани или фитнеси за възрастни, които са високи и трудно достъпни за децата, или съоръжения за по-малки деца. За децата във възрастовата група от 6 до 16 години няма съоръжения, на които да тренират или играят. Тук можете да видите два видео клипа на нашите съоръжения Donkey Bars с примерни игри за по-малките и тренировъчна програма за по-големите - линк1, линк2. Donkey Bars е брандът ни за катерушки, като това са фитнес съоръжения за деца с активности като пожарникарски стълб (висок 3 метра), мрежа за катерене, тролей за люлеене, люлка, хоризонтална стълба за набиране, възможност за включване на пързалка, както и други елементи за тренировки. Те са подходящи за дворове на частни къщи или пък за затворени комплекси. 


Edutain Attractions продукти

Каква е ролята на образователния компонент в атракциите ви и как той допринася за менталното развитие на децата?

Основният ни бранд, Edutain Attractions, създава атракции, които съчетават елементи и активности, и са насочени най-вече към следните бизнес клиенти - ризорти, хотели и ресторанти, както и частни или общински паркове. Чрез поставянето на интерактивни съоръжения на посочените по-горе места, децата проявяват интерес към атракциите и сами искат да прекарват повече време на тях, отколкото на телефоните. На сайта на Edutain Attractions също така има няколко концепции, които са насочени изцяло към съчетаване на активност, забавление и учене чрез игра. Това са съоръжения със следните структури: на атома, на ракета, на кораб и водния свят, както и на планетите в Слънчевата система. Всяка една от тях е под формата на катерушка и съдържа интерактивни елементи в „къщичките“, които са с образователна цел. Наподобяват детски музей с илюстрации, снимки и принципи от науката, които децата да могат да изследват. Децата в днешно време са засипани от всякъде с ненужна информация, което ги възпрепятства да разсъждават сами. Нашите катерушки имат идея и послание, които децата сами откриват чрез движение и забавление. По този начин е по-вероятно подрастващите да започнат да си задават въпроси, да бъдат по-любознателни, да търсят решения и да научават интересни факти.


Има ли специални програми и инициативи, които Edutain Attractions предприема за подкрепа на духовното развитие на децата?

Започнали сме няколко дейности за съчетаване на нашите атракции с модерни методи на забавление за децата. Това включва интересни компютърни игри, както и иновативни занимания, като роботика и програмиране. Ще представяме пред вас още подробности в следващите рубрики. 


0 коментара

© 2021 Фондация “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Всички права запазени. Политики за поверителност.

Добре дошли на уебсайта на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Фондацията е ЮЛНЦ, регистрирано в България, ЕС и осъществява изцяло дейност в съответствие със своята мисия да насърчава и развива предприемаческата среда и талант. 

 

Мисията на Фондация “Започни Млад” е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж.

Получавай новини от Фондация "Започни млад"

Контакти:        support@bem.bg       +359 893 042 868        България

Моля имайте предвид, че всички споменати продукти и/или имена на компании са търговски марки ™ или регистрирани ® търговски марки на съответните им притежатели. Уебсайтът/фондацията няма никаква принадлежност и/или одобрение за/от тях – тези търговски марки се използват само за образователни цели като примери. Екипът ни извършва модерация преди да публикуваме, но все пак имайте предвид, че настоящият уеб сайт е създаден с образователна цел и не носим отговорност за резултати или пропуснати ползи. За повече информация по дадена тема, се свържете с нас. 

bottom of page