top of page

Български предприемач на Малдивите

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Michelle Maldives с цел развитие на мисията на фондацията.


Малко след първия сняг в България ви пренасяме на Малдивите, където ще ви разкажем историята на Мишел - български предприемач на Малдивите.


Кратка професионална визитка на Мишел:


Занимава се с туризъм от 7 години, откакто живее в Малдиви. Преди това е работила основно в банковата сфера.

Разкажете ни първо, коя е мечтата на Мишел?

Едно време мечтаех да бъда свободна и да работя нещо, което да ме прави щастлива. Мисля, че го постигнах. Работата ми ме прави щастлива и това, че живея на остров Маафуши, някъде в Индийския океан е още по-невероятно. Да плувам в океана и да се срещам с обитателите му е истинска мечта – реалност. В момента нямам конкретна мечта. Всичко е въпрос на гледна точка. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да направиш някакви усилия, за да се случи. Нищо не идва наготово, както и нищо, от това, което ни се случва в живота не е случайно. Хубаво е да мечтаеш, но трябва и да си поставяш цели, които да те доближават до тази мечта.


Защо избрахте Малдивите, освен очевидните причини, лесно ли е да развиваш бизнес там?


Никога не съм си мислела, че ще живея на Малдивите, но „случайностите“ ме доведоха тук и останах. Бях се занимавала с туризъм около 2 години в България и нямах достатъчно натрупан опит в тази сфера. Започнах всичко отначало, стъпка по стъпка, като с времето придобивах все повече опит и знания. Никога не е лесно, когато започваш нещо ново, особено в чужда държава и съм благодарна на подкрепата на съпруга ми, който е малдивец. Винаги има трудности, пречки, конкуренция. Трябва да мине време, за да развиеш свой бизнес, трябва постоянство, отговорност и постигане на цели. Работата ми е свързана основно с комуникация с моите клиенти, изцяло онлайн, а след и това и на живо, и това да изградя доверие между мен и клиента, така че да избере точно мен и това, което предлагам. След това работата ми е клиента да остане доволен и да препоръча моята услуга на други хора.

Защо хората избират Вас и, как Ви намират клиентите Ви?


Най-вече защото са доволни и защото това, което предлагам като цени е достъпно за много хора. Идеята, която развивам е хората да знаят и да са информирани, че Малдиви не са само скъпите Резорти, но Малдиви са и дестинация за бюджетен туризъм и това са местните острови, които предлагат настаняване в къщи за гости и хотели. Давам много информация и помагам с напътствия и съвети хората, които се интересуват от пътуване до Малдиви. Изцяло съм на разположение на моите клиенти, когато са на почивка в Маафуши. Ходим заедно на екскурзии, общуваме и се забавляваме. Това прави почивката им още по-незабравима. Обикновено ме намират чрез социалните мрежи, отзиви за мен в групи за пътувания или чрез приятели и познати, които са идвали при мен. Имам група във Facebook, където публикувам информация, новини, снимки, филмчета, оферти и интересни факти за Малдиви. Факт е, че нямам нито 1 платена реклама на бизнеса, който развивам.

Всеки мечтае да посети Малдивите. Какъв съвет бихте дали на нашите читатели - хотел или резорт да изберат? Защо?


Когато планирате Малдиви или друга дестинация, всичко е съобразено с бюджета Ви. В зависимост от това какво може да си позволите, можете да избирате между Резорт или местен остров, както и комбинация от двата варианта. Когато търсите място за почивка на Малдиви трябва да сте наясно какво искате. Дали искате само да почивате или искате да сте по-активни и да видите повече места. Чувала съм много мнения, че на Малдивите било скучно и нямало какво да се прави, че са дестинация само за младоженци. Това не е така. Подводния свят предлага толкова много възможности. Всеки ден може да имате различно преживяване и това да бъде комбинирано с вкусна храна и добра почивка. Според цената и лукса. Какви са плановете Ви за следващата година в професионален аспект?


Иска ми се да продължавам да се развивам в това, което правя, както и да разширя дейността си, но за момента това са само планове. Надявам се да станат реалност, тъй като от известно време живеем в непредвидима обстановка.

Какъв съвет ще дадете на нашите читатели, когато избират експерт в чужда страна?


Аз винаги сама организирам пътуванията си, но за мен е много по-лесно ако има човек, който живее на това място и може да ми помогне с организацията, настаняването, както и съвети за всичко, което ме интересува. Тези хора знаят много повече и вместо да си губя времето търсейки информация, бих се доверила точно на такъв експерт.


Какво е посланието Ви от Малдивите за нашите читатели?


Поне веднъж в живота си посетете Малдиви. Може да се окаже така, че някой ден те наистина да изчезнат под водата. Малдиви са интересна дестинация, която ще Ви изненада с усмихнатите хора, тюркоазения цвят на океана, белия коралов пясък и невероятно красивите залези!

Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.




0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Секси през 2022

bottom of page