top of page

Една работа, две заплати

Как да създадем собствен бизнес, докато работим за друг? Знаете ли какво е “Параграф 9-5” и как той ви пречи да започнете нещо свое? Много години работих на заплата и през цялото време исках (и се опитвах) да започна нещо свое. Именно през тези години, когато работех за други хора и стартирах собствените си проекти един след друг, осъзнах нещо много важно, което позволи на ума ми да се проясни и изведнъж всяко парченце от пъзела щракна на мястото си. Прозрението ми беше, че работата на заплата и режимът с работно време са проектирани така, че да не можете да се измъкнете от тях ако не положите огромни и/или правилни усилия. Това е вид капан - нещо като известния “Параграф 22”. Затова го нарекох “Параграф 9-5”. Ето как изглежда той:


Хората искат свобода! Предполагам, че вие също.

Както се казва, "на където те отиваха, аз от там се връщах". Реших, че имам какво да споделя по въпроса. Да помогна, да покажа къде са капаните, „легналите полицаи“, скритите дупки и неприятните изненади.

Затова просто свързах точките, синтезирах опита си, научените уроци, победите и провалите и се получи нещо, с което се гордея.

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page