top of page

Историята за пътя към успеха от Славчо Славов

Занимавам се от 12 години с производство и разпространение на продукти от Родопския минерал Зеолит. Зеолитът е естествен минерал, който спомага при отстраняване на токсични химикали. Зеолитът от Родопския край е с най-висока концентрация на клиноптилолит в сравнение на същия минерал от други държави. Паралелно на това, се занимаваме и с отглеждане и направата на продукти и от плевели (лайка, невен, но най-вече коприва) и тяхното разпространение.


През годините (от 1990 до сега) съм се занимавал с Бизнес само в частния сектор. Случва се така, че винаги се занимавам с нещо, което не е познато на всеки. По неволя се случва така, че винаги се опитвам да правя пътека за другите, дори без да го желая. През тези години съм бил и добре и много зле в бизнес аспект. Случвало ми се е три пъти да фалирам. Надявам се да не се случва повече, но винаги след това, съм бил по-добър и по-добре.

Когато се срещнах с минерала Зеолит го тествах първо върху себе си. След като видях и усетих какво направи с мен го предложих на своите близки. А след това, си обещах, че ще направя всичко възможно всеки друг да научи за него и ако сметне да го използва. Именно заради това разработихме продукти и за външна и вътрешна употреба, за да стигнем до по-голям брой потребители.


Като погледна назад, най-важното според мен в развитието на един бизнесмен е опита. Важно е във времето да установиш какво можеш, да знаеш как да го направиш и да имаш вярата в себе си да го направиш - с две думи да се опознаеш.


През годините винаги е имало причини да се захвана с една или друга дейност, но все продължавах да търся. Не бях достатъчно уверен в какво съм най-добър. Едва след третия и най-тежкия ми фалит, разбрах и се убедих в какво съм най-добър. Всичко отам нататък се нареди и продължи да се нарежда с моята правилна намеса. В момента, най-голямата ми награда е, да се уверя, а то се случва всекидневно, че хората, които са се докоснали и ползвали продуктите ни, не са били подведени. Има и такива, на които света им е винаги крив, но пък те са също нужни, за да ни провокират, да сме още по-активни.



За съжаление, винаги има личности, които мислят как да ни направят живота интересен - труден би било меко казано. Но в моя случай, ми правят усуга - мобилизират ме още повече. Когато сте извървели доста трънлив път и сте създали продукти, които сами да говорят за себе си, препятствия почти няма, ако ги има, много лесно ги прескачаш. Но това не се постига бързо и лесно или както се твърди в една мисъл: “За да има искри в очите, има и сълзи в душата.”


Ако желаете нещо и Вярвате в това си желание от душа и сърце няма кой да Ви спре, но за мен най-важното е да се Познавате.

 


0 коментара
bottom of page