top of page
  • Снимка на автораV&P RESIDENCE

Кое е "най-доброто" място за работа "Home office"? Ние го намерихме.

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и esteban.bg с цел развитие на мисията на фондацията.



Хейтърът ще каже, че е реклама.

Истината е, че понятието "най-добро" е субективно и е резултат от градени с години ценности, моментно състояние, приоритети и постигнато ниво, под което вече не искаш да слизаш. Затова ние ви даваме нашата субективна гледна точка изцяло придобита от личен опит, по един малко по-нестандартен начин - този път домакините ни интервюираха нас, а не обратното.

Всичко започна с рождения ден на Ива. Много мислихме къде да го отпразнуваме и как. Този път ни се искаше да е нещо интимно, спокойно, романтично и ексклузивно. Но къде можехме да намерим луксозно място в България на прилична цена в сезон, което да отговаря на нашите изисквания? Къде можеш да си хем в "обетованата земя" хем в уединение със себе си? Място, което е достатъчно обширно и хората не се блъскаме шезлонг в шезлонг.

Има страшно много "луксозни" места по българското черноморие, които са скъпи и препълнени с хора правещи си селфита в тоалетните. Това не е нашето място. Субективната истина е, че луксът идва с отношението и обслужването, които получаваш. С тях трябва да идва и цената, а доста места просто залагат на локацията и обстановката, а самото обслужване остава някъде там на необходимия минимум. Ние не се задоволяваме с необходимия минимум без значение за кой аспект от живота ни говорим. Затова и не успяхме да намерим подобно място толкова лесно.


В същото време получихме покана да посетим един затворен комплекс в Несебър за два дни, точно преди рождения ден на Ива. Решихме да приемем и отидохме. Е, останахме там и след рождения ден :)

Бяхме запознати с мястото, но не бяхме отсядали за по-дълъг период от време. Сега сме влюбени освен един друг и в това място. Разбира се, естеството на нашата работа предполага да можем да я вършим от всяка точка на света. Така се случи и на това пътуване - работа, работа, работа ама истинска. И когато дойде време да си тръгваме се зароди идеята - защо трябва да си ходим? Ние работим онлайн. Сега работата от вкъщи е модерна и необходима. Защо да не работим от там? Получихме спокойствието, което ни е нужно, за да сме креативни, атмосферата и средата ни дадоха нови, свежи идеи, а хората... отношението е невероятно.

Няма да забравим фразата: "Сега сте на почивка. Насладете се изцяло на преживяването, а ние ще се погрижим за всичко останало. Искаме да сте спокойни."

Това е мястото, на което бихме работили от вкъщи, с такива хора с такова отношение, на такова екзотично място в България. Защо екзотично ли? Собствена лагуна тип

изкуствено езеро със специална настилка от Италия. Уединение, спа, предстоящи фитнес и конферентна зала, два ресторанта, магазин, божествени градини, в които искаш да се изгубиш, целогодишна поддръжка, уникално удобни и луксозно направени апартаменти и студиа, на 5 минути от Несебър, на 3 от Равда, на 30 от Бургас и на 20 от летището в Сарафово (съвсем скоро и с директен маршрут от София без влизане в Бургас). Но, нека директно да ви покажем, какво ни попитаха Ваня и Пламен, основните художници създали този шедьовър:


Здравейте, Ива и Пламен! Първо честит рожден ден на Ива! Защо решихте да отпразнувате вашия празник при нас?

Сърдечно благодарим! Тишината, спокойствието и комфорта. Уникалните градини, романтичната обстановка, имаме чувството, че сме в Италия. Ако трябва да бъдем честни бяхме леко предубедени относно комплекса защото на снимките изглежда нереално красиво и мислихме, че са обработени на фотошоп, но когато дойдохме видяхме, че е дори по-красиво. Тук има много кътчета, където да можеш да се осамотиш. Имаме си и осбствена лагуна.


Какво е важно за вас когато избирате съответно, къде да живеете и къде да работите?

Не бихме работили навсякъде. Не бихме работили на шумно място, с прекалена и хаотична динамика. Вече не бихме губили време в пътуване, в задръствания, хаос. Когато сме при вас, в Несебър, сме по-спокойни и качеството на работа ни се повишава. На подобно място достигаме от една точка до друга за много по-кратко време и го няма усещането, че винаги закъсняваме. Няма го рутинното напрежение, което убива креативността и продуктивността. Ние създаваме съдържание, сайтове, събития, кампании и е много важно да бъдем в хармония със себе си и средата около нас.


Доколко обстановката помага за продуктивността на работа?

Както казахме обстановката има огромна роля. За да бъдеш продуктивен трябва да си вдъхновен, а спокойната, удобната обстановка създава предпоставки за това независимо дали пишеш статии или пишеш код.


Защо да работите зимата в Несебър вместо в София или друг голям град ако сте под наем? Откъде да започнем...

Може би на повечето най-интересна би им била финансовата страна затова ще кажа първо, че на цената на този подобен лукс, в София например, не бихте намерили нищо, което да е дори приемливо като удобство. Но това не е дори най-важното в нашия случай.

Паркомясто, трафик, задръствания, блъсканици, опашки, загуба на време, сърдити съседи и намусени хора бързащи за някъде... тук няма нищо от това. Имаме си всичко, от което имаме нужда - ресторанти, скоро и фитнес и конферентна зала, магазини.

И към същината - апартаментите са изключително кокетни, с фантастичен дизайн, в затворен комплекс с или открит подземен паркинг от едноспални до мезонети. Тук въпросът трябва да бъде: Защо да работим някъде другаде?


Кое ви привлече най-силно в нашите комплекси Естебан и Посейдон?

Ива: Тъй като за мен беше изненада къде отивам - на пръв поглед буйната растителност ме впечатли най-много. Обожавам градините на Посейдон, в които има дори и силно ароматна лавандула. Впечатлиха ме след това общите части - представете си дори те са луксозни с красиви картини. Апартаментите са просторни и в тях също има чудесни произведения на изкуството - нещо на което ние държим и нашият дом е пълен с картини.


Това беше само малка част от първото ми впечатление от комплекса. На следващия ден се запознах с изключително милото семейство, създало този оазис, и бях още по-впечатлена. Те са приятели с всеки един посетител на комплексите им, а може би затова всички се връщат - неповторимото усещане да се почувстваш у дома си, сред семейство и приятели. Ваня, ти ни посрещна с топла прегръдка и ни разведе навсякъде. А техния ресторант Амур... всичко сготвено с любов, всеки детайл от рецептите на място, усмивки по лицата на целия персонал. Какво става тук??? Къде сме? Това място е магнит за позитивни, лъчезарни и успешни хора.


Какво бихте желали да имате в непосредствена близост до вашия дом?

Нещата, които ми липсват в близост в големия град са определено фитнес, спа, магазин и ресторант. За щастие в затворените комплекси тук има потенциал за всичко, от което имаме нужда, включително и летището. Интересен факт е, че в София, за да стигна до летището трябва да си предвидя 30-60 минути в най-добрия случай, а тук стигаме за максимум 20. Ние обожаваме да пътуваме и това беше много важно за нас.


*Забележка: След нашия разговор в градината се оказа, че той не е бил просто проформа, а те наистина са се интересували какво ни липсва и какво бихме желали да имаме. Увериха ни, че за сезон 2022 ще бъде завършена супер модерната конферентна зала за 120 души, както и фитнес зала с изглед към градините. Това ни направи много щастливи, защото все още има бизнес собственици, които не просто продават, а служат на клиентите си. Ваня и Пламен имат нашите адмирации.


Каква е цената на спокойствието в живота и в работата за вас?

Спокойствоето не се купува. То е решение, което ние избираме всеки ден. Затова сме тук.


Ще останете ли не само зимата, а и следващото лято при нас?

Задължително. Условията отговарят на изискванията ни, а и имаме достъп до всеки голям град в страната, когато пътуваме за кампанията "Започни млад".

Какво ще пожелаете на читателите на списанието :)?

Елате, за да изпитате и вие удоволствието, което ние изпитахме посещавайки Естебан и Посейдон. Ние ще бъдем там, за да ви покажем всичко.


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.





0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page