top of page

Колко важно е планирането?Интервю със Зори Владимирова

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Зори Владимирова с цел развитие на мисията на фондацията.


Здравей, Зори и за много години! За нас е огромно удоволствие да ни гостуваш отново и в този брой!


Здравейте отново! Благодаря за поканата. Радвам се отново да съм с вас.



С нетърпение очаквахме продължението на твоето интервю и повече подробности за твоите дейности.


Щастлива съм, че мога да ви споделя повече. Ако успеем да мотивираме и вдъхновим дори само един човек да следва мечтите си, то нашата мисия е абсолютно успешна. Разказвам за това, върху което работим, както аз, така и хората, с които творим в екип, единствено и само, защото вярвам, че взаимно можем да си бъдем полезни, да общуваме, да обменяме опит и идеи.


Преди да продължим, разкажи ни как минаха празниците при вас в Либро академи и Wood Works?


Повече от добре. Работихме до последно, но успяхме и да презаредим батериите, за да влезем с пълни сили в новата година. Вече сме обратно в работен режим и определено ни липсваше динамиката. Истината е, че когато живееш и работиш на високи обороти, трудно превключваш в един момент, а е важно да можеш да си почиваш качествено, за да си пълноценен, както в работата, така и в личния си живот.

В миналото интервю спомена за нов проект, който подготвяш и ще споделиш повече скоро. Дойде ли време за него?


Все по-близо сме до старта на проекта. Вълнуваме се, защото работим по него вече година и истински вярваме в каузата, която е основен двигател на цялата идея. Редно е да кажа, че човекът, който стои зад проекта е Александър Желязов, мой близък приятел. Имам удоволствието да съм част от екипа, в който участват още Георг Петков и Карина Соколова. С правилните хора, в подходящото време и с много хъс и емоция, нещата се случват с лекота. Готови сме да споделим повече, надявам се скоро да презентираме и продукта, в пълния му вид.




Защо правите това нещо? Всички печатат планери?


Избягваме да го дефинираме до пълната му презентация, надявам се след около месец до два. Нашата цел не е да печатаме и разпространяваме календари, органайзери или планери, във вида, в който пазара ги познава към този момент. Разработихме продукт, в който събрахме нужните инструменти за реализиране на цели, а не просто за тяхното планиране и в последствие отлагане. Нашата мисия е да предадем редица знания, с които човек сам да помогне на себе си, без да го правим зависим.


Звучи страхотно! Ние подкрепяме с две ръце мнението, че планирането е ключа към успеха и със сигурност си поръчваме планерите! Все пак, разкажи какво прави точно тези планери уникални? Каква е добавената стойност?


С Massive Action разбираш кои се истински важните за теб неща, съставяш план за действие и да го изпълняваш, без да губиш фокус и енергия. Във формата на книга е, за да можеш да се откъснеш от дигиталния свят и да насочиш енергията си в мечтаната посока. Към този момент не мога да споделя повече. Планерът ще бъде само основа на всичко, което сме разработили като програма. Ще може да се изпозлва като средство за дневно, седмично или пък месечно организиране, но по-скоро фокусът е върху новите умения, които човек ще може да развие ако следва всичко описано. Тук говорим за реализиране на малките-големи мечти, за които все не намираме време или търпение, които винаги отлагаме или за които винаги намираме оправдание. Скоро ще научите повече от първо лице.

Какво предстои в Либро академи пред 2021, какво да очакваме?


Съвсем скоро сайтът ни ще бъде обновен. Предстои да стартираме редица лайфове в нашите социални мрежи, в които лица от бизнеса ще разкажат повече за своето развитие, реализация, грешки и опит по пътя, който са извървяли към този момент. Идеята е да вдъхнем малко кураж на всички, които все още не намират смелост или пък мотивация да стартират свой проект. Ще продължим със седмичните гостувания, в които всеки ще може да отправя писмено запитване по имейл до специалист, който само и единствено за нас ще консултира безплатно. До момента имахме седмица с психолог, предстои такава с кариерен консултант и в последствие с финансист. В програмата за годината сме заложили няколко нови обучения, които искаме да интегрираме, в областта на маркетинга и рекламата, свободното говорене пред хора и отличните презентационни умения. Съвсем скоро ще вдъхнем нов живот на детските арт работилници, които всички толкова обичаха, но с нов облик, изцяло онлай, като една страхотна алтернатива, предвид стоенето у дома. Ще разкажем първо на вас, но към този момент можем да споделим само толкова.


Какво ще пожелаеш/препоръчаш на читателите ни за новата година?


Да следват сърцето си и да ценят малките неща. Ще бъдат здрави ако внимателно подбират мислите си и хората, с които споделят ежедневието си. Желая им вдъхновение, мотивация и смелост. Ние сами градим света, в който искаме да живеем. Поемем ли отговорност за живота си, той ще тръгне в най-правилната за нас посока.


Ще загатнеш ли нещо за следващото ти гостуване при нас?


Предостоят няколко страхотни кампании с вас, в които сме подготвили редица подаръци за вашите читатели. Надявам се при следващото гостуване лично да ви подаря от нашите планери, за да се запознаете с тях от първо лице. Ще разкажа повече и за някои локални проекта във Варна, които все още са в своя начален етап.

Благодаря ви за споделеното време!



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page