top of page

На гости в Швейцария

Здравей! Ние съвсем скоро правихме интервю с теб. Днес ще си говорим за компанията, която ти представляваш в няколко държави – Swiss Education Group. Решихме да поканим нашите читатели на гости, на една разходка. Ти ще ни разкажеш къде.


Здравейте на всички! Ние имаме 4 колежа и много сгради. Всеки колеж има различен фокус, различни специалности, различни програми. Но всичките ни колежи винаги дават възможност за образование в сферата на туризъм, хотелиерство, ресторантьорство – hospitality индустрията.


Днес ще обърнем внимание на колежа, в който самата аз съм учила – César Ritz Colleges. Тази година колежът празнува 40-годишнина от основаването му. Това са много години труд и постоянство, за да стигнем до този етап и да се издига все по-високо в класациите за световно образование в сферата на hospitality индустрията.


Сезар Риц е име на един от най-известните хотелиери и предприемачи и затова фокусът в този колеж е предприемачество, иновации и туризъм. Той е топ 7 в света в сферата на hospitality индустрията. Сезар Риц е една велика личност, швейцарец. Идва от бедно семейство, 13 дете и никой не очаква нищо специално от него. Но той винаги се е отличавал, защото е бил различен, имал е много иновативно мислене. Започва да работи в различни хотели и ресторанти без образование и започва да се превръща в агент на превъзходството.


Лека полека започва да гради кариера. С налудничавите си идеи преобразява индустрията и я превръща в това, което познаваме ние днес. Той първи казва, че клиентът винаги е прав и обслужването започва тотално да се променя. Първият хотел в Европа с електричество е Риц в Париж, неговият първи хотел. Той е горял, имал е страст, предприемачески идеи, които са променили индустрията. Това е страстта, с която ние искаме да заразим студентите в този колеж.


Една статистика за нашите студенти – около 92% от тях до 5 години след като завършат при нас заемат мениджърски позиции.


Този колеж е Green Globe Certified, тоест ние залагаме на устойчивото развитие на бизнеса, учим студентите си да развиват устойчив бизнес, всичко, което правят да е свързано с опазване на околната среда. Имаме собствени кошери зад кампуса, като идеята е да се увеличи популацията на пчелите, но също така се използва и продукцията. Правим екологичен собствен сапун.


Ние имаме два кампуса – в Бувере и в град Бриг, където се учат магистратурите. Сега идеята на програмата е бакалаварските ни студенти да минат през двата кампуса, първите две години в Бувере и третата в Бриг.


Първо ще разкажа за Бувере. Основната ни сграда е на брега на Женевското езеро. Споделяме кампус с кулинарната академия. Студентите учат, забавляват се, живеят тук. Идеята е всичко, което му трябва на студента да е вътре. Има дискотека, Starbucks, перални помещения, учебни помещения, стаи, където да реализират груповите си проекти.


Ние предлагаме екслузивен продукт и разбира се нашите класове са доста по-малки от 20-25 човека. Това е идеята, да получиш лично отношение.


Това е рецепцията, това е главният хол, където студентите прекарват свободното си време.


Това е една от класните стаи, както виждате наистина не са големи. Официалният ни партньор е Apple и всички стаи са оборудвани с Apple TV. Студентите могат да свързват iPad-ите, които им предоставяме, за да правят презентациите си.


Това е студентският стол. Тук се хранят с тази гледка. А това е допълнителната зала в студенсткия стол, тук студентите от кулинарната академия се учат по време на обучението си.


Това е стаята на шеф Мозиманн, който е един от най-известните шеф-готвачи в Европа. По-голямата част от кралските сватби в Еропа са минали през него. В нея е дарил голяма част от колекцията си със стари рецепти, снимки, грамоти, сертификати.


Това е една от стаите, като те са доста минималистични откъм декор. Някои от стаите са с гледка към Женевското езеро.


Имаме и клуб на иновациите. Тук се събират студентите, дават им се конкретни задачи, за да могат да развиват своята иновативна среда. Организират се големи състезания дори на национално ниво.


Имаме и музикален клуб. Организират се много екскурзии, тъй като ние имаме огромно количество партньори.


Вторият кампус е в Бриг. Сградата е проектирана така че да опазва околната среда, енергиийно ефективна. Тук говорим за 3-та година бакалаври или магистърски степени. Доста по-улегнали хора, които са се насочили към други приоритети в живота им. Общежитията са на 4 минути пеша от самия кампус.


Градът е страхотен, има много туристически атракции, река. Има вътрешетен термален басейн и външен басейн. Много комуникативно, например ние често пътувахме до Милано. Всичките ни студенти получават 50% намаление на цялата градска мрежа в Швейцария. Той е много добре уреден.


Това е рецепцията в самия кампус, където студентите учат. Това е библиотеката.


Това са стаите, някои имат тераси, други не.


Близо е Цермат, има и други курорти, в които могат да карат ски. Една от най-големите атракции е този замък. Има концерти, мероприятия.


Тук има бакалавъска, има и магистърска степен и студентите минават през двато кампуса. Бувере е във френската част, на брега на Женевското езеро, а Бриг е в немскоговорящата част, но пък е доста близо до границата с Италия.


Благодаря ти за тази разходка, наистина беше много интересно и ще очакваме следващото интервю.


Искам само да вметна, че по случай 40-годишнината на колежа предлагаме много атрактивна стипендия за бакалавърска степен. Ако някой се интересува от образованието при нас сега е момента да се възползвате и да кандидатствате за тази стипендия като се свържете с мен. Тук има едно допълнително изискване – да се запише едноминутно видео на английски на тема “Какво за теб е устойчивостта в бизнеса?”.


Цялото интервю можете да гледате на следния линк:



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page