top of page

Най-устойчивото мобилно приложение в категория "Храна и напитки" в България


Здравейте! Днес отново се срещаме със създателите на най-устойчивото мобилно приложение в България. Джейн, разкажи ни как успявате да промените консуматорското мислене в България, чрез спасяване на храна.


Наскоро Foodobox достигна 3-то място на най-сваляни приложения в категория Храна и напитки в България. Това ясно индикира желанието на клиентите да се възползват не само от отстъпките, но и да се хранят по-осъзнато и с кауза. Изхвърлянето на храна е глобален проблем, за който обаче не се говори толкова в България. С нас над 10 000 потребители ежедневно имат хапват вкусно с кауза като запазват кутия-изненада от близо 200 обекта от 11 града в България и то с поне 40% отстъпка. Смятаме, че това дава много стойност на нашите потребители и партньори, които успяват да реализират продукта си без разхищение.



Обхващането на 11 български града е доста впечатляващо. Как го постигнахте?

Непрекъснатите усилия и енергия, които екипа влага във всичко, което правим ни дава възможност да се развиваме с бързи темпове. Нещо повече, най-после след отпадането на повечето епидемиологични мерки имаме възможност да организираме и провеждаме публични лекции, семинари и събития, свързани с нашата кауза. Първото събитие на живо от поредицата "Храната, която не би изхвърлил" се проведе на 12-ти март споделеното пространство Puzl CowOrKing.

Като гости изложители се включиха 10 български стартъпа с иновативни и екологични продукти. В момента подготовката за второто събитие от поредицата тече с пълна пара. То ще се проведе на 16-ти април в град Варна в едно прекрасно местенце - The Social Teahouse. Ще си говорим за храна и ще сготвим вкусни рецепти с отпадъчни материали. И този път събитието ще бъде безплатно за посетителите, а над 10 устойчиви варненски бизнеса ще участват като изложители. Кои са те ще можете да видите скоро тук: https://fb.me/e/1yTOk2HYV



Мислите ли, че платформата Foodobox променя животи? До известна степен да. Чрез нас много обекти се замислят и започват да правят по-далновидно разпределение на ресурсите си, така че да планират по-малко излишък. В крайна сметка платформата винаги е била инструмент за постигане на по-малко изхвърлена храна, а не на повече генерирани продажби. Един от нашите обекти във Варна - пекарна “Златното зрънце”, реши да организира дарителска кампания за бежанците от Украйна. За да ги подкрепим в това начинание, ние добавихме възможност клиента да запази кутия през нашето приложение, да я заплати в обекта, а съдържанието й бива удвоено от пекарната и дарено. Отскоро на платформата имаме и обект, който предлага храната в излишък със 100% отстъпка и желае да я дари, вместо да я продава.

На 12-13 март се проведе първото уикенд училище за деца-бежанци от Украйна в ЧОУ "Света София". Деца на възраст от 6 до 14 години играха, спортуваха и се забавляваха с преподаватели и доброволци от училището. Нашият екип възнагради техните усмивки като им осигури лакомства от наши партньорски обекти. Уикенд училището ще продължи и в следващите седмици, и желаещите да се включат в каузата могат да се регистрират чрез следния линк: https://bit.ly/3pQIEZ3



Благодарим ти, Джейн, за споделената инициатива. В заключение, какво би искала да кажеш на нашите читатели, които искат да подкрепят проекта?

Сред дългосрочните цели на приложението е и излизането на нов пазар в чужда държава и затова екипът търси активно инвеститори, които да го подкрепят. Към момента вече има засилен интерес и скоро ще бъде обявена и първата голяма инвестиция в приложението. Отворени сме за всякакви предложения за колаборация и съвмество партньорство. За да проследите развитието на стартъпа може да ни последвате в LinkedIn : https://www.linkedin.com/company/foodoboxltd/





.




0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page