top of page

Нова плажна колекция от AndyVil

Днес си говорим за мода с Пламена от AndyVil


Здравей, Пламена! Какво ново при теб?

Здравейте! Радвам се, че отново имам възможността да си поговорим и да направим това интервю! След като лансирахме новата пролетна колекция 2021, която за голяма моя радост се прие много добре, продължавам да работя все така усилено и с вдъхновение по новите си проекти. В момента подготвям лятната колекция, която всъщност ще е един експеримент и доста различно от това, което съм представяла до момента. Същевременно с това все още имам лекции в университета и започвам разработването на дипломната си работа. Успоредно с това се подготвям и за участието си в седмицата на модата в Дубай, която ще се проведе на 1-ви, 2-ри и 3-ти Юли 2021г. Изключително много се вълнувам за събитието, където ще покажа моите модели на ревю и ще имам щанд на изложението. Това е едно от най-грандиозните модни събития в Дубай, където вземат участие модели и дизайнери от цял свят. С две думи- Скука няма :)


Какъв е фокуса в момента при липсата на толкова много срещи? Ефектност или ефективност?

Моята работа в момента не е свързана с много срещи така или иначе. Срещите, които имам ги провеждам по телефона, ZOOM и по- малко с директен контакт. Аз смятам, че това са две взаимносвързани неща. Когато има ефективност, има и ефектност, както и обратното.


Планираш ли нещо интересно за лятото?

Както споделих по-рано подготвям новата лятна колекция, която ще е плажна и изработена изцяло от хавлиен текстил. Изключително меки и удобни модели, с които от плажа или басейна, директно ще можете да се разходите в градска среда или да отидете на бар или ресторант, подсушени и в топлата прегръдка на страхотни, свежи модели, с които със сигурност няма да останете незабелязани. Освен това през Септември ще изложа моите модели в Галерия 28 в Пловдив, където всички, които желаят, ще имат възможност да ги видят на живо, да ги изпробват и да си закупят избрания от тях модел.


Голям брой производители и търговци споделят за проблеми при доставките. Откъде взимаш своите планове и имаш ли подобни затруднения?

И аз не правя изключение от това правило. Не съм вярвала, че ще ми е толкова трудно да намеря материали за лятната си колекция. Наистина ми отне много време и енергия, за да намеря подходящите платове, стигнах чак до Индия в търсенето си. Но както се казва: "Който търси, намира" :)


Как избираш плата за съответния модел?

Това явно ми е даденост, защото още преди да започна да се занимавам с мода и да науча за видовете платове и техните характеристики, когато си измислях модел за себе си аз знаех точно от какъв плат трябва да е изработен, за да стои по начина, по който аз желаех. Винаги сама ходех и си избирах платовете и винаги успявах да намеря точната материя, която да отговаря на модела. Сега нещата стоят по малко по- различен начин. В зависимост от това каква искам да е колекцията, аз или първо избирам характеристиката на платовете, след това търся цветове или десени с определената характеристика и най- накрая създавам моделите, или имам ясна представа какви искам да са ми моделите и според тях избирам подходящите материи, или се е случвало да харесам толкова много определен плат и вдъхновението да ми дойде от него самия. Няма определена формула за изграждането на една колекция, всичко зависи от къде ще ме връхлети вдъхновението.


Кои са цветовете на пролет-лято 2021?

Тазгодишните звезди при цветовете според Pantone за сезоните Пролет- Лято 2021 са озаряващо жълто и безупречно сиво. Но ще бъдете модерни, ако се облечете и както с живи и наситени цветове като: розово, зелено, оранжево, червено, така и в пастелните тонове на розовото, синьото, зеленото, лилавото. Бялото е винаги перфектен избор за тези сезони. Според мен не би трябвало да се съобразяваме с модните тенденции при цветовете, а това кои цветове най- добре подхождат на нашата визия. В кои ние се чувстваме добре, кои ни зареждат с положителни емоции, дават ни енергия и увереност. Аз лично, когато създавам колекция, рядко се съобразявам с тенденциите при цветовете. Избирам тези, които изхождат най- добре от вдъхновението ми и които изразяват най- добре емоцията, която искам да предам с колекцията си.


Активна ли е вече виртуалната пробна?

Активна е да, дори планираме съвсем скоро да направим една игра свързана с виртуалната пробна.

Следете профилите ни в Инстаграм и Фейсбук, за повече информация, ще бъде интересно!













Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.




Подобни публикации

Виж всички

Секси през 2022

bottom of page