top of page

Оскарите в образованието: какво е необходимо за да си сред най-добрите


QS World University Rankings е ежегодна публикация на университетските класации и разкрива първите 1000 университета от цял свят. Като единствената международна класация, получила одобрение от Международната класация на експерти (IREG), класацията QS се разглежда като една от трите най-четени университетски класации в света, заедно с академичната класация на световните университети и Times Higher Класиране на световните университети в образованието.


Оскарите в образованието

Или казано с други думи QS класацията в образованието, е като оскарите в кино индустрията! И ние от Swiss Education Group сме горди да заемаме с петте си колежа*, пет от престижните 10 първи позиции в класацията! Заемайки 5 места от челните ТОП 10, ние доминираме света на образованието в сферата на Hospitality and Leisure Management*.


*групата разполагаше с 5 колежа към датата на събиране на информацията за класацията.

* QS World University Rankings by Subject 2021 - Hospitality and Leisure Management


Какво е необходимо за да си на върха

Това изключително представяне отразява професионализма на високо ниво на преподавателите и персонала, и качеството на образователните програми във всяко от нашите училища. През годините в SEG развихме силни академични и индустриални партньорства, предоставяйки изключително подходящи учебни програми, подпомагащи заетостта и развитието на кариерата на учениците и изграждайки глобална мрежа от възпитаници.


Академията ни за кулинарни изкуства, е единственият кулинарен институт, признат в световната класация - истинско свидетелство за неговите стандарти от световна класа и швейцарския подход към преподаването на кулинарни изкуства. Със силен фокус върху изграждането както на практически, така и на бизнес умения у своите ученици, училището осигурява добре завършени възпитаници, които могат да станат страхотни готвачи и “foodpreneurs”.


„Петте Причини“


Престижни Колежи и Академични Партньорства:

Поддържане на постоянно високо качество на програмите от академична гледна точка, но и от практична, предоставяйки знания и умения ценени от индустрията. Академичните ни партньорства с други престижни учебни институции ни позволяват да съчетаем в нашите програми най-доброто от няколко образователни, световно признати системи.


Голямо Разнообразие от Програми:

С четирите си колежа с различен фокус и интересни програми, обхващаме всеки един аспект от разнообразната индустрия „hospitality“ и можем да предложим идеалното място за всеки един студент.


Трансформиращо Живота Личностно Развитие:

Във всичките ни колежи обръщаме специално внимание на личното развитие на студентите ни, и предлагаме фокусирани предмети, върху тяхното израстване като професионалисти и личности. Нашите преподаватели имат за цел да открият в какво е най-добър всеки един от нашите студенти и да им помогнат да развият тази своя силна страна.


Международна Кариера и Индустриални Партньорства:

Във всичките ни програми е заложен фокус върху практическите знания и прилагането на практика, извън класната стая, на наученото в платени задължителни стажове, както в Швейцария така и по цял свят. Дългогодишния ни опит и изградените партньорства с индустрията, ни позволят да предоставяме на студентите си много варианти за кариерна реализация след завършване на обучението си, и интересни варианти за стажове по време на обучението си с нас. Имаме кариерен отдел във всеки колеж, задачата на кариерните ни консултанти е да насочат и подготвят всеки един от нашите студенти за професионалното му бъдеще – от написването на CV до изграждането на петгодишен план. Също така Swiss Education Group организира два пъти годишно едно от най-големите кариерни събития в Европа – International Recruitment Forum. Това е ексклузивно събитие за нашите студенти, където партньори от цял свят, повече от 100 компании идват да търся бъдещите си служители сред нашите студенти.


Глобална мрежа на възпитаници:

Поддържането на близки отношения и връзка с нашите възпитаници е от изключителна важност за нас. Подкрепяме не само настоящите си студенти, но и бившите, като се организират годишни събирания в Швейцария и на местно ниво във всяка държава. Следим кариерното развитие на възпитаниците се и никога не пропускаме да споделим гордостта си от техните постижения. Приятелствата и връзките създадени под покривите на нашите колежи, траят цял живот, студентите се подкрепят и споделят важните етапи от живота си, ставаме част от едно голямо семейство.


Успеха е субективен, но всеки се стреми към него. За нас от Swiss Education Group най-големия успех е този на нашите студенти, когато всеки един от бившите ни възпитаници разказва с гордост и носталгия за времето си прекарано в Швейцария. Класирането на всичките ни колежи в ТОП 10 в световен мащаб е потвърждение, че държим на качеството, държим на личното преживяване и отношение към студентите ни, държим да оборудваме „нашите деца“ с всички необходими умения и знания, така че да са готови за утрешния ден и да оставят следа след себе си!


Swiss Education Group, глобален лидер в образованието в сферата на хотелиерството, туризма и бизнеса. С близо 40-годишен опит, уповаващ се на швейцарските традиции в хотелиерството, Swiss Education Group се ангажира да оборудва утрешните професионалисти с лидерските и предприемачески умения, силно търсени в хотелиерската индустрия и извън нея. Колежите на Swiss Education Group предлагат широк спектър от курсове, включително летни програми, бакалавърска и магистърска степен, което позволява на учениците да избират програми, които отговарят на техните индивидуални потребности и интереси в обучението.


Кристина има магистърска степен по международен мениджмънт на хотелиерството от Cesar Ritz Colleges. След образованието си, тя натрупва опит в хотелиерството с различни 5 звездни вериги, проучвайки позиции в почти всички отдели. Кристина не крие страстта си към индустрията и постигането на съвършенство в обслужването на клиенти, към пътуванията по света и опознаването на хората и техните обичаи. В момента тя е регионален мениджър за Swiss Education Group, с мисия да вдъхнови младите студенти да поемат по пътя на бизнеса и хотелиерството и да преследват мечтите си.



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.



Подобни публикации

Виж всички
bottom of page