top of page

Прозрачно оценяване на хранителни продукти от страна на крайния потребител

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и RateMate с цел развитие на мисията на фондацията.


Ние знаем колко пъти ви се е искало да можеше да кажете на целия свят за последствията от някой продукт. Именно затова днес ви разказваме историята на Весела от RateMate, която работи за нас - хората, които искат да пазаруват информирано, качествено и умно.


Здравейте! Разкажете ни нещо за Вас.


Ние сме основателите на RateMate – платформа за свободно оценяване на хранителни продукти, създадена ЗА хората, ОТ хората. Целта й е да направи абсолютно прозрачно истинското мнение на потребителите за даден продукт – такова каквото то реално е, а не каквото го представят лъскавите реклами. Платформата е разработена под формата на безплатно мобилно приложение и всеки може да си го свали, да оставя мнението си за различни продукти, както и да се информира за мнението на останалите потребители. По този начин се създава едно общество от информирани хора, които взимат съзнателни и правилни решения.

Каква е същността на Вашата дейност и защо решихте да се занимавате с нея?


Развиваме платформа за прозрачно оценяване на хранителни продукти от страна на крайния потребител. С нея целим да помогнем на хората да пазаруват качествено и умно. На практика RateMate дигитализира феномена „от уста на уста“.

Защо в България?


Тук се чувстваме добре и смятаме, че има невероятна екосистема. Да си част от нещо, което тепърва се развива и има огромен потенциал, те кара да си проактивен и да действаш. Ние сме творците на бъдещето на България и искаме да сме активна част в този процес. В страната ни има страхотни хора, професионалисти и таланти.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли в професията?


Най-голямото предизвикателство е това да не губиш вяра. Изисква се наистина голямо усилие да не се предаваш, въпреки откази или въпреки това, че проектът върви по-бавно от предвиденото или въпреки каквито и да е спънки. Но ние нямаме право да се откажем.

Как се справиха Вашите клиенти, партньори и Вие с новата КОВИД19 реалност?


Стараем се да се адаптираме и да не се оплакваме и вайкаме много. Ситуацията е такава за всички, така че единственото, което ни остава, е да се стремим да излезем от нея с работа, гъвкавост и разум, без особени чувства.

Как приемате конкуренцията?


Конкуренцията е безценна възможност и всеки трябва да осъзнае това. Тя не е нещо лошо, нещо страшно. Напротив, тя дава възможност да се сравниш с някого, да не се взимаш прекалено насериозно, да си нащрек и в състезателна готовност. Тя те държи буден и активен. Всичко това е здравословно за бизнеса.


Какво е чувството да си победител?


Да си победител е хубаво и приятно чувство, защото те изпълва с оптимизъм и увереност, че вървиш по правилния път и по правилния начин. Така имаме още повече стимул да продължаваме напред.

Защо участвахте в Startup Business Awards?


Защото за нас е важно да участваме в такива конкурси, за да добием популярност и подкрепа, а и защото е добре да получим валидация от професионалисти като вас. Оценката на вашия екип означава много за нас и ние сме благодарни, че ни поканихте да се състезаваме наред с много други чудесни идеи и проекти. Startup Business Awards ни дадоха усещане за подкрепа.


Какво планирате в близко бъдеще?


Планираме много нови неща. RateMate е в силна фаза на растеж и планираме голямо развитие – както функционално (на самата платформа), така и бизнес. Ще бъде много интересно.

Какво е посланието Ви към читателите на списанието?


Съветът ни е просто да действате. Ако имате идея, не чакайте да стане перфектна, да узрее или да намерите подходящия момент. Това никога няма да се случи. Просто започнете да действате, малко по малко, вечер, в почивните дни. Времето само ще покаже дали идеята ви има потенциал.


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.




0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Секси през 2022

bottom of page