top of page
  • Снимка на автораMMA FREIGHT

Спедицията през очите на клиента

Спокойното ежедневие на клиента често зависи от процеси, които се случват зад кулисите. Тези процеси се движат по невидимите нишки на координация и в крайна сметка резултат, пристигащ в удобството на нашия дом, офис или работно място. Този главен процес е именно спедицията - ключовата връзка, която подосигурява, всички желани стоки да стигат до нашите врати навреме и безпроблемно. Но какво всъщност се крие зад този сложен процес и защо е толкова важно да изберем правилната спедиторска фирма?

На първо място, каква е разликата между логистиката и спедицията и с какво те са различни? Логистиката е комплексен, дълъг процес, който започва още с планирането на стоката, докато се превърне в крайния продукт. Тя обхваща транспортирането и множество промени, преминавайки през различни фази, преди да достигне крайния клиент. Спедицията, от друга страна, е по-малка част от логистиката, която се съсредоточава върху транспортирането на стоките от точка A до точка B, включително възможните складови операции.

От гледна точка на клиента, има няколко важни момента, които трябва да се отчитат при избора на спедиторска фирма. Най-важното според мен е да има личен контакт с човек, който добре разбира спецификите, нуждите и навиците на вашия бизнес. Това улеснява комуникацията и спестява време, което може да бъде вложено в други важни дейности.

Доста често се случва доставките да се припокриват, и затова организираността и контролът, които спедиторът осигурява, са от голямо значение. Процесът на спедиция включва редица допълнителни процедури, които гарантират качеството на услугата. Това изисква индивидуално внимание към всеки транспорт, за да се осигури гладкото преминаване на стоките. Спедиторът не просто приключва работата с обмен на заявки и адреси за доставка. Той е отговорен за контролирането на транспорта и стоката през целия процес. По този начин ако възникнат проблеми, те могат да бъдат решени бързо и ефективно.

Когато става дума за връзка с клиента, изграждането на доверие и предоставянето на безупречно обслужване към клиенти са от първостепенно значение за нас в MMA Fright. Като трети съсобственик в тази фирма, аз лично отдавам голямо внимание на два ключови аспекта, които смятам, че са важни за клиента.

Първо, жизнено важно е клиентите да могат да разчитат на нас по всяко време. Нашата индустрия, транспортът, е динамичен и събитията са непредсказуеми. Затова е необходимо да бъдем на разположение за клиентите винаги, дори извън работно време. Второ, бързината на отговорите и изпълнението е от решаващо значение. В днешния динамичен и конкурентен свят, клиентите очакват бързи реакции и възможност за изпълнение на срокове. Ние сме гъвкави и постоянно се стремим да съответстваме на нуждите и изискванията на клиентите, изграждайки дълготрайно партньорство, основано на доверие и отзивчивост. Важно е да сме там за тях, както в най-добрите, така и в по-трудните моменти, заедно да намираме решения и да гарантираме успешното преминаване през предизвикателствата. Считам, че само когато има доверие и сътрудничество, се създават дългосрочни взаимноизгодни отношения с клиентите, които са есенцията на един успешен бизнес.

Цялото интервю с Милко Павлов от MMA Freight може да гледате тук:

В нашата фирма, опитвайки се да предоставим най-доброто обслужване и услуги, ние винаги се стремим да обърнем внимание на нещата, които са важни за нашите клиенти в света на спедицията. Един от ключовите аспекти е непрекъснатото следене на всяка стъпка в процеса на транспортиране на стоките. Това гарантира правилното и безпроблемно изпълнение на доставката. Знаем, че размерът на фирмата не е единственият фактор, определящ успешното партньорство. Важно е клиентите да бъдат напаснати със спедицията, с която работят и отношението и грижата да са персонализирани.


Гъвкавостта и отзивчивостта са качества, които поставяме в основата на връзката си с клиентите. Ние сме готови да работим с клиенти от различни размери - от едно кашонче до по-голям бизнес с палетни доставки. Важното за нас е да поддържаме силна връзка с тях и да ги подкрепяме в развитието им. Ние растем заедно с тях, като се уверяваме, че сме тук, за да осигурим перфектната подкрепа и изпълнение на техните нужди и изисквания. Целта ни е да създадем доверие, дългосрочни отношения и да помагаме на клиентите да постигнат успеха, който търсят. Сигурност - това е ключовата дума, която бих искал да споделя с всички клиенти, които избират нашата спедиция за превоз на стоки. Когато става въпрос за организиране на транспорт, винаги е важно да има ясни и детайлни договори между нас и клиента. Тези договори са като гаранция, че и двете страни ще бъдат защитени и че в случай на проблеми или неочаквани събития, ще има ясни решения и отговорности.

Важно е също така да разполагаме със застраховки, които да ни покриват при непредвидени обстоятелства. При нас има CMR застраховки за нашите транспортни средства, които са нещо като гражданска застраховка за колите. Това ни дава увереност, че в случай на щети или загуби, клиентите ни ще бъдат защитени.

Има и възможност за карго застраховки, които клиентите могат да платят допълнително, но това осигурява значително по-голямо покритие в случай на проблеми с товара по време на транспорта. Знаем, че в транспортната индустрия винаги има рискове, като катастрофи или неочаквани събития, и затова е важно да бъдем подготвени и защитени.

Технологията също играе важна роля за нас. Имаме GPS системи, които ни позволяват да проследяваме местоположението на превозните средства по всяко време. Това не само улеснява нашата работа, но и дава спокойствие на клиентите, които могат да следят къде се намира тяхната стока. Технологията ни помага да бъдем по-ефективни и да предоставяме качествено обслужване.

За нас доверието на клиентите е от голямо значение. Всеки ден се стремим да бъдем надеждни партньори, готови да помогнем и да решим всяка ситуация. Растем заедно с клиентите си и с радост гледаме как бизнесите им се развиват благодарение на нашата подкрепа.

Така че, дори да имате само едно кашонче със стоки или цял товарен превоз, знайте, че можете да разчитате на нас. За нас това не е просто работа - това е професия и страст към това, което правим. Ще продължим да работим усърдно и ангажирано, за да бъдем от полза на всеки, който има нужда от нас.

 


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page