top of page

Успешният бизнес във Варна

Здравейте, днешното интервю ще бъде много интересно, заедно с нашия партньор Данаил Пенев от tracking.bg. Би ли се представил на нашите читатели?

Казвам се Данаил Пенев и съм управител и съдружник в част от компаниите, които работим под шапката на най-големият телеком оператор във Варна – Телекомуникационна компания Варна, позната като TCV. Занимаваме се с доста дейности. Аз лично имам и други проекти като къща за гости, в сферата на изкуство, младежки програми. Имаме и други странични дейности, като например видеонаблюдение, системи за пречистване и алкализация на вода и tracking.bg, която е иновативна технологична компания, занимаваща се с оптимизация и управление на автопаркове. С нея оперираме в различни държави. Това представлява система софтуерна свързана с хардуерни устройства, които се поставят на автомобилите и помагат на собствениците на служебни превозни средства, макар че имаме и частни клиенти, да следят какво се случва с техните автомобили.


Tracking.bg в такъв случай е повече от един GPS, който слагаме в колата?

Да, разбира се. Ние го дефинираме като едно смарт устройство, което предоставя повече възможности на автомобила. Устройствата се поставят в OBD буксата на автомобила, съответно когато ги поставим могат да ни дават цялата информация. При шофиране примерно, ако сме дали колата на наш роднина или приятел можем да следим не само как управлява автомобила, а дори грешките в компютъра. Устройствата правят компютърна диагностика, като това в сервиз си има цена, а при нас услугата е абонаментна.


Вашата такса скъпа ли е?

Нашата такса е доста достъпна, като сумата започва от 8 лева на месец на брой превозни средства, като съответно се закупува и самото устройство, което е 179 лева.


Вие ли правите монтажа или всеки го прави сам?

Ако си закупят устройството, което се монтира в OBD буксата там няма монтаж, просто поставяш и работиш.


Кои са вашите настоящи клиенти, какви са те?

Работим с доста разнообразни компании. Дистрибуторски компании, производители на медицински препарати, СОТ компании, други телекоми, пътностроителни и куриерски компании. Но работим и с частни клиенти.


Споменахте проект за чиста вода. Как се ориентирахте към Clean Water Bulgaria?

Причините са много. Една от тях е намаляването на употребата на пластмасата и опазването на околната среда и съответно да спести пари на хората, които имат бизнеси и плащат много пари за питейна вода. Създадохме иновативен продукт, който не само пречиства водата, а я и алкализира, тоест вдигаме pH-то на 9.4, което е много полезно за организма. Имаме филтрация, пречистваме вредителите, омекотяваме водата. В последствие разбрахме, че трябва да се насочим не само към бизнес клиентите, а и към частни лица.


Мога ли в цялата къща да си почиствам водата, а не само на една чешма?

Можем да ти предложим решение, което да пречиства цялата вода в къщата ти. Ще намалиш препаратите които се използват за почистване на варовика, както и ще удължиш живота на домакинските уреди.


Това ми се струва много удачно за училища.

Това е едно от нещата, които искаме да направим. Имаме вече такива клиенти.


Добре, но откъде децата ще пият чистата вода?

Можем да закачим диспенсер към водата, просто отиваш и си пълниш водата. Предлагаме съдове, в които да може да се консумира водата. Това ще спести много пари и на родителите.


Вие се включихте в "Започни млад", защо го направихте?

Това е много интересна и полезна кампания за бъдещото поколение и за хората, които искат да се развиват. Ние подкрепяме доста такива каузи, защото идеята е да се предава нататък. Ако развиваме средата около нас, младите хора, всички ще живеем в един много по-добър свят.


Какво е посланието ти към нашите читатели?

Да продължаваме всички заедно да градим една общност, която да е от активни хора, които искат да се развиват и да променят нещата към по-добро и да вярват във вашите проекти. Продължавайте напред.


Целият разговор с Данаил Пенев можете да гледате тук:


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page