top of page

Училище по роботика Робопартанс Варна ще е домакин на мобилните визити на НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА НЕФОРМАЛ


Училище по роботика Робопартанс Варна ще е домакин на мобилните визити и ще помага за отворени врати на НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 13-15 ОКТОМВРИ 2022 г., гр. СОФИЯ. Запознайте се по-подробно с човека, който стои зад Робопартанс в текущата статия и не забравяйте да се регистрирате за НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 13-15 ОКТОМВРИ 2022 г., гр. СОФИЯ ТУК.


Кой сте вие и как решихте да се занимавате в сферата на образованието?


Казвам се Александър Павлов и страстта ми е програмирането: изкуството да създаваш работещ резултат с помощта на код. Без значение дали ще е компютърна игра с множество правила или автоматизиране на повтарящи се действия, винаги изпитвам удовлетворението от това да направя нещо, което наистина работи.

Влязох в сферата на образованието щом разбрах, че може да се правят курсове по роботика за деца - нещо което да съчетава двете ми призвания: работа с деца, които искат да учат и програмиране. Така започнахме училище по роботика Robopartans за деца от предучилищна възраст и за ученици от 2ри клас нагоре.



Защо се включвате в конференцията за неформално образование?


Важно е да изградим екосистема и да се движим заедно, да сверяваме часовниците си и имаме обща стратегия как да влияем на формалното образование и на МОН, ако можем. В противен случай ще сме малки острови на произвола на съдбата.

Няма да скрия, че за всяка организация публичните изяви са от полза за разпознаваемостта.


Каква е вашата мисия и как допринасяте за образованието в България?


Чрез роботи от LEGO запалваме интереса на децата към техниката, технологиите и инженерните науки. Показваме им на практика как се прилагат математика и физика и защо изобщо ги учат. Предаваме и меки умения като работа в екип, уважение, справяне с трудности, увереност, пространствено мислене, работна етика, подреденост, дисциплина.


Искаме без значение дали в бъдеще ще се занимават с техника или не, да им оставим умения приложими за цял живот.


С 3+4 години учебна програма за деца от 5 до 15 годишна възраст ги учим как да развият алгоритмичното си мислене и поне два пъти сменят синтаксиса на командите които използват.








0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page