top of page

Ето ги Победителите в първите STARTUP BUSINESS AWARDS 2021 на списание "Български предприемач"

Настоящата публикация не спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Startup Business Awards с цел развитие на мисията на фондацията.


След няколко месечно проучване и гласуване журито на STARTUP BUSINESS AWARDS 2021 успя да определи 12 победителитя в 13 категории. Това са проекти, които са стартирали през последните три години - най-успешните и полезните стартъпи, които бяха оценени спрямо техния растеж и обществена значимост.


За нас е огромно удоволствие да ви представим нашите 12 първенеца:


В категории - Производство и Храни

Победител е: Жасмина Гевезиева с проекта "Кардинал Байтс" и първите протеинови бонбони без добавена захар на българския пазар, съчетаващи традиционни български съставки по екзотичен начин

website: https://cardinalbites.com


В категория - Женско предприемачество

Победител е: Майя Атанасова с проекта "ДАМСКИ БИЗНЕС КЛУБ BMLADY" помага на жените с бизнеси да изграждат партньорства, с които да достигат до нови клиенти, да създават приятелства и да не са сами в бизнеса.

website: https://bmlady.bg


В категория - Транспорт

Победител е: Орлин Радев с проекта AMPECO разработва B2B2C софтуер за интелигентно управление на зарядни станции.


Наред с множеството други функции, продуктът се отличава с две изключително иновативни приложения:

(1) Динамично управление на мощностите - управление на група зарядни станции, така че мощността на зареждането да бъде контролирана динамично, така че да не се натоварва мрежата и същевремнно да се осигури оптимално зареждане на електромобилите;

(2) Смарт зареждане у дома - управление на домашната зарядна станция, съобразно тарифата на клиента, в т.ч. динамични тарифи (на всеки 30 мин), както и съобразно потреблението от останали консуматори у дома.

website: https://www.ampeco.com


В категория - Строителство

Победител е: Калин Митов с проекта "ТехноПро Инженеринг" строителна компания, която предлага на своите клиенти максимално завършен цикъл от услуги в сферата на строително - инвестиционните процеси, а именно да обхване процеса на предпроектно проучване, проектиране на сгради или съоръжения, тяхното строителство, както и управление на проекта до въвеждането му в експлоатация.

website: https://tpengineering.bg


В категория - Мода

Победител е: Анна Каранова с проекта КaraNova – мисия „женска красота“.. или с други думи - Как любовта ни вдъхновява?

Жената в 21 век – самостоятелна, борбена, себеуважаваща, с гордо вдигната глава и

огромна усмивка. Човек ще си каже „Какво повече й трябва на нея?“

Е, ние знаем какво – малко повече „магически прашец“ за самочувствие!

KaraNova – не просто луксозен бранд, а продукт създаден да напомня на всяка от нас колко е прекрасно да си Жена!

website: https://kara-nova.com


В категория - Млад предприемач /на възраст до 28 год навършени/

Победител е: Цветелин Николов с проекта PLEGGI. Създаваме инструмент за предварителен подбор на кадри. Нашата цел е да оценим кандидатите за работа чрез набор от кратки онлайн игри, които измерват когнитивни и личностни характеристики.

website: https://pleggi.com


В категория - Иновации

Победител е: Весела Малиновска с проекта Rate Mate. Платформа (мобилно приложение), която прави мнението на хората за качеството на хранителни продукти прозрачно и достъпно. Мисията ни е да променим модела и да направим така, че популярността на даден продукт да се определя от реалната оценка на потребителите за него. Всичко това - само с палец нагоре или надолу.

website: https://ratemate.eu


В категория - Изкуство

Победител е: Даниел Личев - Илюзионист, занимавам се със сценична магия, фокуси, манипулации, close-up magic. Заместник ръководител, международен представител към Национална школа по атракционни изкуства.

Instagram: d.lichev


В категория - Социално предприемачество

Победител е: Мина Костова с проекта SmallTalk.BG. Първата дигитална платформа в България, която свързва професионалисти от дигиталния сектор, с хора, желаещи да се развиват в него. Чрез нея стартиращи професионалисти срещат личен ментор, чрез индивидуален мачмейкинг процес, който им помага, мотивира, снабдява с материали и споделя опит, когато предприемат първите крачки в дигиталната сфера.

website: http://smalltalk.bg


В категория - Обучение

Победител е: Ели Зарева-Христова с проекта Училище "Едно" или както нашите ученици го наричат "Едно Скуул". Школа, специализираща в обучението по български език и култура за чужденци. "Едно" е също място, което приветства всички хора без предубеждения и дискриминация. Най-малкият ни ученик е бил на 4г., а най-възрастният - на 70г. Учениците, с които сме работили до момента наброяват над 700 души и идват от 100+ страни от света.

website: https://www.facebook.com/bulgarianlanguage


В категория - Здравеопазване

Победител е: Димитър Стаматов с проекта Foot Clinic, първата в България клиника за ходило и глезен.

website: www.footclinic.bg


В категория - Печатна дейност

Победител е: Анелия Попова с проекта "Кибрит". Книгата "Кибрит" е красива, дръзка и смела провокация за съзнанието. Книга с огън между кориците.

Facebook: Кибрит


Благодарим на уважаемото жури в състав:

Кристина Кирилова - Country manager в Swiss Education Group


Кристина Гълъбова - Организатор на TEDx и предприемач


Ивайло Кунев - съсобственик в InYourHands, специалист с над 20 години опит в продажбите от фирма към фирма (B2B), разказвач на истории


Радослав Благоев - високорезултатен бизнес консултант и ментор. Радослав е автор и на: Бизнес настолната играта „YOU LEAD", която впечатлява със своята динамика и логика. Бестселъра за България „Хвани Жокера“, която печели и приз книга на годината за 2017 г. „Бизнес над червената линия“, с която помага на хиляди компании да подобрят бизнес и маркетинг концепциите си. „ТИ ВОДИШ“ – най-новата книга на Радослав, която излиза на пазара в началото на 2021 г.


Списание "Български предприемач"


Какво печелят нашите първенци?

  1. Официална грамота от списанието за първо място в категория

  2. Едногодишна рекламна рубрика в списание "Български предприемач"

  3. Единствената бамбукова дигитална бизнес картичка SmartCard в България

  4. Отразяване от нашите медийни партньори

  5. Обучение Lean Six Sigma от сертифициран обучител за България Радиана Саева

  6. Професионална бизнес диагностика от Action Coach

  7. Бизнес наръчник "Първо впечатление - Защо на някои им се получава, а на други не?" от Ива Павлова

  8. Един куверт подарък за гала церемонията на STARTUP BUSINESS AWARDS 2021 (датата на събитието ще бъде обявена след отмяната на противоепидемичните мерки)


Вече започна подготовката за STARTUP BUSINESS AWARDS 2022. Очаквайте повече информация скоро.




0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page