top of page
Снимка на автораПламена Вияреал AndyVil

Жената чудо или жената на 21 Век?


Запознайте се с Пламена Вияреал - един български предприемач.

Здравей, Пламена! Ти си майка, съпруга, бизнес партньор на съпруга си, студент и предприемач... има ли още нещо, което пропускаме?

Здравейте, много благодаря за поканата и възможността да разкажа моята история! Преди всичко съм жена, която има нужда от малко време за типичните женски неща :)

Трудно ли ти е да съчетаваш всичко? Как приоритизираш?

Трудно е, но е въпрос на организация. Естествено семейството и децата ми са винаги на първо място и са ми приоритетни, от там нататък гледам да движа всичко друго успоредно, като давам приоритет на най- важното към момента.

Защо собствен бизнес, а не "сигурна работа"?

Така се случиха нещата по стечение на обстоятелствата.

Всъщност да стартирам моя собствена марка дрехи беше идея на моят съпруг, който е и най-голямата ми подкрепа в това начинание. Както във всяко нещо, така и да си предприемач има своите плюсове и минуси. Плюсовете са, че сам разпределяш и управляваш собственото си време, особено важно, когато си майка на две малки деца. Когато създаваш нещо твое, го приемаш като "свое дете"- създаваш го, обгрижваш го, гледаш как расте... чувството да създадеш нещо от нулата, което започва да придобива образ е толкова вълнуващо, че не може да се сравни с никоя "сигурна работа". Доста често се налага да правиш неща, които до преди това не си смятал, че си способен. Тръпката, която изпитвам, когато предизвиквам себе си и всяко излизане от зоната ми на комфорт ме учи, прави ме по- уверена в себе си и вдъхновена.

Защо точно мода? Не е ли прекалено голяма конкуренцията там?

Защото това е моята страст, това е нещото, за което копнея и ме кара да мечтая. Аз не възприемам това, което правя като работа, това е моето хоби и начин за зареждане на батериите. Конкуренцията е огромна, но аз смятам, че и потреблението е доста голямо, така че има работа за всеки творец. А и когато нещата се създават с много любов и мисъл, без съмнение не остават незабелязани от клиентите.

Кое обичаш в работата си?

Творческата част от процеса ми е любимата и е "моето нещо". Когато вдъхновението те връхлети и започнеш да създаваш първо на лист хартия новата колекция, откриването на перфектните платове, след това като видиш крайния резултат и той е точно това, което си си представял в главата си, организацията на фотосесиите- обожавам ги, макар че доста често се случват непредвидени ситуации, които те карат да си гъвкав и да мислиш бързо и естествено, реакциите на хората, когато им представиш готовите проекти и радостта и удовлетворението на клиентите ми, когато носят моите модели.

Откъде дойде името на твоя бранд?

AndyVil идва от името на синът ми Андрес Вияреал. Това ме навява на мисълта, че скоро ще трябва да направя друг бранд, който да е свързан с дъщеря ми :)

Какво е посланието на твоето изкуство към пазара? Какво искаш да им кажеш, чрез дрехите си?

Че всяка жена може да бъде модерна и едновременно с това уникална, запазвайки своя индивидуализъм. Стилът и удобството са ключови елементи, за да изглежда една жена уверена и красива. Обличайте се така, сякаш това е последния ви ден, забавлявайте се докато избирате дрехите си и не се страхувайте да експериментирате. Доста време бяхме в социална изолация и затворени по домовете си, така че използвайте всяка възможност да сложите това, което ще ви даде увереността, че можете да завладеете света.


Коя е философията, която следваш в живота?

Да правиш това, което обичаш и да живееш в хармония със себе си и околните. Честността и откритите взаимоотношения за мен са най-важни.

Ние разбрахме една малка тайна. Ти си първата, която ще предлага "онлайн пробна". Какво означава това и как изобщо е възможно?

Да, така е! Работим по този проект вече почти 1 година и сме на финалната права. Нямам търпение да стане готов, за да може нашите клиенти да имат възможността да се възползват от него. Най-общо казано, това е виртуална стая в нашия онлайн бутик, в която ще има възможност да се качи снимка на клиента, следвайки инструкциите и да "изпробва" дрехите, които е избрал, като по този начин ще може да придобие представа как ще изглежда с тях и да си прави различни комбинации, докато не избере най-подходящите за него.

На какво ще ни учиш през следващите 12 месеца?

Бих предпочела да кажа, че ще обменям скромния си опит :) Честно казано и аз бих искала да разбера :) Следете списание Български предприемач и ще разберете как се оцелява в света на модата, повече модни съвети и трикове.


Какво е посланието ти към читателите на списанието?

Да следват мечтите си и да не се отказват. Звучи клиширано, но това е самата истина.



Насладете се на изкуството на Andyvil в

https://andyvil.com/



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.




Подобни публикации

Виж всички

Komentar


bottom of page