top of page

Какво означава да си част от семейството на Swiss Education Group

Една лична история

Представяме ви една вдъхновяваща личност, която ще споделя опит през следващите 12 месеца с всички нас.

Кристина има магистърска степен по международен мениджмънт на хотелиерството от Cesar Ritz Colleges. След образованието си, тя натрупва опит в хотелиерството с различни 5 звездни вериги, проучвайки позиции в почти всички отдели. Кристина не крие страстта си към индустрията и постигането на съвършенство в обслужването на клиенти, към пътуванията по света и опознаването на хората и техните обичаи. В момента тя е регионален мениджър за Swiss Education Group, с мисия да вдъхнови младите студенти да поемат по пътя на бизнеса и хотелиерството и да преследват мечтите си.


Swiss Education Group е глобален лидер в образованието в сферата на хотелиерството, туризма и бизнеса. С близо 40-годишен опит, уповаващ се на швейцарските традиции в хотелиерството, Swiss Education Group се ангажира да оборудва утрешните професионалисти с лидерските и предприемачески умения, силно търсени в хотелиерската индустрия и извън нея. Колежите на Swiss Education Group предлагат широк спектър от курсове, включително летни програми, бакалавърска и магистърска степен, което позволява на учениците да избират програми, които отговарят на техните индивидуални потребности и интереси в обучението.



Изграждането на човешко съзнание е от есенциално значение за всички нас като хора, как избрахте точно тази отговорна сфера за развитие?


В тези несигурни времена, човек се замисля все повече за бъдещето си. Човек трябва да прави най-доброто на което е способен днес, само над това имаме власт. Да следва мечтите си и да остане верен на страстта, която го води. Аз лично винаги съм вярвала, че това е правилния начин, по който трябва да ръководя живота си. Така преди девет години реших, че най-доброто, което мога да направя за себе си е да кандидатствам в Cesar Ritz Colleges, Switzerland за своята магистърска степен. Времето показа, че това мое решение, ще определи целия ми живот след това.

Докато учех, си мислех, колко би било невероятно един ден да съм част от екипа, който помогна на мен да осъществя мечтата си и да помагам на други млади хора, да намерят мястото където принадлежат.

Регионалния мениджър тогава, който ми помогна за документите Горан Йорданов, е човека, който ми предложи работата след девет години и сега имам възможността да дам същия шанс на други млади хора, който имах аз, да бъдат най-доброто на което са способни днес. И ето ме сега пак тук, но от другата страна. Защо? Защото пак смятам, че това е най-добрия избор, който мога да направя за себе си. И искам да помогна на други млади хора, каквато бях и аз не толкова отдавна, да намерят своето място, което да им помогне да изградят себе си като личност, като професионалист. Защото това, което дава Swiss Education Group е не просто престижна диплома и качествено образование, което несъмнено е така, звучи като клише, но Swiss Education Group наистина ти дава една друга перспектива за живота, самото преживяване формира целия ти път за напред. Наистина ставаш част от едно голямо международно семейство.




Какви са предимствата да имаш такова образование? Какъв е Вашият професионален път?


Когато аз преди години получих дълго-очаквания отговор и скоро заминах за Швейцария, след месеци на подготовка, притеснение и вълнение. Още щом кацнах и ме посрещнаха на летището разбрах, че това е друг свят, от който искам да бъда част. Средата в която попаднах беше много интересна, запознах се в хора от цял свят, научих се как да комуникирам правилно с различните култури, нещо което не подозирах колко важно може да бъде.

Това все още ми помага общувайки и работейки с хора от различните части на света. Програмата и самите лектори, бяха толкова увлекателни и практично ориентирани, че не представляваше никакъв проблем да съм съсредоточена през учебния процес. Конкурентната среда, също помогна да развия много от уменията си. Работата в екип, ме научи че най-важното качество на един лидер е да делегира и мотивира. Живота в кампуса беше много активен, не само по време на лекциите, но и след тях. Успях да посетя два пъти – International Recruitment Forum – едно от най-големите събития за кариерна реализация в Европа, който се организира от Swiss Education Group - топ-работодатели от цял свят идват само и единствено заради нашите студенти, сред които да търсят своите бъдещи служители. След като завърших дисертацията си, реших да се прибера в България, не след дълго, дори без да съм кандидатствала с мен се свързваха безброй HR-и от цял свят, само защото съм завършила в SEG.

Набиращите персонал са много добре запознати с качествените кадри излизащи от колежите в групата. Имах възможността да работя за най-голяма хотелска верига в света и да живея две години в най-модерната и бързо-развиваща се страна. Когато пристигнах хората, които бяха до мен и ми помогнаха бяха колеги от Cesar Ritz Colleges, дори там си станахме по-близки. Където и да ида по света знам, че има някой който ще ми помогне, дори да не се познаваме лично. А сега смея да твърдя осъществявам още една своя мечта с настоящата си позиция, пак благодарение на Швейцарската Образователна Група.

Ето това е разликата – високо-конкурентната международна академична среда, шанса за кариерно развитие, кариерния форум, практическите знания, подкрепата на випускниците по цял свят.



Трудно ли е и без корона вирус да развиваш такава дейност в България? Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?


Едва ли има дейност, която да е лесна за развиване, както в България така и по света. Смея да твърдя, че хората, които се интересуват от образование в нашата сфера са добре запознати с групата. Факт, който се дължи да дългите години труд и ползотворни партньорства. Въпреки това, трудността идва от грешното виждане и възприятие на индустрията – „hospitality“, от там и желанието за образование в сферата.

Най-голямото предизвикателство е нагласата на хората в България, изискват се много умения, опит и търпение да се пребориш с предразсъдъците и липсата на правилна информация, за да успееш да обясниш всички възможности и предимства на тази индустрия. Така и COVID-19, определено нанесе удар върху индустрията, но това е тема за дълъг разговор.

Аз се старая хората да усетят страстта, която имам към тази вълнуваща индустрия, и да им разкажа от първо лице за опита си в нея и преживяването си на студент в групата.


С какво в работата си се гордеете най-много?


Смятам, че висшето образование е първата стъпка към истинския живот, към живота на възрастен. Поради тази причина смятам, че избора на учебно заведение е изключително важен за бъдещото развитие на един човек и когато видиш страстта в очите на един млад човек, който чака с нетърпение „да превземе света“ и знаеш, че си му помогнал – това е целта на моята работа и най-голяма гордост.


Трябва ли човек да има много пари, за да изпрати детето си при вас?


Няма по-важна инвестиция от тази в бъдещето ни, в личното ни и професионално развитие. Лидерите в бизнеса твърдят, че сега повече от всякога се търсят квалифицирани и образовани кадри. Ние сме частна образователна група и качеството си има цена разбира се, но в нашите такси влиза всичко освен джобните пари на студента – обучение, настаняване в кампус оборудван с всичко необходимо и даже повече, храна от понеделник до неделя, учебни материали и ресурси, униформа, медицинска застраховка, персонален iPad, т.к., ние сме официален партньор на Apple и осигуряваме високо-технологична среда на студентите си. Годишните такси варират в зависимост от програмата и учебното заведение, като ориентировъчната стойност е около 40 000 - 50 000CHF на година.


Кой си избира точно такъв тип образование и с каква цел?


Това образование е подходящо за всички хора, които искат да получат практически ориентирани знания, престижна диплома, мултикултурна среда, възможност за реализация и развитие. Мисията на Swiss Education Group е да подготви бъдещите лидери в индустрията. Ние се адаптираме към случващото се в световен мащаб и използваме натрупания опит и традиции, за да превърнем тази експертиза в иновативно и адаптивно решение за нашите студенти. Тук е мястото да кажем, че нашите студенти ще са гръбнака на индустрията, въвеждайки ги в новите тенденции и давайки им необходимите социални и адаптивни умения (soft skills) ги подготвяме да бъдат успешни както в този бранш така и в много други. Да бъдат лидерите, които ще поведат промяната.


Какво ще виждаме във вашата рубрика през следващите 12 месеца? Какво послание ще оставите на читателите на списание Български предприемач?


Ще се радвам да съм полезна на читателите, да открехна вратата към вълшебната страна Швейцария и нашите невероятни колежи. Ще разкажа за многото примери на гордост в редиците на Swiss Education Group. Но най-вече ще се постарая да им покажа колко интересна и обещаваща е индустрията на хотелиерството и туризма.


Бъдете здрави! Правете най-доброто, на което сте способни всеки ден и успеха ви е неизбежен.



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


Подобни публикации

Виж всички

© 2021 Фондация “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Всички права запазени. Политики за поверителност.

Добре дошли на уебсайта на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841. Фондацията е ЮЛНЦ, регистрирано в България, ЕС и осъществява изцяло дейност в съответствие със своята мисия да насърчава и развива предприемаческата среда и талант. 

 

Мисията на Фондация “Започни Млад” е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж.

Получавай новини от Фондация "Започни млад"

Контакти:        support@bem.bg       +359 893 042 868        България

Моля имайте предвид, че всички споменати продукти и/или имена на компании са търговски марки ™ или регистрирани ® търговски марки на съответните им притежатели. Уебсайтът/фондацията няма никаква принадлежност и/или одобрение за/от тях – тези търговски марки се използват само за образователни цели като примери. Екипът ни извършва модерация преди да публикуваме, но все пак имайте предвид, че настоящият уеб сайт е създаден с образователна цел и не носим отговорност за резултати или пропуснати ползи. За повече информация по дадена тема, се свържете с нас. 

bottom of page