top of page

Избор на университет - едно от най-важните житейски решения

Real Life Experience: Как индустрията влиза в класната стая на колежите от

Swiss Education Group


Когато взимаш важно решение в живота си, без значение от какво естество е, анализираш какви биха били последствията и какво ще спечелиш. Когато избираш къде да продължиш образованието си, има няколко фактора, които са определящи: размер на инвестицията, престижност, академично ниво и реализация на професията.


Много често в работата ми, родители ме питат: „Какво точно може да работи детето ми? Какво му давате повече от университетите тук в България?“


Аз вярвам, че отговора на тези въпроси е изключително важен за вземането на едно такова решение.

Стратегически партньорства

И отговора е много лесен – ние не просто подготвяме студентите за утрешния ден с необходимите знания и навици, ние водим индустрията, бъдещите им работодатели в класната стая при тях.


В предишната си статия разказах за петте причини да сме едни от най-добрите в света на образованието в нашата сфера, а именно:


Престижни Колежи и Академични Партньорства

Голямо Разнообразие от Програми

Трансформиращо Живота Личностно Развитие

Глобална мрежа на възпитаници

Международна Кариера и Индустриални Партньорства


Всичко звучи добре на теория, но бих искала да обърна специално внимание на партньорствата ни в индустрията, и да дам реални примери за тях и тяхното приложение.


Във всичките ни програми е заложен фокус върху практическите знания и реалното им прилагане извън класната стая. Поради тази причина ние имаме различни видове партньорства, които имат различни цели - Развитие на нашите таланти, обогатяваме и усъвършенстване на учебния материал и процес.


Подбираме внимателно партньорите си, като анализираме техния принос за нашите студенти. Държим на реалните и приложими знания, и умения, които биха дали на нашите студенти. Поради тази причина всеки един от четирите ни колежа има своя мрежа от партньорства. Всеки колеж има различен фокус в академичните си програми, и студентите ни получават шанса да се запознаят с опитни професионалисти от различните сфери. Всеки семестър е изпълнен с множество и разнообразни посещения, които включват лекции, мастер-класове и групови проекти на дадена тема. Студентите има възможността да посетят тези лектори и на работното им място, да вникнат в естеството на работата им и да разберат наистина с какво се занимават и колко разнообразна е индустрията, колко възможности за реализация крие тя.

Наученото в класната стая се прилага на практика по време на платени задължителни стажове, както в Швейцария така и по цял свят. Партнираме си с над 100 компании от цял свят, което ни позволя да предоставяме на студентите си много варианти за кариерна реализация след завършване на обучението си, и интересни варианти за стажове по време на обучението си с нас. Компаниите, които избират нашите студенти за техни бъдещи служители са големи хотелски вериги като Kempinski, Dorchester Collection, Four Seasons, Marriott International, Mandarin Oriental, Hyatt, работим и с индивидуални хотели по цял свят; круизни компании като Royal Caribbean Cruises, развлекателни паркове като Walt Disney Parks and Resorts, авио-компании като SWISS Airlines, маркетингови компании като MCI, автомобилни компании като TESLA, луксозни козметични компании като La Mer, фирми за подбор на персонал Yummy Jobs, компании за луксозни стоки като Armani, работим с държавни и частни туристически институции като Switzerland Tourism, Deutsche Hospitality, компании свързани с хранително-вкусовата индустрия като Nestle, Perrier-Jouet , банкови и финансови институции като UBS Bank, Edmond de Rothschild и много други.

Успеха е субективен, но всеки се стреми към него. Една от крачките към успеха е да се заобиколиш с хора, които вече са постигнали нещо и са се доказали. За нас от Swiss Education Group най-големия показател за успех са постиженията на нашите студенти и тяхната кариерна реализация.


Swiss Education Group, глобален лидер в образованието в сферата на хотелиерството, туризма и бизнеса. С близо 40-годишен опит, уповаващ се на швейцарските традиции в хотелиерството, Swiss Education Group се ангажира да оборудва утрешните професионалисти с лидерските и предприемачески умения, силно търсени в хотелиерската индустрия и извън нея. Колежите на Swiss Education Group предлагат широк спектър от курсове, включително летни програми, бакалавърска и магистърска степен, което позволява на учениците да избират програми, които отговарят на техните индивидуални потребности и интереси в обучението.

Кристина има магистърска степен по международен мениджмънт на хотелиерството от Cesar Ritz Colleges. След образованието си, тя натрупва опит в хотелиерството с различни 5 звездни вериги, проучвайки позиции в почти всички отдели. Кристина не крие страстта си към индустрията и постигането на съвършенство в обслужването на клиенти, към пътуванията по света и опознаването на хората и техните обичаи. В момента тя е регионален мениджър за Swiss Education Group, с мисия да вдъхнови младите студенти да поемат по пътя на бизнеса и хотелиерството и да преследват мечтите си.



Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page