top of page

5 начина да се възползвате максимално от времето си като студент



Тази студентка от Белгия има ясна визия за това докъде иска да стигне в живота и как точно да го направи.

Още от гимназията Амандин мечтае да работи в някои от най-добрите хотелиерски заведения в света. Днес бъдещата абсолвентка на Hotel Institute Montreux (HIM) има няколко стажа от световна класа зад гърба си и е развълнувана от многобройните възможности за кариера, които получава.

Амандин споделя пет начина, по които се е възползвала максимално от времето си като студентка, за да учи, да расте и да получи престижни стажове в Jumeirah и Four Seasons.



1. Правете смели ходове

"Когато бях на 17, знаех, че трябва да подобря уменията си по английски език, ако искам един ден да уча в чужбина. Знаех, че най-добрият начин да научиш език е да се потопиш напълно в него, така че събрах смелост и заминах за Канада (англоговорящата част) за едногодишен гимназиален обмен.

Нямах представа, че това решение щеше да промени живота ми! Станах по-зряла, независима и на всичкото отгоре — безпроблемно владеех английски! Животът в чужбина ме мотивира още повече да уча в международна среда. Но най-важното - станах уверена в способността си да създам тази възможност за себе си."

2. Поставете си цели


"Не се страхувам да мечтая мащабно и да работя усилено, за да постигна целите си. В края на обмена в Канада успях да издържа теста IELTS (международен тест по английски език) с отличие. Това, от своя страна, ми отвори пътя да се запиша в HIM. Това не беше лесен процес, но чувството, че напредвам към целите си, ми помогна да остана фокусирана."


3. Знайте защо

"Бях убедена, че искам да уча в HIM. На първо място, що се отнася до училищата по хотелиерство, Швейцария оглавява списъка заради високите си академични стандарти и репутация за качество. Наличието на швейцарско училище в автобиографията ви прави голяма разлика в индустрията на хотелиерството.

Една от другите причини HIM да се открои за мен беше фокуса върху стажовете на високо ниво. HIM ми помогна да намеря стажове в два от най-престижните хотели в индустрията. Практическият опит, който предоставят стажовете, ви дава увереност във вашите способности и значително предимство на пазара на труда.

HIM има широка мрежа от връзки с някои от най-известните брандове за хотелиерство в света. Но в същото време трябва да работите усилено, за да получите предложение за стаж. HIM предоставя много помощ и създаде много възможности за нас, за да намерим правилното място:

- Научих как да се свързвам с хора, както в LinkedIn, така и лице в лице, благодарение на Международния форум за набиране на персонал.

- Също така открих интересни компании и срещнах вдъхновяващи лидери в хотелиерството чрез училищни проекти за истински марки или компании.

- Също така се възползвах от невероятен кариерен треньор, който ми помогна да се подготвя за интервюта и да подобря автобиографията и мотивационните ми писма по време на процеса на набиране на персонал."


4. Поддържайте го разнообразно

"Избрах да направя първия си стаж в Дубай в Jumeirah. Сега стягам куфарите си, за да направя втория в Маями, във Four Seasons. Както Обединените арабски емирства, така и Съединените щати, са добре известни с качеството на своите гостоприемни услуги. На всичкото отгоре Jumeirah и Four Seasons са два основни играча в индустрията. Вярвам, че разнообразието е много важно за растежа, както професионален, така и личен. Фактът, че тези два града са изключително културни и етнически разнообразни , но и толкова противоположни един от друг, е това, което ме развълнува най-много.

Освен това научих много от обучението си в Швейцария. Монтрьо е френскоговорящ град, точно както мястото, от което съм аз в Белгия, така че адаптацията не беше много трудна за мен. Забавен факт е, че, както Швейцария, така и Белгия, са известни със своя вкусен шоколад. Швейцарците обаче, ценят точността повече от нас в Белгия. Наистина - всяка минута е от значение, когато се подготвяте да стигнете до час сутрин!

Като цяло бих казала, че животът и обучението в Швейцария е невероятно изживяване и бих го препоръчала на всички студенти, желаещи да учат в чужбина!"


5. Учете се от грешките си

"В луксозния хотел Jumeirah Al Naseem в Дубай, заведение от световна класа с високи стандарти за съвършенство, трябваше да работя усилено, за да се докажа. Работата на рецепцията беше много предизвикателна, тъй като нямах предишен опит в хотелиерството. От друга страна, бях много решена да се уча. Знаех, че грешките са неизбежни, особено в началото на кариерата ми. Но реших да се уча от тях, вместо да се страхувам и това е настроението, което се надявам да имам през целия си живот.

Научих много по време на стажа в Джумейра, включително как да решавам проблеми, да се справям с конфликти, да общувам по-ефективно и дори как да използвам Opera (което е от решаващо значение, когато се работи с отдела по настаняване).

Хотел Four Seasons’ Surf Club в Маями е курорт на брега на океана с изискани ресторанти и спа център от световна класа, които, подобно на Jumeirah, очакват много от своите служители. Имам още много да уча. Предстои ми кръстосано обучение, което ще се проведе между отдела по настаняване, отдел финанси, човешки ресурси и маркетинг. На това обучение се надявам да придобия по-добро разбиране за разрешаването на конфликти, активно слушане, обслужване на клиенти и едновременното извършване на няколко дейности (multitasking). Сигурна съм, че те ще ми помогнат в обучението през целия ми престой и дори това е по-вълнуващо от всичко!"




0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page