top of page

Бамбукова визитна картичка? Вече да.

Някога, преди много години, през III век от нашата ера, в Китай, чиновниците в двора били задължени да приготвят специални картончета. На тези картончета калиграфи изписвали имената и длъжностите на служителите. Така възникнали визитките.


В последствие в модерния свят преминахме на хартиени визитки като тяхното потребеление се увеличи толкова много, че милиони дървета на годишна база биват отсичани, за да се задоволи търсенето на този бизнес аксесоар.


Това бе една от причините да създадем дигитална визитна картичка, която не напразно наричаме "последната визитка" именно, защото се печата веднъж и позволява да се променя информацията в нея неограничен брой пъти. Разбира се, възползвахме се от вече наложени световни практики като NFC и добре познатите пластики, които всички използваме, за да теглим пари в брой. Разбира се материалът, от който са изработени пластиките, а именно пластмасата започна да застрашава планетата. Тогава решихме да намерим алтернатива, която да запази функционалността на иновативните визитки и в същото време да щадят околната среда.

Решението, поне засега, не дойде от бъдещето, а от миналото. Поучихме се от древните китайци и решихме да внесем първите бамбукови дигитални картички в България.

Гравирани и същевременно запазвайки своя естествен вид, те са ефективни, ефектвни и природосъобразни. Остават буквално дни, когато ще бъдат пуснати в продажба и всеки ще може да се възползва от тях и да замени своята пластмасова визитна картичка или стандартните хартиени такива.


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page