top of page

Естетиката е моята страст

“Създадох бизнеса си водена от страст към естетиката. Това винаги е най-естествения начин да създадеш бизнес от нещо, което обичаш да правиш.” - Даниела Вълчева


Започнах да се занимавам със собствен бизнес, още когато бях на 21 години. Пътят беше доста интересен и все още е. Майка съм на две прекрасни деца, имам чудесна работа. Всъщност мога да кажа, че нямам нито един работен ден от както съм създала този бизнес. Занимавам се с естетика в естетичен център Vintage Dolls. Вече 8 години, той e един от най-успешните естетични центрове в България. Това беше моята визия още в началото. Създадох го водена от своята страст. Страст към процедурите, страст към това да се грижа за себе си, да се чувствам добре в тялото си. Това винаги е най-естествения начин да създадеш бизнес от нещо, което обичаш да правиш. А ние жените много ценим, когато се чувстваме добре, когато се наслаждаваме на процеса, тогава лесно ни се получават бизнес начинанията.


Основоположни стъпки за успеха ми днес

Всъщност, когато бях на 21 стартирах с няколко други бизнеса, които приключиха с фалит. А Vintage Dolls създадох когато бях на 25. Тези първоначално неуспешни бизнеси ме накараха да се разгърна. Научих много уроци от това. Четях много, докато нямах сериозни ангажименти с другите си бизнеси. Постоянното учене, за маркетинг и за бизнес, ми помогна да бъда успешна в Vintage Dolls.

В началото на развитието на естетичния център, аз изобщо нямах баланс в живота си. Едва преди година започнах да живея и да гледам бизнеса си отгоре. Считам, че това е било моя грешка. Аз буквално работех 24/7 и си бях one man show. Абсолютно всичко правех сама. И точно когато забременях и малко преди да родя, въведох нов начин на живот и баланс между личното време и бизнеса ми. По този начин, живота ме принуди да намаля темпото. Седем години аз бях плътно отдадена на този бизнес. И нямах друг живот, нямаше баланс. Бях пристрастена към работата си, към успеха и сега берем плодовете му.


vintage dolls

Кога Vintage Dolls се превърна в това, което е днес?

Аз вътрешно винаги съм знаела, Vintage Dolls ще бъде успешен бизнес, още от самото му създаване. В началото бяхме едно малко салонче на центъра на София. И всеки път, когато някой влизаше беше удивен, че мястото е прекрасно и че за първи път чува за нас.


Аз винаги имах визията, че това ще стане един от най-успешните салони в света. Нямах точна концепция как ще се случат нещата, но просто вярвах, че това ще се превърне в много успешен бизнес. Самата вяра беше подплатена със страст и любов към процедурите и това може би ме доведе до тук.


Какво друго ме движи напред?


В женския бизнес, както споменах, водещото е удоволствието и насладата. Аз винаги съм си задавала въпроса, за това кое ме мотивира да продължавам напред. Това, което ме зарежда освен личното удоволствие, което получавам от работата си, е и това, че съм полезна на хората.


Това, което правим ние, е да създаваме и поддържаме красотата, основно на жените. Ние творим върху техните тела и лица и създаваме красота. Аз силно вярвам, че една жена, която се чувства красива, тя е щастлива. И обратното, ако тя не се чувства красива, тя няма как да бъде щастлива в живота си. Затова нашата мисля е доста сериозна.


Ние правим жените красиви и им даваме щастие. Първо на жените, оттам и на мъжете. Защото, знаете, че светът се управлява от жените. Казват, че светът се управлява от мъже, но до всеки един успешен мъж, стои една обичаща себе си и красива жена. Това е нещото, което ме мотивира. Ние ежедневно и буквално променяме света с нашите живото-променящи процедури.

Какви предизвикателства срещам в бизнеса си?

Аз смятам, че в живота на всеки човек има предизвикателства. Аз лично съм се сблъсквала с доста такива. Някои наистина разтърсващи. В един момент проблемите бяха толкова много, че аз просто спрях и си казах... Окей, след всяко предизвикателство следва голям успех. Винаги е било така до сега. И когато нещо се изправи на пътя ми, си казвам, щом е толкова голямо това предизвикателство, след него ще последва голям успех. С времето се научих да не обръщам такова внимание и много бързо сменям фокуса.


Всъщност, предизвикателството, ние го определяме като такова. Ако му лепнем етикет - това не е окей, не е готино, то става такова. Това, което винаги ми помага е просто да сменям фокуса. Като се появи нещо пред мен, си казвам, не, това не може да ме събори, колкото и голямо да изглежда в очите на хората. Така, че аз така го преодолявам. Просто сменям фокуса и преминавам през предизвикателството и жъна успеха след това. Но предизвикателствата в моите очи са нещо много хубаво, защото ми дават много уроци, показват ми къде греша и ме правят по-силна и успешна.

Какъв е вашия механизъм да сложите баланс в живота си?

Балансът не е константата. За мен лично, не може винаги да си в баланс, но аз залагам на основните ключови моменти. Те са да се храня здравословно, да спортувам в 40% от времето си. Не казвам, че го правя на всяка цена, но движението е много важно за мен. Именно това съветвам и нашите клиенти, да спортуват и да изпълняват малките си мечти. Примерно, някои от моите малки мечти бяха да карам ски, да играя тенис. Това са толкова лесно достижими мечти. Първо да започнем от тях, след това да гледаме към по-големите. Интересното е, че зад тези малки мечти се крие огромно количество енергия. Точно заради това е хубаво да започнем с изпълняването на мечтите, защото това може да ни възпира в живота, а ние просто да не го знаем Аз имам още една мечта, която не съм осъществила и тя е да свиря на пиано. И зад тази мечта, със сигурност, стои нещо голямо, но аз все още не съм усетила момента да я осъществя. Така че, осъществявайте малките си мечти. Често насладата е много по-голяма от тях, от колкото от големите мечи.

Какъв е моят съвет към читателите?

Аз бих посъветвала нещо, което аз лично грешах в продължение на 7 години. Това е да се наслаждавате на живота. Защото колкото и да не ни се вярва, колкото и да не го приемаме, животът е твърде кратък и той изтича между пръстите ни. Ако ние не уловим сега мига и не му се насладим напълно, в пълния му потенциал, просто няма да живеем пълноценно и ще съжаляваме.

Животът има много нюанси, които можем да вкараме в ежедневието си. Бизнесът е само една част от предизвикателствата и хубавите неща на живота. Така че, не трябва да му се отдаваме на 100%. Напротив, трябва да вкараме и различни хобита, различни нюанси на живота, цветове. Моят апел е към предприемачите, защото в Vintage Dolls работим основно с дами предприемачи. Много често чувам от тях, че нямат време. Съветвам ги просто да отделят време за себе си. Много е важно. Когато аз започнах да го правя, бизнесът ми е станал три пъти по-успешен. Когато започнах да отварям време за себе си.


Ако и вие търсите възможност да посветите време за себе си, може да се възползвате от процедурите в Vintage Dolls. Свържете се с екипа на Даниела и запишете своя час още сега.

 
Elena Koleva



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page