top of page

Запознайте се с Илиан Цветков от “Инекс Трейд”

С огромно удоволствие приветстваме Илиан Цветков в списание “Български Предприемач”. Той е собственик на фирмата Инекс Трейд, която създава през 2006 година. От този момент насам, той и неговия екип са извървели дълъг път на развитие към успеха. Основната дейност на бизнеса е предоставянето на пълен набор от услуги, свързани с качественото строителство на жилищни, обществени и промишлени сгради, довършителни работи, ремонти и преустройство. В това интервю, ще Ви запознаем с Илиан Цветков и неговите текущи начинания.


Ще ни разкажете ли повече за себе си и с какво се занимавате в момента?


“Всеки един обект, който изпълняваме е еднакво значим за нас и той трябва да отговаря на високите ни критерии за качество на материали и изпълнение. Затова през 2007г отворихме магазин от 1000кв.м с продукти за обзавеждане на банята. А само две години по-късно започнахме да внасяме директно плочки за баня и оборудване от големи производители в Италия, Испания, Полша, Турция и Китай.


Но мечтата ми винаги е била да имам строителен хипермаркет, изцяло насочен към строителния бранш и да има всичко свързано с ремонта. Успях да осъществя тази моя мечта през 2017 и в момента Строймаркет Инекс е разположен на 15 000 кв.м складова, търговска и открита площ. Ние сме директен дистрибутор на всички водещи производители на строителни материали.



Строймаркет Инекс е естествено продължение на мисията, към която аз и моят екип се стремим, а именно да предоставяме най-добрите решения във всички фази и форми, като предложим високо качество, комфорт и функционалност на нашите клиенти.


С настъпването на ковид пандемията и бързото развитие на дигиталните технологии и услуги се наложи да се адаптираме към промените и така дойде идеята за създаването на онлайн магазин, в който фокус са продуктите за баня, ръчните и електроинструменти. Динамиката в пазара налага да сме гъвкави и иновативни, а ние имаме и богат опит в търговията. Нашата цел е да създадем пълен пакет от услуги на нашите клиенти, за да може да получат удовлетворение, комфорт, рационалност и функционалност без усилие.”

Кои са основните стъпки, които смятате, че Ви доведоха до този момент като успешен предприемач?


“Несъмнено това са от една страна постоянството и търпението, а от другата – моят екип. През годините създадох екип от професионалисти, опитни специалисти, инженери, добре обучен персонал, с който гледаме в една посока на развитие. Без значение дали говорим за построяването на жилищна сграда или изпращане на онлайн поръчка, всеки от екипа ми знае, че нашата цел е Инекс Трейд да бъде символ на качество, устойчивост и стойност на продукта, в който сме ангажирали внимание и усилие.” Какво Ви мотивира да продължавате напред с бизнеса си?


“Моята мотивация е семейството ми, което ме подкрепя във всичките ми начинания и най-смели мечти. Но основна движеща сила са нашите клиенти и партньори, с които сме изградили дългогодишни отношения и доверие. За нас е удовлетворение, когато видим, че сме изпълнили всичките изисквания на клиентите по най-добрия начин и той се връща отново при нас.”


Бихте ли споделили някои от предизвикателствата, които срещате в управлението на своя бизнес и как се справяте с тях?


“През годините сме преминали през много трудности и предизвикателства, но вярвам, че те са ни направили по-силни, по-устойчиви, доказали сме, че не ни е страх от трудни проекти. Но ежедневното ни предизвикателство е да удовлетворяваме нашите клиенти. Истината е, че бързото развитие на технологиите промениха и начина на мислене на клиентите. Те вече знаят какво искат, имат достъп до постоянна информация, обмислят добре покупката си и държат не само на качество, но и на отношение, бързина на обслужване и коректност. Затова ние се стремим към баланс между индивидуален подход и гъвкавост в обслужването, за да можем да създадем чувство на доверие в нашите клиенти.”

Какъв е вашия съвет към нашите читатели?


“Съветът, който мога да дам на всички, които се чудят дали да започнат бизнес или ги е страх да направят първата крачка, е че успехът не е ключът към щастието. Ако обичаш това, което правиш, ще бъдеш и успешен. Щастието е ключът към успеха. Пожелавам на всеки да намери неговото нещо и да го развие, така както аз разбрах преди повече от 20 години, че обичам да създавам неща, които остават във времето и носят добавена стойност за обществото.”


Ако имате желание да се запознаете в дейтал с услугите предлагани от Инекс Трейд, може да посетите техния уебсайт и онлайн магазин.

 


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page