top of page

Има ли балон в цените на недвижимите имоти?

Здравейте! Днешното интервю ще бъде с Йордан Йорданов. Моля ви, направете едно кратко представяне за себе си.

Казвам се Йордан Йорданов, съосновател на агенция за недвижими имоти Нов Дом 1. Интересното за нас е, че ние се занимаваме с продажба, посредничество, сделки с недвижими имоти, но бих казал на изключително изгоден тип недвижими имоти. Като казвам изгоден имам предвид, че някои от хората, които ги погледнат, биха си помислили, че са фалшиви.

Уникалното за нас са инвестициите в недвижими имоти. Ние сме компания, която прави пари за своите клиенти единствено и само чрез инвестиции в недвижими имоти. Вече 8 години много добре се справяме, имаме 100%-ва успеваемост.


Вие имате много сериозна система, която сте изградили, която е авторска и която следвате, за да постигате тези неща, нали така?

Точно така е, да. При нас хората дават пари и получават имот насреща, тоест имаме едно много сериозно обезпечение, освен всичко останало. Не говорим просто за една инвестиция, а става въпрос за инвестиция със сериозно обезпечение, което прави риска още по-малък.

В момента се говори за криптовалутен и имотен балон, който ще се спука и предстои всички хора, които инвестират парите си в имоти, да загубят значителна част от тях, дори да не могат да ги продадат. Имате ли нещо да кажете по този въпрос?

От поне 5 години насам имотният балон се пука, цените се сриват и падат. В интерес на истината, в настоящата ситуация аз не знам кой може да предположи каквото и да е в дългосрочен план. Аз, специално, не се наемам. Обикновено мога да прогнозирам в рамките на 5-6 месеца и към настоящия момент, с абсолютно всички предпоставки, които са налице, няма как да дойде този срив в близките 6 месеца.

От колко човека се състои вашият екип?

Ние сме скромна компания. Тази година станахме на 10 години. Екипът ни не е голям, той е от около 50 човека в градовете Варна и София. Да кажем, че се развиваме много добре и с удоволствие имаме желание да го разширим още повече, да обучим още кадри, да им дадем възможността, освен да бъдат полезни на хората, да бъдат полезни и на самите себе си.

Как мотивирате 50 души, които са ви бизнес партньори, да продължават да имат този хъс, мотивирани всеки ден?

Това е изключително лесно и в същото време изключително трудно. За някои от хората не е необходимо да правиш абсолютно нищо. Те, когато влязат в компанията, и видят какви са възможностите, за тях това е мотивацията. За други хора, каквото и да направиш, каквито и възможности да имат, ефекта на мотивация не е голям.

Ние постоянно измисляме нови и нови стратегии за мотивация. Давам пример. Освен когато стигнат определени нива, даваме им писалки, награждаваме с последен модел таблети, организираме състезания за достигане на определени екскурзии, подаряваме кола, имат възможност за съдружие и т.н.

Когато един човек не е инвеститор и не иска да бъде „роб” на парите, но се страхува, че може да ги загуби, какво трябва да направи?

Винаги може да се обърне към човек, който е успешен инвеститор, да чуе какъв е неговия опит и начин, какви възможности има и ако получи правилния отговор да го направи сам, но това отнема време.

Другият вариант е да се обърне към хора, които основно се занимават с това, защото това им е работата, и нещата се получават много лесно. Аз не се занимавам с друг тип инвестиции поради простата причина, че не съм толкова грамотен и не разбирам от тях.


Ако, например, имам събрани някакви пари и дойда при вас с идеята да инвестирам в имоти, говорим за 200 000 лв., какво е нужно да направя?

Обаждаш се, даваш ни информация, че искаш да инвестираш и чакаш. В момента, в който излезе добър имот, на добра цена, защото в момента такива имоти са дефицит, се свързваме с теб.

Ние се насочваме единствено в посока към това, което разбираме, където сме специалисти и имаме постигнати много добри резултати, и съответно действаме.

Ще ви помоля да отправите призив към нашите читатели.

Това, което мога да кажа, е да се обградите от изключително добри специалисти, ако искате да правите нещо. Научете се и да плащате добре. Тогава бъдете сигурни, че това, което получавате, ще бъде изключително добро, а вие ще печелите много повече в сравнение с това, което давате.


Целият разговор можете да гледате тук:


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page