top of page

Истината за недвижимите имоти в България по време на кризата

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и АДРЕС с цел развитие на мисията на фондацията.


Представяме ви Гергана Тенекеджиева. Изпълнителен директор на АДРЕС Недвижими имоти. Навлиза в бизнеса с недвижими имоти през 2006 г. в родния си Бургас, след като завършва мениджмънт в Икономическия университет във Варна. През 2010 г. поема кантора Север в АДРЕС, а от 2014 г. е назначена за Регионален мениджър за гр. Бургас. Преминала е през всяка позиция в оперативния бизнес на компанията преди да заеме водещата управленска функция.



1. Как ви се отрази КОВИД 19?

С обявяването на извънредното положение се наложи да направим бърза адаптация спрямо новите условия за работа. Отлагани във времето промени и процеси, бяха изпълнени за кратки срокове във форсмажорни обстоятелства. За щастие жилищният пазар не е бе сред сериозно засегнатите сектори, а напротив. Неяснотата около икономическата картина подтикна голяма част от хората да използват спестяванията си за покупка на имот – инвестиция, доказана във времето, като най-сигурен и изгоден начин за съхранение на средствата.


2. Всички говореха, че цените на имотите ще паднат, а това не се случи. Защо, според вас?

Устойчивостта на жилищния пазар по време на и след COVID кризата не предполага резки движения в цените на имотите. Няма и фактори, които до доведат до понижаване на цените. В момента търсенето е активно, като превес все още имат купувачите. Съществена роля за това имат банките с активната си кредитна политика. Рекордно ниските лихви подтикват много от хората, имащи реална жилищна нужда, да пристъпят към покупка. А сделките на имотния пазар не са само с кредит – все повече хора избират инвестицията в имот пред банковия депозит заради ниските лихви. Данните на БНБ показват, че въпреки COVID, спестяванията на българите в периода февруари – ноември 2020 г. са се увеличили с 3.2 млрд. лв.


Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

Абонирайте се сега
0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page