top of page

Как SmallTalk променя животи? Част 2



"Как променяте животите на Вашите участници?"




Гостът ни днес е интересна личност с бизнес история, която е невъзможно да не Ви заинтригува. Както правим обикновено - ще го оставим да се представи по възможно най-добрия начин и да ни сподели за професионалния си път дотук!



- Каква е Вашата история?


- През 2018-та започнах да работя като Project Manager, почти случайно. Спонтанно решение, което се оказа най-доброто, което съм взимал в професионален план.


Много нови знания и няколко проекта по-късно преминах към работа в продуктов екип като SCRUM Master/Business Analyst.


През 2021 реших, че искам да кача още едно стъпало и да се занимавам само и единствено с продукти. Никакви други проекти, защото тези бяха най-интересни. Нямаше как да го направя в тогавашната ми органиация, а и ми липсваше малко от цялата картина на продуктовия пазар в България.


Търсех работа като Product Owner и имах нужда от малко помощ, за да се ориентирам между предлаганите възможности. В процеса на търсене ми попадна уебсайта на SmallTalk.BG.


- Защо дойдохте при SmallTalk.BG?


- Надявах се да се свържа с човек с повече опит в конкрената сфера, който да ми разясни няколко неща:


● Има ли търсене на пазара за продуктови хора;


● Има ли добро развитие като такъв;


●Кои са фирмите, които правилно интерпретират и прилагат продуктовата организация в София;


● Какви са уменията, които задължително трябва да владея;


● Реалистични ли са очакванията ми за заплащане


- Как подходиха към Вашия, така наречен, "проблем"?


- Запознаха ме с човек, който се занимава точно с това. Това за момента е един от най-полезните контакти, които имам в професионалната си мрежа. Той е Ментор и отговори на въпросите ми. Насочи ме към полезни източници на информация, от които да се подготвя за позицията. Това бяха курсове и теми, които да изкарам и за които да чета. Те бяха допълнителни към моите, вече натрупани, знания.


След като напреднах с подготовката започнахме заедно да гледаме оферти за работа и ментора ми помогна да поготвя своя Pitch.


На няколко пъти получих оферти, които не отговаряха на всички мои изисквания, но бяха съблазнителни по различни начини. Менторът ми успя да ме убеди да продължа в търсенето на конкретната работа, към която се бях насочил. В момента съм му доста благодарен за това.


Когато успях да намеря подходящите интервюта заедно с него отново поработихме на Pitch-a и той ми даде насоки. Намерих си нова работа. Всъщност, всичко това се случи само за около два месеца.


- Каква е разликата в сравнение с останалите платформи и защо предпочетохте именно SmallTalk.BG?


- Не съм ползвал други менторски платформи.


- По какъв начин работата на SmallTalk.BG допринася за положителната промяна в живота/работата на участниците?


- Разликата от това да имаш и да нямаш на разположение човек с повече опит в дадената сфера, в която искаш да се развиваш, е огромна. Mенторството в професионален план води до по-добри и по-бързи резултати за наставлявания. Води до това да имаш на разположение повече знание.


Полезно е да може да изложиш пред някого своите планове и да получиш обратна връзка за това доколко е правилна, или реалистична, идеята, и посоката ти.


Впрочем, много хора имат такива взаимоотношения с преките си ръководители, но не трябва да забравяме, че там винаги има конфликт на интереси.


- Какъв отзив бихте оставили за работата на SmallTalk.BG?


- От първия до последния контакт с тях им имам доверие. Процесът по записване е бърз и прост, не изисква повече от 5 минути. Отработиха запитването ми много бързо и успяхме да насрочим среща директно с ментора ми.


В процеса нямаше излишни опознавателни срещи с по 10 човека или други странни инициативи. Минахме директно към вършене на работата. След това при мен имаше 100% успеваемост на начинанието.


- Какво е посланието Ви към другите хора?


- Ако имате нужда от помощ или справка с реалността, рискувайте да ги потърсите!



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page