top of page
  • Снимка на автораV&P RESIDENCE

Как гръцката митология се превръща в реалност в... България?

Можете да си представите колко е бурно лятото на 2021 година. Да, това лято нямаше ограниченията на миналото. В списание Български предприемач се възползва с пълни шепи от това и намерихме невероятни места, които са били пред очите ни през цялото време, но динамиката просто не ни е позволила да ги видим. Затова пък веднага ви споделяме за тях и не само това, запознаваме ви с уникалните им създатели. Хора, които са повярвали не само в себе си, но и в “разбиването на границите” на човешките ограничения.

И, докато всички говорят за “политически провалена държава” ние ви показваме една просперираща такава с работещи и успяващи хора - българските предприемачи.

Вероятно знаете кой е Посейдон от гръцката митология. Вероятно нямахте представа, че той е в България, още по-точно между Равда и Несебър и, когато за пръв път видяхме това място, забравихме къде сме. Само една разходка ни стигаше, за да се замислим дали не искаме да прекараме дори и зимата там работейки от “вкъщи”, защото това е усещането, когато си там, като вкъщи, едно красиво и луксозно вкъщи, за което хората мечтаят.





Запознайте се с идеята за Посейдон...


Изграждането на дом е от основно значение за всеки човек, как избрахте точно тази отговорна сфера за развитие?

Строителството на жилищни сгради включва изграждането на жилища, в които семействата намират място за живот, отдих и спокойствие.

Ние работим, за да реализираме идеите и мечтите им, да получат уют и комфорт в дома си. Обектите ни са в комуникативна и благоустроена средa и създаваме всички необходими удобства, като основните ни приоритети са вниманието към клиентите и удовлетворяване на техните желания. Най-голямата ни награда е да видим усмивката им.

Кога започнахте вашата дейност? Кое ви вдъхнови, разкажете ни за хората зад всичко това?

Дейността на компанията датира от 2007 година, но имаме и предишен опит в сферата на строителството и изграждането на сгради от този тип както и последващото им обслужване.

Да поемем по собствен път, да реализираме множеството идеи, които имахме, ни вдъхнови необходимостта от постоянна промяна, от движение. Вдъхновиха ни и нуждите, които се променят с времето. От способността да се адаптираме и намираме творчески начини да продължим пътя си, зависи колко удовлетворени и щастливи ще сме.


Трудно ли е и без корона вирус да развиваш такава дейност в България?

Рeцecиятa, в кoятo изпaднa cвeтът в рeзултaт нa пaндeмиятa oт кoрoнaвируca, e дълбoкa, кoeтo гoвoри, чe възcтaнoвявaнeтo щe e дълъг и бaвeн прoцec. Нивoтo нa бeзрaбoтицa и блокирането на движението са нaй-гoлемите прeдизвикaтeлcтва прeд пaзaрa нa жилищa.

В нашата сфера на дейност е имало трудности и преди пандемията, конкуренцията е голяма, но сме свикнали да се справяме с предизвикателствата и да вървим напред.


Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

Ежедневно се сблъскваме с множество предизвикателства, а големият мащаб и сложните конструкции изискват пълна мобилизация на всички ресурси на фирмата и бързи управленски решения. Успешната реализация на подобни проекти, които могат да се видят от всеки, е атестат за работата и професионализма ни.


Повечето строителни предприемачи избират да строят само кооперации в градовете, защото е по-изгодно и по-лесно за продажба. Защо вие избрахте да "трудния път" с детайли по поръчка, най-високо качество на материалите и супер обслужване след това?

Ние държим на качеството, на индивидуалността на продуктите си, както и на клиентите, на които можем да предложим значителни предимства и удобства в комплексите от затворен тип, които изграждаме и с които те са характерни. Това отрежда на нашите комплекси значителни предимства пред жилищата в панелни блокове и кооперации и ги прави все по-желани от хора, търсещи по-добър жизнен стандарт.


Кой е проектът, с който се гордеете най-много?

Гордеем се с всички наши проекти, от най-малкия, до най-мащабния. Във всеки следващ сме запазили стила и качеството от предишния, като сме надграждали с нови идеи.


Какви качества притежават вашите клиенти, какво търсят?

Нашите клиенти са креативни и далновидни, знаят какво очакват като резултат. Лоялните ни клиенти изискват персонално и лично отношение и внимание и както и учтиви, уважителни и своевременни отговори от нас. Те са едно от най-важните звена на бизнеса ни и в действителност те са истинския шеф, тъй като те правят значителна част от печалбата на фирмата. Това са хората, които използват нашите продукти и оценяват качеството им.

За това е важно да успяваме да задържим клиентите си и да привличаме нови, за да може бизнесът ни да прогресира, да се развива и расте.


Какви са предимствата да имаш тип имот, като вашите?

Едно от най-големите предимства при покупка на апартамент в затворен комплекс е сигурността, която той предоставя. Клиентите ни, закупуващи такъв имот търсят спокойствие, екстри, удобства за семейството, уединена среда. Предоставят се редица удобства, които правят нашите имоти така желани, а именно: обширни зелени площи, детски площадки, игрища, басейни, контрол на достъпа в комплексите, места за паркиране, магазини, места за хранене, СПА център и не на последно място услуги по управление и поддръжка на общите части.


Собствено жилище или инвестиция, какво всъщност предлагате?

Купуването на ваканционен имот на Българското черноморие може да бъде чудесен начин да се инвестира в недвижими имоти, да се компенсират някои разходи за собственост и все пак да се насладят на любимото си място за почивка от собствения си втори дом.

Вие имате ли собствени имоти в комплексите и прекарвате ли време там?

Изградените от нас комплекси притежават чудесна атмосфера, освен всички вече изброени предимства, затова са предпочитано място за нас самите и това е причината да притежаваме собствен имот в един от комплексите и да прекарваме повечето си време там.


Каква е отговорността да си сред водещите компании в България?

Отговорността се свежда до това какъв пример си за останалите в бранша, какво следваш в работата и отношенията си и какви ценности показваш.

Имаме отговорности и към клиентите си, като те се запазват от стартиране на дейността ни до днес.

Какво следва след лятото?

При нас лятото е най-активния сезон и с приключването му предстоят редица анализи и равносметки, както и с предстоящи планове и проекти. Имаме амбиции да се развиваме и усъвършенстваме в областта на изграждане и разработване на балнеолечебен център.


Какво е вашето послание към читателите на списанието?

Посланието ни е да бъдат дейни и устремени, да премахнат все повече граници и да вярват в успеха!


Нашите приятели създават компанията„Артур 2007”ООД през 2007г. в гр. Несебър. Предмет на дейност са инвестиционна и строителна дейност, отдаване под наем на собствени активи, както и управление на имоти.

Дружеството инвестира средства за закупуване на земя, строеж на апартаменти, които впоследствие продава на български и чуждестранни физически и юридически лица. Процесът включва закупуването на земя, проектиране, строеж, обзавеждане и продажба на апартаменти в жилищни сгради за целогодишно ползване, обособени в комплекси от затворен тип, както и тяхното управление впоследствие. Реализираните от фирмата проекти са предимно по южното ни Черноморие. В района на град Несебър има изградени следните жилищни сгради, обособени в два комплекса – „Естебан“ състоящ се от 4 сгради и „Посейдон“, включващ 7 сгради, а в района на Свети Влас е изграден комплекс с 2 сгради от същия тип – „Артур“.

През последните години дружеството обърна поглед и към големите градове, като вече има два завършени проекта в град София – „Изолда“ и „Мираж“ и в момента работи по още два.


Разгледайте уникалните комплекси в галерията тук:

Както и подробностите на официалния сайт: vipresidenceclub.com


Ние се връщаме съвсем скоро там и ще ви споделим как сработва "хоум офиса" на списание Български предприемач зимата на морето. Следва продължение...


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page