top of page
  • Снимка на автораACTIONCOACH

Нови бизнес хоризонти в Стара Загора

Здравейте на всички, които ни четат. Днешната тема е доста екстравагантна, а именно от Лас Вегас до Стара Загора. Нашият гост се казва Антон Атанасов от ActionCoach. Тони, моля те представи се с няколко думи на читателите. Мисля, че това е втората статия, в която разказваме за теб. Предишната беше миналата година.



Първо искам да ви благодаря за работата, която правите и за усилията, които влагате в това да правите бизнес средата в България по-добра. Благодаря ви за статията миналата година.


Аз се казвам Антон Атанасов. Заедно с моите съдружници Бойко Проданов и Антон Скарлатов преди 3 години закупихме лиценза за ActionCoach България и оттогава развиваме тази система, която продължава да се разраства. Вече е в над 85 държави. Последните 29 години продължава да помага на десетки хиляди бизнеси всяка седмица, със своите над 1000 бизнес треньори по цял свят. Прилагана в различни индустрии, структури, държави, култури и т.н. - системата е една и работи!


Ние се опитваме да я имплементираме в българското общество и бизнес съсловие, спрямо техния начин на работа и мисля, че засега се справяме добре. Всъщност и нашите клиенти мислят така, на база на обратната връзка, която получаваме от тях. Най-важното е, че винаги се придържаме към нашата мисия и цел, а именно да предоставяме на собствениците на бизнеси възможности, умения и план за достигане на успех, ръст, печалба и свобода в бизнеса чрез доказани във времето стратегии и инструменти от системата на ActionCOACH.

Разбира се, нищо от това не може да бъде факт без подкрепата и доверието на всички бизнеси, с които работим, на списанието, на бизнес партньори като BNI, за които предстои да научите повече.


Преди да попитам за BNI, където ние също членуваме, искам да науча малко повече подробности за заглавието “От Лас Вегас до Стара Загора” и подзаглавието “Нови бизнес хоризонти”. Какво се крие зад тях?


Да, разбира се. “От Лас Вегас до Стара Загора” - това е един начин да покажем на хората, че прилагаме бизнес модели, които са развити на изключително успешни пазари, на световно ниво, (тъй като главният офис на ActionCOACH е в Лас Вегас) и в български градове - именно в Стара Загора.



Що се отнася до подзаглавието - “Нови бизнес хоризонти”, всъщност това е събитие, което организираме съвместно с нашите партньори BNI. С него целим да дадем перспектива за нови бизнес хоризонти, да представим нови бизнес възможности, с изпитани модели, които работят години наред в България и не само, и от които жителите на град Стара Загора могат да се възползват. Целта ни е да споделим за възможностите за стартиране на бизнес с изпитаните модели на BNI и ActionCoach, но също така и да дадем ценни съвети и успешни практики на собствениците на бизнеси, техните екипи и на предприемачите.


Обратната връзка от всеки един град, в който имате представител е много добра. Доколкото знам, сте направили хиляди обучения само в България, така че несъмнено бизнес хоризонти ще бъдат отворени в Стара Загора.


Да. Може би е добре да спомена няколко неща за самото събитие като организационна част. То ще се проведе на 30-ти март в Парк Хотел Стара Загора. Там ще можете да се запознаете не само с мен, с Бойко Проданов, който е съдружник в ActionCoach, но и със собствениците на лиценза за България на BNI – Пламен Вълчев и Светлана Проданова, едни изключителни хора, които имат много какво да дадат и да кажат на бизнес съсловието, пък и не само, в града.


В какъв период ще бъде проведено събитието?


Ще се проведе в рамките на един ден, като стартира в 14:00 часа, в сряда и ще продължи по план до 18:30 часа. Предвидили сме нетуъркинг след края на събитието, който може и да продължи повече от планираното време. Хората ще могат да се запознаят с други интересни бизнес собственици или хора, които имат интерес да започнат свой бизнес.



За кого е това събитие, само за предприемачи или и за служители?


Това събитие е за всеки, който иска да научи повече за това как да си разрастне бизнеса чрез препоръки, да разбере кои са 5-те доказани начина за увеличаване на печалбата, както и за всеки, който иска да започне свой собствен бизнес с изпитан бизнес модел. Подходящо е за предприемачи, за собственици на бизнес, служители, мениджъри на някакво управленско ниво, за тези, които искат да влязат в света на предприемачеството, но не искат да го правят сами.


Можеш ли да ни разкажеш малко повече какви теми ще обхванете на самото събитие?


Нови бизнес хоризонти има две цели пред себе си – да даде практически съвети и техники за това как да имаме по-добър бизнес и по-успешни екипи, а втората е да представим възможност за инвестиции и развитие на бизнеси в град Стара Загора.


Освен че ще научат повече за нас като компания, ще разберат от, бих казал, най-добрите специалисти в България, как и кои са начините да разраснат бизнеса си чрез препоръки, какво означава да инвестираш в изпитан бизнес модел и какви са алтернативите пред всеки един от нас. Ще говорим за това кои са 5-те доказани начина за увеличение на печалбата, които всеки един бизнес трябва да има предвид, когато прави своите планове за разрастване или каквото и да е.


Не мога да бъда категоричен, че само това ще са темите, защото събитията, които правим, целим да са интерактивни. Хората да задават въпроси, да ни поставят в неудобни ситуации, ние да излизаме от тях. Освен това бихме засегнали всичко, което е интересно на хората.


Какъв проблем всъщност вие ще решите на това събитие?


То е нещо генерално, което ние виждаме не само в Стара Загора. Ние искаме да дадем алтернатива на хора да влязат в бизнес света, в света на предприемачеството, да работят за себе си, но да не го правят сами. Да имат зад гърба си екип от специалисти, екип от хора, които вече години наред се занимават с това и се борят с всички проблеми. Още по-важното – да имат зад себе си една изпитана система, която има отговорите за всяка една трудност, пред която може да се изправи един предприемач в самото начало. Знаем колко голям процент от бизнесите фалират или прекратяват своето съществуване в първите 5 години. Ние искаме да дадем една безопасна, сигурна алтернатива и система на хората, за да започнат свой собствен бизнес.


От друга страна – имаме една точка на успеха, която казваме в ActionCoach. Когато обикновено чуем някой да е под нея или да проявява признаци на обвинения, оправдания или оплаквания, ние винаги се стремим или да му помогнем да се върне горе – на резултати, отговорност, действие или да направим така, че обстоятелствата да работят в полза на това да изкараме максимално много хора над точката на успеха. Често чуваме: “Ами то сега няма къде да се инвестира.”, “В България няма хора.” и т.н., а нашата естествена реакция е да се опитаме да създадем условията, да дадем на хората знания, умения, платформа и алтернатива на това как да започнат да действат и да поемат отговорност за добрите резултати, които ще имат.


По това, което казваш, мисля, че трябва да идваме на събитието с лист и химикали и да си записваме формули на успеха.


Да, в системата на ActionCoach има математически формули на успеха. Колкото и да си мислим понякога, че те не се отнасят за нас – напротив. Има формули за успеха. Една от тях е точно тези 5 начина, за които ще си говорим на самото събитие, другата е точката на успеха. Мисля, че ако всеки един се опита и прилага в ежедневието си тези неща, ще бъде много по-успешен и щастлив.


Какъв е капацитетът на събитието?


Капацитетът на залата ще е 100 души. Това е ограничението, което сме поставили. Разбира се, когато говорим за Стара Загора, говорим за цялата област, за всички градове около Стара Загора и се надяваме, че ще трябва да направим второ събитие, защото вече имаме доста заявки.


Това означава, че ще има 100 човека, които са бизнес собственици или мениджъри на високо ниво, с които може да се направи много стойностен нетуъркинг и тези 100 ще бъдат хора, които искат да успяват и да се учат.


Да, това е другата полза за всеки, който дойде на това събитие. В крайна сметка най-ценното, което можем да си вземем от такива събития, без значение какви са темите, това са контактите с хора, които може би няма да срещнеш на друг тип такива събития.


Така че хората, които искат да се срещнат с хора, които мислят като тях или са със същите ценности, амбиции, разбирания, могат също да се възползват от това.


Аз със сигурност мога да запазя две места, защото ние като медийни партньори ще се радваме да присъстваме и да отразим събитието, разбира се ако има все още места.


Да, ние сме предвидили места и билети за нашите партньори, за хора, които искаме да присъстват, хора, които знаем, че ще получат голяма полза от това събитие. Това е едно уважение към партньорите, с които работим.

Всички останали, които искат да се присъединят, могат да го направят, като се регистрират през страницата на събитието http://bni.actioncoach.bg/.


Какво послание искаш да оставиш на нашите читатели? Ако съм пропуснала да те питам нещо или си пропуснал да кажеш.


Всъщност пропуснах нещо, което исках да спомена за организаторите.


От една страна ActionCoach – Антон Атанасов, Бойко Проданов и Антон Скарлатов. ActionCoach е най-голямата и най-успешна франчайз фирма за бизнес консултиране в света. На пазара е вече 29 години, в над 85 държави, с над 1000 бизнес треньори по цял свят, наред с десетки хиляди клиенти от всички сфери на бизнеса. В България, през последните 3 години вече имаме над 10 бизнес треньори, с над 70 собственици на бизнес, които ни се доверяват всеки ден.


От друга страна BNI е една от най-големите франчайз организации за бизнес чрез препоръки в света. Оперира последните 36 години в над 70 държави и много впечатляващите над 280.000 членове в дружествата, които те имат. В България BNI има 11 дружества с над 300 бизнеса в тях и над 1000 професионалисти и собственици, които членуват в дружествата в България. От страна на BNI си партнираме с Пламен Вълчев и Светлана Проданова, на които трябва да благодарим за абсолютната готовност за партньорство, за взаимопомощ и да направим една синергия.


Относно посланието – винаги бъдете над точката на успеха. Всеки един от нас има нужда от това, хората около вас имат нужда от това. стремете се винаги да се развивате, колкото и банално да звучи. Това за мен е една от най-основните истини – че ние никога не трябва да спираме да учим, да се развиваме.

Много хора през последните две години и половина бяхме в ситуации, в които имахме лесно оправдание защо много неща не се получават или защо не можем, но ние никога не ги приехме и много хора покрай нас, с които работихме, също не го приеха. Работиха, учиха, инвестираха в себе си и в екипите си и успяха!



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page