top of page

Отваря врати нова Alpha Group

В днешния разговор ще обявяваме новини и ще представим една много интересна нова, мистична личност. Ще ни я представи Борислава Киркова във втората част на едно обещано интервю.

Борислава: Здравейте отново! Здравейте, Пламене! Благодаря, че спазихме уговорката за тази втора част на разговора ни. Мистичният човек е най-новото попълнение в България в екипа на Алфа групата. Алфа групата се увеличава. Ако си спомняте в едно от първите интервюта залагахме цели за годината, а в последното вече казахме, че сме ги изпълнили. Имаме двама нови регионални директора, един от които е Алейдин Алиев. Много съм щастлива, че екипът се разширява. Все повече бизнеси ще могат да получат подкрепата от Алфа групата и от борда на директорите в нея.

Пламен: В такъв случай да приветстваме и Алейдин Алиев. Здравейте! Радвам се да се запознаем и да Ви представим на нашата аудитория.

Алейдин: Здравейте и благодаря. Благодаря и на Борислава за това представяне. Много съм щастлив ,че се включвам в екипа на Алфа груп България. Аз следя много отдавна какво прави Борислава в България и какви резултати постигат с Алфа групата. Това лято реших да се запозная по-добре с това какво и как се случва, идеята много ми пасна и се сертифицирах.

Заедно с Борислава и другият регионален директор имаме много хубава визия за България, за това как да се случват нещата и се надявам да можем да докоснем повече бизнеси и предприемачи, повече хора, които искат да се развиват и да вървят напред. С Борислава сме се зарекли да направим България едно по-добро място за живот.

Пламен: Защо толкова много Ви харесва в Алфа групата и по-конкретно това, което прави Борислава?

Алейдин: Идвам от спорта, завършил съм Национална спортна академия, с профил хандбал и цял живот съм се занимавал със спорт, правил съм отбори. Намерих в себе си това хубавото качество, че мога да обединявам хора и да ги превръщам в успешни отбори, които да постигат целите, които са си поставили. Във времето разбрах обаче, че спорта не служи единственото за развиване на сила. Изисква и много мотивация, много психология, много нагласа на характера, на темперамента. Всъщност, качествата, които спортът развива, са същите, който се търсят и в бизнеса.


Живея в Холандия от седем години и виждам хората тук, които се занимават със спорт, как правят бизнес и горе-долу мога да направя паралел. Изводът е, че нещата могат да вървят заедно. Точно затова реших и да се включа в бизнес елита. Имам собствен бизнес, но реших да се включа в идеята на Алфа груп, защото мога да обединя хора, които могат да постигат целите си заедно поради същата цел, защото всеки иска да бъде успешен, да бъде здрав, да постига, но понякога липсва системата, точните малки кучета, които карат хората да да бъдат предизвиквани да постигат. Затова ми хареса! Смятам, че мога да извадя от хората най-доброто, ако те искат и така да постигаме заедно.


Пламен: Това означава ли, че Алфа груп България е треньор на националния отбор по бизнес в България?

Алейдин: Дай Боже!

Пламен: Какво в системата Ви привлече най-много? Казвате, че имате бизнес, какъв е той, защото това също е важно, тъй като нашето списание е доказало, че хората, които пишат и споделят информация в него, са основно практици (това са вече над 12-13 хиляди души). Лично на мен, като един от основателите на това списание и човек, който задава въпросите в момента, много ми харесва, че Алфа групата е съставена от хора, които имат и успешна бизнес дейност, а не само успешна теоретична дейност. Затова ще Ви попитам и какъв Ви е бизнеса, както и коя част от системата на Алфа групата Ви допада най-много?

Алейдин: Хареса ми, че има много добре изработена система, за която е помислено в детайли. Всяко малко ключе е нещо, което може да бъде приложено на практика на 100%, а това, от практическа гледна точка, е много важно. Не е просто суха материя и теория, при които всеки си чете офлайн и си прилага нещата без никакъв контрол и последващи действия. Тук има разработена система, много точна и ясна, която води хората в посоката да постигат, ако разбира се те имат желание и искат. Аз вярвам, че в Алфа групите в България се включват само хора, които искат да постигат, така че това е, което наистина най-много ми хареса. Моята визия е, че аз, включвайки се в целия процес, давайки своя принос, мога да спомогна доста.

Пламен: А с какво се отличава тази система от останалите? Алейдин: Разглеждал съм системата, но не съм участвал много в така наречените коучинг системи, обаче съм провеждал няколко онлайн курса. Няма да изненадам никого с факта, че в случая има 33 урока, които всеки може да гледа, когато си иска, в удобно време. Но, честно казано, това на мен не ми е любимото. В същия момент, живата връзка, очи в очи, сядането на маса, говоренето, според мен са много важни. Не само през екран човек учи. Мисля, че сядайки на масата и говорейки си, хората са с изчистени очаквания и знаят какво искат да правят. Според мен така много по-бързо могат да се постигат успехи.

Пламен: Да, още повече, когато това са хора, които са успешни в бизнеса, както е във Вашата система. Когато бизнес успешните хора общуват очи в очи, дадена среща може да продължи по-дълго, но в случая те работят за Вашия бизнес в рамките на тези часове, както и за развитието на собствените си идеи.

Алейдин: Точно така! Аз даже не знам хората, които искат да се докоснат до такъв тип личности, колко биха платили, само за да получат съвет от тях?! А когато седнат на едно място десет и повече човека, с подобен опит и богат бекграунд, това е безценно.

Пламен: Каква е Вашата дейност? Вие казахте, че имате собствен бизнес.

Алейдин: В Холандия брат ми има голяма строителна фирма, която се занимава с всичко. Движим я заедно. Но с времето осъзнах, че не това е работата, която наистина искам да развивам, затова и искам да се занимавам в България с Алфа групата.

Пламен: Борислава, а Вие как се спряхте точно на Алейдин, как избрахте точно него? Кои са качествата, които търсите в един потенциален партньор? Борислава: Аз имам наблюдения върху него отпреди тези седем години. Работили сме заедно по друг проект, може би около година година и нещо, затова бях наясно как работи. Знам колко е мотивиран и дисциплиниран, и че като хване нещо, го докарва докрай. Качества, които ценя много. Начинът му на числене, най-малкото, е много близък до моя. А да се върне в България, за да помага на бизнесите, е нещо наистина голямо. Не просто да се върне и да прави нещо, а да се върне с идеята да приложи това, което е видял в спортните и отделно в бизнес средите там.

Пламен: Доколкото разбрах, Алейдин, Вие живеете в Холандия. Как ще се случват нещата чисто логистично оттук нататък?

Алейдин: Логистиката е следната. На 19-ти април правим откриваща среща, която е първа за мен и ще бъде в София. Идеята ми е после да направим още едно или две събития, през май и юни. А след средата на юли се прибираме еднопосочно за България, така че ще бъда в София и вече съм на терен, за да се опитаме да помогнем и в цяла България.

Борислава: Не, няма да се опитаме, ние ще го направим! Пламен: Има хора, които най-вероятно ще кажат, че сте ненормален, щом се връщате от Холандия. Хората обикновено бягат в Холандия и в Англия, за да стават мениджъри по миене на чинии, например, а пък Вие се връщате в България?! Как така се случват нещата? Алейдин: Не знам защо споменавате и Англия. Имам доста опит с живота навън. Три години живях в Англия, после в Холандия, вече седма година, а преди това имам още един 3-годишен период пак в Амстердам. Ще го кажа така - искам да дам на България качествата, които имам, а не на чужда страна. Искам да дам всичко възможно, което е по силите ми за това България да е по-добро място за живот, защото го вярвам и знам, че ще намеря точните хора, за да се случи това тук. Пламен: Идеята ми беше следната - повечето хора, които са в чужбина, нямат собствен бизнес там, но работят доста сериозно. Лично аз съм бил в такава ситуация. А Вие сега, със собствен бизнес, се връщате в България.

Алейдин: Аз разбирам въпроса напълно, логиките, ако седна да си направя един логически анализ, може би наистина ще бъдат в посока да остана тук, но много лично казано - има много силен позив да се прибера и да давам в България. Не мога да го обясня, но наистина имам позив и се чувам с много мои приятели по света, които имат същото нещо и повечето наистина стягат багажите да се прибират. Пламен: Това е много хубава новина, защото ние този проблем го имаме от доста години, говоря за демографския проблем. Значи на 19-ти април ще правите откриваща среща и тук дойде големия момент да споделите новината какво точно ще откривате?

Алейдин: Досега сме имали елитните групи в София, които развиват големи бизнеси, с над 1 милион оборот и голям брой служители. Сега искаме да помогнем и на бизнеси, които са в по-малки мащаби. Срещата ще бъде доста отворена и информативна за всички, които са регистрирани да участват. Ще покажем как работи Алфа системата, Алфа борда, Алфа групата. Ще говорим за информацията и как ще се случват нещата. Започваме да работим от месец май.

Пламен: Голямата новина е, че досега Алфа групата бе само за бизнеси, които имат минимум 1 милион оборот, а сега ще е и за такива под тази черта, което е доста сериозна разлика, тъй като има над 300 хиляди такива регистрирани бизнеси в България. Вие ще помагате на тези фирми да се качат на над 1 милион оборот на година, така ли?

Алейдин: Точно по треньорски да помогнем на по-малките да станат по-големи. Пламен: Ами, добре. Аз смятам, че това звучи доста добре. Ние ще бъдем на 19-ти със сигурност гости на това събитие. А къде могат да се регистрират всички собственици на компании, които реализират под 1 милион лева оборот на година и могат ли да присъстват и онлайн, освен на място? Борислава: Откриващата среща ще бъде само на живо. Така протичат, като цяло, повечето срещи, за да се усети енергията, да се усетят хората. Вие сте запознати с голямата Алфа група, там е хибридно, но членовете й знаят много добре правилата за протичане на среща. Една от целите е да отворим Алфа група във Варна, където вече имаме членове, заради които и правим хибридна Алфа група.

Целта е до края на годината да има живи срещи, както и една изцяло онлайн среща, която ще е за всички, които не са от градовете с Алфа груп, или съответно са от чужбина, но искат да участват, и онлайн формата е предпочитан за тях. Могат да се регистрират през нашата страница на Алфа груп България във Фейсбук и в: tagbg.org.

Тъй като сте ми много симпатични, ще Ви дадем и промокод за 10% отстъпка за всички и които са регистрирани. Нека да се наречем bem10 ,така ми хрумна в момента и ще го сложа и него като промо код. В следващите дни този код ще бъде активен и ще може Вашите зрители и читатели да ползват тези 10% отстъпка от таксата за среща.

Пламен: Промокодът е bem10 и отстъпката е 10% от таксата за тази среща? А таксата за нея 10 000 лв. ли е?

Борислава: Хаха, точно така. За тази среща е 99 лв. за един участник и 169 - за двама. Ако искате да доведете някой бизнес, за който мислите, че Алфа групата може да помогне да прескочи границата или премине в бизнесите, които правят над 1 милион годишен оборот, може да го доведете, и по този начин да получите допълнителна стойност.

Пламен: Сега малко логистика. За тази среща от 9:00 до 13:00 часа - това са 4 часа. Няма да издавате, предполагам, какво ще се случи там ?

Борислава: Напротив, ще издам. Това ще бъде една стандартна среща на Алфа групата. Участниците ще могат да се докоснат точно до тази система, за която говори Алейдин. Ще могат да видят как протича една Алфа група, която е четири часа.

Вие попитахте колко време протичат между четири и шест и половина часа - разликата е в това, че когато са по-големи, групите вече (над шест човека) имат възможност да присъстват на два мастермайнда, тоест, могат да бъдат разгледани два казуса. Реални казуси от бизнеса. А когато са над 12 човека - по три казуса. От големината на групата идва разликата и в дължината на срещата.

Иначе, в тези четири часа ще имат възможност да поработят върху своя бърз план за развитие за следващите 12 месеца, тоест, да изберат трите проекта, които са най-важни за тях, да си направят един бизнес план от една страница. Ще знаят кои са най-важните неща за тях, един от гостите ще има възможност да получи идеите и опита, които останалите участници в залата, които ще го дадат за неговия казус. Тоест, ще има възможност реален казус да бъде разгледан в рамките на час и половина.

Казусът ще бъде избран на случаен принцип или тези, които са най-смели, могат да ни изпратят казусите си преди самата среща, за да можем да изберем най-интересния за аудиторията, или най-спешният, или пък този, който има най-голямо предизвикателство, за да покажем силата на този вид срещи, и така отговора винаги е в стаята, и винаги може да бъде намерен сред участниците в Алфа групата.

Пламен: Къде ще бъде събитието?

Борислава: Зала за събития "Реализатори", на ул. "Васил Петлешков" 1, кв. "Хаджи Димитър". Хубавото е, че не е зона, има достатъчно места за паркиране, залата разполага със собствен паркинг. Има и градски транспорт, близо е и метростанция, има автобуси, тролеи, но в повечето случаи, бизнесите не идват с градски транспорт, а с автомобил.

Пламен: Колко участници очаквате сега, на 19-ти април ?

Борислава: Към момента има около 20 потвърдени, като мисля, че можем спокойно да съберем до 22 - 24 участника. Като цяло, в световен мащаб, 20 е максималния брой за участници в една група. Знаете за България, поне в голямата Алфа група, моята цел е между 12, максимум 15 с гостите, които идват.

Пламен: Един финален въпрос към Алейдин, защото нали Вие ще водите тази група, която тепърва се заформя. Какво конкретно ще получат участниците, които ще влязат във Вашата група?

Алейдин: Искам те да се докоснат до системата на Алфа груп, да изживеят това, което ние можем да дадем като стойност, за да могат да разберат дали това нещо би им помогнало. Аз съм сигурен, че тази информация би им помогнала и ще направим всичко възможно да работим заедно, за да може да постигаме. Надявам се възможно най-много хора да ни посетят. Наистина вярвам, че предприемачите са бъдещето на България.

Пламен: Борислава, отправете един финален призив към хората, които имат бизнес и които ще гледат този разговор, или ще го прочетат.

Борислава: Мисля, че все още са останали две или три свободни места. Възползвайте се от това, възползвайте се да се докоснете до другите бизнеси, да чуете какво споделят те, какви проблеми и предизвикателства имат, какви са им целите за развитие на бизнеса. Може би ще намерите Вашата идея как да развиете бизнеса си и как да мотивираме служителите си. Заповядайте на 19-ти!

Пламен: Супер, много Ви благодаря. За финал аз искам да дам едни лични впечатления от Алфа групата във Варна и в София, по-конкретно за един бизнес проблем, който имаме, до голяма степен, повечето бизнес собственици в България, който се дължи, вероятно, на народопсихология. Той е, че когато имаме проблем вкъщи, ние, едва ли не, си мислим, че само ние имаме този проблем, и сме уникални в него, не го споделяме и колкото повече си го държим вкъщи, той става все по-голям.

Пренесена в бизнеса, тази психология ни кара да мислим, че сме уникални в проблемите си и не споделяме проблемите в бизнеса - дали от гордост, дали заради его, дали от срам. А всъщност, това, което ми харесва в Алфа групата, е ,че хора, които правят по 5 , 10, 40 милиона годишно оборот, имат същите проблеми, каквито до голяма степен имат и тези, които правят под 1 милион.

Реално, няма проблем, от който човек да го е срам и който да не трябва да споделя със себеподобни, защото това е най-бързия и лесен начин той да бъде решен. И това е, всъщност, есенцията от системата на Алфа групата, лично за мен, която най-много ми допадна.

Мисля, че тя работи мигновено, а за мен това е много важно, защото съм човек на действието. От тази гледна точка, това е причината, освен че много ги харесваме, да се присъединим и на 19-ти, не като гости, и да отразим това събитие.

Борислава: Между 80 и 85% от участниците, както членове, така и гости, споделят точно това, че мастермайнда, или така наречената възможност за споделяне на бизнес казус, предизвикателство, проблем, е нещото, което отличава Алфа групата от останалите формати. Всъщност, добавената стойност е точно в това - да чуеш, че и другите имат същите проблеми, че не си единствения и че някой вече може би го е решил или пък иска да ти помогне да го решиш. Така че много правилно сте го усетили и за себе си.

Явно малко Ви трябва още, за да прескочите границата, да се прехвърлите мигновено при тях. Вие сте правили бизнес преди това и то не за малки суми, така, че със сигурност и този бизнес ще прескочи границата, а ние ще помогнем.

Пламен: Ние много обичаме да бъдем уникални, но това няма да се получи чрез проблемите. С тях не сме уникални, трябва да измислим нещо друго. Благодаря и на двамата за тази среща, беше много интересна и с нетърпение очакваме следващата с Вас, на 19-ти април!



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page