top of page

Победителят на публиката от бизнес състезанието "Започни млад" Варна


Здравейте на всички! Много ми е приятно да направя този разговор, защото той е плод и резултат на нашата социално-образователна кампания "Започни млад", вече в национален мащаб, която е и бизнес състезание.


Днес ще Ви представим един от победителите! Той спечели вота на публиката.



Доколкото си спомням гласуването за Вас беше много сериозно?


Беше на "Започни млад" във Варна. В началото, когато с моя екип започнахме, споделяхме много с приятели, с познати, с хората, от общността, където развиваме нашия проект. Доста хора подкрепиха начинанието ни и ето, че общността зад нас спечели.


Ще Ви оставя да се представите накратко и да приветствате хората, които ще четат това интервю.


Здравейте на всички! Казвам се Димо Йорданов. Аз съм един от основателите на blockchain играта EmojiWars. Участвахме с този проект в събитието "Млад предприемач" във Варна, като нашият екип се разрасна още след първия лайф. Започнахме да работим по-усилено над проекта, като сме на етап, в който демо версията е почти разработена. След презентацията ще мога да Ви покажа, ще направя една кратка демонстрация за това какво точно представлява проекта, както и каква е същността на нашата игра.


Защо се занимавате с игри? За кого са насочени Вашите игри? Какво значи да използвате blockchain? Тези неща не са ли много различни?


С моите приятели, с които решихме да разработим този проект, сме децата на 90-те. Израснахме в поколение, което тепърва навлизаше в интернет и в браузърните игри. Лично аз отделях много време след училище да играя различни игри, по-голямата част от които бяха развлекателни. Самата идея за тази игра е взаимствана от реална браузърна игра, която много се играеше от децата в моето детство, въпреки че беше само за забавление и печелехме разни тениски, шапки, което супер много ни радваше.


Относно това защо се ориентирахме именно към blockchain и какво представлява – просто видяхме, че имаме възможността да възродим една стара браузърна игра, на която ние, като деца, много се кефехме, когато я играехме. Сега можем да я възобновим и да създадем възможности за хората, които биха имали интерес не само да играят, но и да печелят реално чрез нея.


Защо Ви зададох този въпрос? Защото има голямо опасение, че прекаленото играене на игри не води до хубави навици, не е полезно. Тогава как в този случай ще бъде полезно и подходяща ли е тази игра за тийнейджъри, или може да се играе и от големи хора?


Играта няма някакви възрастови ограничения, като главно единствено може да играе всеки, който има отворен wallet и съответно има достъп до различни платформи, в които да си закупи криптовалута.


Това трябва да са деца поне над 18 години, за да могат да направят транзакция, да минат през процеса и да имат възможността да играят. Играта, която ние разработваме не е създадена по такъв начин, че да отнема толкова много време на играчите. Тук говорим за стандартните рамки на деня, когато всеки има свободно време и така или иначе си цъка на различни игрички за забавление 5-10-15 минути. Идеята на нашата игра е подобна, само че вече да може и да се печелят token-и в нея, да си правят нещо като пасивен доход.


Не искаме да ангажираме до такава степен хората да влизат постоянно, да са вътре в играта и това по някакъв начин да създаде един лош навик, да се зомбираш пред екрана, да гледаш играта и какво се случва в нея. Ние създаваме нещо забавно, разпускащо, за може всеки човек в свободното си време да се забавлява и да може да печели.


На мен, а и предполагам на хората, ни е интересно да разберем как точно се играе, как точно ще спечелим и колко голяма е вероятността да загубим пари?


Мога да покажа, като за начало, какво представлява играта. В момента ще представя демо версията. Искаме да покажем нагледно как ще изглежда самата игра и какво ще се случва в нея. Всеки един играч в демо версията може да се регистрира безплатно и да има уникален герой.


В blockchain индустрията уникалният герой се нарича NFT, зад когото стои криптовалута. Нашата криптовалута е BNP и нашите уникални герои се купуват с криптовалутата BNB. Ние сме на blockchain системата към Finance като съответно тук единствената инвестиция на играчите след демо версията е да си закупят герой, в сумите от около 30 до 50 лева, с които те гарантират един вид остойностяването на token-а, който ще се развърта един вид в играта.


Тоест тази инвестиция, която всеки един играч прави, се трупа в хазната на играта и създава стойност на игралния token, където вече всеки един играч се бори да играе максимално повече, като вдига своето ниво, печели повече token-и, които си обръща в BNB като чиста печалба.


Това, което виждаме в момента е секцията, в която е профила на съответния играч, където той ще има възможност да си купи няколко героя, с които да играе и да селектира с кого да влиза в битка. Ще има възможност да ъпгрейдва своя герой, да вдига точките за съответната сила, здраве и защита. Ще може да има избор да се бие с други герои. Това е и идеята на играта – да има битки, куестове, които да се случват в нея, някакви загадки, нещо интересно, с което те да печелят допълнителни игрални token-и.


Тук ще демонстрирам какво ще представлява game section-a където в зависимост от нивото и характеристиките на всеки един играч, той може да спечели token-и или да загуби такива, но в никакъв случай той няма да губи реални пари от това, че играе. Ще губите реални пари ако купите token-и в играта. Но и това е идея и мотивация за всеки един играч да влиза ежедневно, да се надиграва с другите играчи с идеята да печели повече token-и и да бъде съответно в ранклистата на самата игра.


Това е самата game секция, която до момента сме разработили. Имаме още малко работа с екипа преди пускането на демо версията. Искам да наблегна на това, че демо версията, която ще пуснем, е напълно безплатна за всеки един играч и ще дадем един срок да кажем от един месец, в който всеки може да играе безплатно тази игра.


На първите 20 топ играча ще им дадем като награди NFT-та преди официалното пускане на играта.


Мога също така да покажа какво представляват нашите играчи. До момента имаме около 12 играчи. Ние сме раздали тези герои на нашите хора от нашето комюнити, които ежедневно се включват в игрите, които организираме в нашата група – EmojiWars Official. Там всеки може да комуникира с останалите, да следи новини и неща, които пускаме в нашия канал. Създали сме няколко канала, където всеки може да разбере как може да си купи уникален герой, по колко героя може да има, как да си го продаде. Ние тук сме заложили като идея всеки един играч да има възможност освен да играе и да си продава героя на маркетплейс, което в момента е основата на NFT пазара.


Лятото на 2021 за тези, които не знаят, в blockchain средата гръмнаха NFT картинките, които са уникални по рода си картинки или всякаква дигитална информация, зад която стои криптовалута. В нашия случай криптовалутата е BNP и много творци, артисти, музиканти, продават своето съдържание онлайн, използвайки криптовалута, което дава реална стойност на нашите дигитални асети, които вече могат да се продават като творение на изкуството. Нашата идея е играта да е забавна, да дава възможности на всеки да прави пасивен доход, естествено след като вече създадем някаква стойност на самия token.


Имаме социални мрежи в Instagram – emojiwars_official, Facebook – EmojiWars – Войната на емотиконите. Споделяме информация какво се случва с проекта, пускаме giveaway, подкрепяме стартъп проекти, насочени към NFT и blockchain индустрията тук в България. В Twitter също сме доста активни. Който има желание и иска да разбере повече за нашия проект, може да ни открие в социалните мрежи.


Тези герои готови ли са? Можем да си ги купуваме или трябва ние да си ги създадем?


За героите имам няколко опции, в зависимост от това каква сума искаме да дадем за тях. Например, 0.05 BNB струва така нареченото Random Emoji. Има опция, в която може да си закупи такова, което никой не знае какво ще му се падне. Те са 500 на брой, като има и разкрити герои, които също за 500 на брой. Всеки може да си избере това, което му допада. Забелязахме, че хората търсят такива, които малко или много приличат на тях.


Има доста интересни герои. Повечето са с маски, с различни шапки и атрибути, добавени от различни филми и идеи.


Кога ще бъде демото?


Демото се очаква да сме готови до месец напълно със самата логика на играта и разпределение на игралните token-и. В разработката на една игра отнема доста време да се измисли самият алгоритъм, по който да се разпределят наградите по справедлив начин между играчите. Може би само това ни остана до момента. Имаме готов дизайн, имаме функционалности, в момента се работи над алгоритъма, чрез който ще се разпределят наградите между самите играчи.


Вие сте ни обещали, че като излезе демото, ще направим едно включване на живо и ще демонстрирате как можем да играем играта, нали така?


Да.


Очаквам с интерес. Интересно ми е да разбера. Доколкото знам Здравко Донков вече има такова NFT.


Да, той си взе.


Нямам търпение да намерите това с брада и да вляза в директен сблъсък с него, за да видим кой ще бъде победител. Благодаря Ви за това представяне. Много се радвам, че форматът наистина помага на хора като теб да реализират своите идеи и да стават все по-популярни. Пожелавам успех! С нетърпение очаквам следващата ни среща, в която ще покажем и как се играе играта.


И аз много благодаря за всичко! От името на целия екип благодарим на "Български предприемач" и на всички събития, които се случват. Ще гледаме останалите събития и ще подкрепяме новите идеи и проекти.





0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page