top of page

Уроците за парите, които научих като предприемач

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Стойне Василев с цел развитие на мисията на фондацията.


Интернет и социалните мрежи са пълни с вдъхновяващи мисли на известни и неизвестни автори, както и съвети от типа „Прави това, което харесваш и ще успееш“, „Вярвай в себе си“ и „Не се отказвай, когато срещнеш трудности“. Ако очакваш подобни неща, таза статия НЕ е за теб. Не че мотивацията не е важна, но сега ще си говорим за истинските уроци в бизнеса – тези, които съм научил по трудния начин и съм сигурен, че ще са ти полезни.


Безплатните неща не се ценят

Знам, че е доста изкушаващо да намериш в мрежата някаква безплатна информация, видео курс или електронна книга за твоя бизнес, лични финанси или по друга тема. А възможностите са хиляди. Много бизнеси, фрийленсъри и ентусиасти създават тонове съдържание всеки ден, което щедро го предлагат само срещу малко лични данни като име, имейл, телефон или достъп до социалните ти мрежи. Въпросът е колко ценни са безплатните неща.

И тук не става въпрос за това дали електронната книга или друг материал са качествени и с полезна информация, а за това как ние възприемаме нещо, за което не сме платили съответната цена. Представи си, че има две книги за бизнес – едната е безплатна и може да си я свалиш от интернет, а другата е само на хартия и струва 70 лева. Коя ще четеш по-внимателно и ще приложиш нещата от нея в твоята дейност? Втората, нали? Разбираш накъде бия, нали? Цениш това, за което си заплатил пълната цена, а не е било безплатно или намалено.


Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page