Списание "Бългаски предприемач"

1 юли 20207 мин.

All Exclusive 5те места, които да посетиш това лято

Актуализирано: 5 мар 2022

В следствие на пагубните ефекти от онзи вирус, чието име няма да споменавам, както и на мерките срещу него, щетите върху световния туризъм са нечувани. Откакто съществува официална световна статистика в туризма никога не е имало такива ниски нива на посещаемост. Ограничените международни пътувания и престои попречиха на огромна част от хората да преживеят любимата си почивка. Това се случи и при нас и бленуваната почивка в Гърция се превърна в мираж поради задължителните тестове, маски и подобни мерки. Всичко това принуди десетки хиляди да прекарат лятната си почивка по родното така “нелюбимо” черноморие.

Много се говори и изписа последните години за нивото на обслужване по нашите ширини и защо масата хора предпочитат да не посещават български курорти. Говорих с няколко от водещите български EXclusive хотели, за да събера в една статия 5те топ БЪЛГАРСКИ дестинации, които по нищо не отстъпват на тези по чужбината.

Внимание! Тази статия е позитивна.

Регионът по българското черноморие приветства изключително разнообразна колекция от хотели тази година, от луксозни бутици до блестящи нови ол инклузиви.

Съществуващите хотели продължават да инвестират в обновяването и въвеждането на нови услуги и удобства.
 

Ето топ 5 на местата, от които най-много се вълнувахме и решихме да споделим с вас!

Aquahouse Thermal & Beach – здраве и красота чрез силата на водата

Всички уникални природни дадености на курорта Св. св. Константин и Елена – море, здравословен морски климат и лечебна минерална вода туристът може да намери на едно място – в термален комплекс Aquahouse Thermal & Beach, разположен на самия морски бряг. Термалният комплекс предлага на своите гости три обособени зони, осигуряващи им различни видове усещания и активности. Водната зона е с вътрешни и външни басейни с минерална вода, плувен басейн, зона за плаж, външна сауна с панорамна гледка към морето и контрастен басейн, детски басейни и такива за бебета.

Термалната зона надгражда услугите и предоставя условия за пълно възстановяване, рехабилитация и балнеолечение. Разполага с допълнителни вътрешни и външни басейни, оборудвани с множество водни струи за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса. На разположение на посетителите са също финландска и билкова инфраред сауна, хамам, парна баня, солна стая и вътрешен контрастен басейн.

Уелнес зоната осигурява възможности за активно спортуващите. Тук има фитнесът е с уникална гледка към морето. В термалният комплекс може да идвате за групови занимания по флай йога, кросфит, пилатес и др.

Със своите 14 басейна и водни съоръжения, разположени в непосредствена близост до морето, термалният комплекс съчетава лечебната сила на минералната вода с приятното усещане от полъха на морския бриз, ползите от морската вода и морския климат. Умело комбинира условията за почивка, спорт, възстановяване и рехабилитация. На разположение на посетителите са специално разработени от водещи специалисти програми за прочистване и елиминиране на токсините, за постигане на хармония и освобождаване от стреса и различни лечебни програми, които съчетават разнообразни процедури и физически активности. Аquahouse Thermal & Beach работи целогодишно и е подходящ както за еднодневни посещения, така и за дълги почивки.

За контакти и повече информация:

aquahouse.bg

info@aquahouse.bg

тел: +359 52 812 812

Линк към видео в Youtube https://www.youtube.com/watch?v=9nc_BB0iQqg&t=2s

Villa Chinka в курорта Св. св. Константин и Елена – средиземноморски шик за ценители

Курортът Св. Св. Константин и Елена е красив през всички сезони, но лятото тук винаги е различно. Ако търсите уникално място за завръщане край брега, за изгреви с аромат на морска пяна и нощи в сатен и отмора край пристана, Villa Chinka ще Ви очарова с елегантния си шик и ще Ви подари безброй нюанси в морско синьо. Мястото е съвсем ново – отвори врати през миналото лято като част от 5-звездния Хотел Астор Гардън, за да предложи на своите гости различна ваканция край брега на морето. Разположена край уединен залив с пленителна гледка, Вила Чинка е съчетание от живописен пейзаж, златист плаж, средиземноморска архитектура и стилна атмосфера.
 

Вила Чинка е сред най-модерните ексклузивни кътчета по Северното ни Черноморие. Историята разказва за славните битки на великия мореплавател Марко Чинка и божествени русалки, които днес чрез интериора приканват за наслада в уединение и разкош. Вилата приема гости само над 18 години и се отличава с 11 ексклузивни апартамента, обзаведени с естествени материали в бохемски стил. Разходете се по мостика, насладете се на спокойните утрини. Отворените пространства тук естествено се вливат едно в друго, за да предложат удобство, комфорт и лукс. Съчетайте релакса край басейна с авторски коктейл. Разходете се по плажа или се отпуснете в хамака. От лаундж и релакс зоната се открива красива гледка към хоризонта. Ако сте ценители на изисканата кухня, опитайте специалитетите на Villa Chinka Restaurant. Тук ще Ви предложат италиански шик и средиземноморски вкус с авторски почерк. Подарете си кулинарна наслада в елегантната зала на ресторанта или на терасата с морска панорама.

На Ваше разположение са плаж, открит басейн на метри от морето, модерен ресторант и лаундж бар. Гостите, любители на СПА преживяванията, могат да се поглезят с всички удобства в Хотел Астор Гардън на метри от вилата, както и да ползват безплатен достъп до всички зони на СПА комплекса Аквахаус Термал & Бийч в курорта Св. св. Константин и Елена.

За контакти и повече информация:

www.villachinka.com

reservations@villachinka.com

+359 52817760

Линк към видео в Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCqhNRzv1W5O9uj3eUlIsWYQ

Riu Palace Sunny Beach, 24h all inclusve с premium branded drinks

Хотелът е adults only, т.е. приема гости над 18г и осигурява тиха и спокойна атмосфера, изискани напитки, вкусна храна, романтичен спа център и красив плаж с гледка към стария град Несебър и Слънчев бряг.

Разположен на първа линия, хотелът осигурява гледка към морето за всяка от просторните си стаи и апартаменти, като във всяка стая има зареден безплатен мини бар и сет за чай и кафе – най-добрият начин да започнете деня си. А как ще го прекарате, зависи само от вас и от никой друг. Можете да се отпуснете на плажа само за гости на хотела, който е само на няколко метра. Можете да изпиете коктейл в някой от петте бара с вносен алкохол включен в all inclusive: уиски Ballantines или Johny Walker red laber; Bacardi rum, Водки Smirnoff или Absolut, джин Gordons са само част от напитките във философията all inclusive. Усмихнати бармани приготвят дайкири, пина колада, мохито или кайпириня.

За вечеря шеф Марков и неговият екип ще ви изнедадат с вкусния ястия пригоствени пред госта в основен ресторант или в някой от тематичните а-ла-карт ресторанти. Тематичните ресторанти на Riu Palace Sunny Beach са единствените по рода си – особено Krystal fusion а-ла-карт ресторант, с неговото новаторско меню, включващо телешко филе на скара със сотирана киноа, запечатано патешко магре върху многолисно тесто с редукция от червено вино и българска роза, сотирана кралска ципура по средиземноморски с ньоки, рукола и чери домати, с индивидуално отношение към всеки гост. Ако десертите са Вашата страст, то ние ще Ви изненадаме с кекс с ракия, смокинов крем и кайсиево кули.

СТЕК ХАУС ресторанта е с класическо барбекю, поднесено пак индивидуално на всеки гост, като се обръща детайлно внимание на високия клас от продукти, използвани в тези ресторанти“, посочва главният готвач. Гостите най-много харесват севиче с морски дарове по мексикански, телешкото ни филе и сърф енд търф предложенията с Антркот и шишче със скариди. Винаги има място и за сладко изкушение в края на вечерята, което най-често е щрудел с ябълки и череши или торта сахер със сладолед.

Kids club хотел RIU Helios Paradise

Aко все пак искате да почивате заедно с децата, но да имате време и за себе си, тогава за вас е съседният kids club хотел RIU Helios Paradise. Тук е рай за децата. На тяхно разположение са детски и бебешки басейни с водни атракциони и водни пързалки, детски площадки за активна почивка, огромен мини клуб под формата на кораб с открита част, организирана в тревните площи около басейните с цел безопасност на децата и най-важното – аниматори, които се грижат за тях и им осигуряват разнообразни и наситени преживявания.

Тийнейджърите в Riu Helios Paradise участват в денс фитнес класове и игри, подходящи за тяхната възраст, в RiuFit програмата на хотела.

През това време Вие може да разпускате на шезлонгите около петте басейна, на бара на плажа с безплатни шезлонги и напитки, във водния бар с масички в басейна и гледка към морската шир и Несебър или да си изберете в кой от трите тематични Азиатски, Български или Италиански ресторант Тоскана за вечеря.

А сладките изкушения са любими както за малките ни гости, така и за порасналите им родители. Разнообразие от вкусни освежаващи сладоледи на бюфет се предлагат от обяд до късно вечер в различните ресторанти на хотела.

Професионални аниматори се грижат не само за Вашите деца през дена, но и за доброто настроение на всички гости вечерта. Професиоални шоу програми, бели вечери с музика на живо и много забавления за малки, големи и още по-големи предлага Riu Helios Paradise.

„мОдус“ (mOdus)

Бутиков хотел, в който вкусът и класата са създали както интериора, така и отношението към госта. Тук познавачите на дизайна с удоволствие откриват изкусното боравене с изразните му средства, а познавачите на добрия живот – дискретното му присъствие във всеки нюанс на атмосферата.

Идеалното разположение на хотела в центъра на град Варна в близост до пешеходната зона, до основните административни и финансови институции, до главните забележителности и до входа на Морската градина и плажа, го прави привлекателен и за бизнес гости и за гости, търсещи почивка и приятна ваканция.

Хотел „mOdus“ предлага настаняване в 29 единични и двойни стаи, както и в 8 различни по големина суита.

Хотелът впечатлява със своя модерен и изчистен дизайн, който съчетава функционалност, комфорт и внимание към детайла.

Бистро mOdus очарова с уютната си атмосфера и дискретно професионално обслужване.

Разполага с 40 места, разположени в основна зала и покрита градина с отварящ се стъклен покрив.

МОдус е и първокласен бизнес хотел, предлагащ отлични условия за провеждане на фирмени мероприятия, обучения, презентации. На разположение е конферентна зала с 40 места с модулна система, която позволява гъвкаво подреждане според нуждите на всяко събитие.

За пълноценната почивка на своите гости хотел mOdus предлага фитнес салон с модерно оборудване, зона за релаксация и финландска сауна.

Не забравяйте, че за да преживеете най-приятната почивка е по-важно с кого сте. И все пак е хубаво да сте с любимия човек на прекрасно място. С добро обслужване, уют, качествена храна и хубави забавления. Показахме ви, че нашата страна предлага всичко това и всички ние можем да се възползваме тук и сега.

Пожелаваме ви прекрасен завършек на едно лудо лято и ако все още не сте излезли в отпуск, какво чакате? Затваряйте сайта и стягайте багажа за морето. Те ви очакват.

Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

    0