top of page

5-ят елемент за устойчив успех в бизнеса

Напълно естествено е целта на всеки предприемач да е съсредоточена върху успеха на бизнеса му. Ежедневно се търсят методи, които да доведат нови клиенти и да поддържат вече установените дългосрочни партньорства. В екипа на списание “Български предприемач”, открояваме няколко основни фактора, които, според нас, имат влияние върху успеха в едно бизнес начинание, независимо от индустрията. На първо място поставяме ефикасното боравене със своето време. Едни от най-успелите хора в света са съумели да го използват, по наичн, който им води най-високи резултати на лично и професионално ниво. Мнозина ще определят успеха на един бизнес като съотношение на късмет и намеса в правилното време на правилното място. Това определено има ефект върху успеха на бизнеса, но не и определящ фактор за продължително и устойчиво развитие. В бизнес средата съществуват икономически фактори като инфлацията, която е независима и непроменлива от усилията на един бизнесмен. Но в този момент, опитът, играе важна роля във вземането на правилно решение, което да спаси бизнесът от фалит. По подобен начин, има и фактори, които не винаги са в контрола на собственика на бизнеса. Именно заради това 5-ят елемент, който води до устойчив успех в бизнес средата е подходящата застраховка. Наскоро, избухна голям пожар в автосервиз в Бургас, собствениците на който не бяха предвидили този риск и съответно не бяха застраховали своят бизнес от злополуки. Друг пример, е ресторант в София, който изгаря частично, но щетите са над 150 000 лв, а застрахователна полица не е издадена, която да бъде в помощ. В моменти и случки, върху които нямаме никакъв контрол, това което може да спаси нашия бизнес е решението да потърсим сигурност предварително.

По темата сме поканили да говори Емил Йонидов, собственик на UNI STATE BROKER.

Какво ви насочи към работа в застрахователния бизнес?

“Ако трябва сериозно да отговоря на въпросът Ви, влизането ми в застрахователния бизнес е плод на случайност. В началото започнах като застрахователен агент само кампанийно, сключвайки единствено задължителната застраховка гражданска отговорност. Оказа се обаче, че тази сфера е много динамична и постоянно променяща се, което на мен много ми допада. И ето сега 24 години по-късно аз продължавам да се занимавам с това и то по-мотивиран и амбициран от всякога.”

Защо според вас застраховката дава по-висока устойчивост за успех в един бизнес?

В днешно време ако си решил да правиш сериозен бизнес, е немислимо да го правиш без застраховането да е част от ежедневието ти. Когато застраховаш бизнеса си, ти си даваш както спокойствие от непредвидени ситуации, така и се предпазваш от налагането на санкции в случаите когато си пропуснал да сключиш някоя от задължителните си застраховки.

Може ли да дадете примери за бизнеси, които са били потърпевши поради липса на застраховка?

“Такива примери мога да дам много. Последният за който се сещам е една фирма, която не знаеше, че трудовата злополука е задължителна за неговата дейност и отнесе солиден акт.

Ако се върна малко назад във времето, мога да Ви припомня и голямата градушка през 2014 г. Тогава работех с една много голяма автокъща която точно в този момент притежаваше над 50 луксозни автомобил. Всеки един струваше над 50 000 лв. Нито един от тях не беше застрахован. След градушката загубите му бяха катастрофални.”

Кое е нужното базово покритие, за да подсигури един бизнес своят устойчив успех?

“За мен на първо място е избора на правилния партньор, с който да се определят какви са нуждите на бизнеса и да се даде оптималното решение. Няма да спра да повтарям, че застраховането е процес, който изисква глобално решение на нуждите на бизнеса. Сключването на отделни застраховки, само когато се появи конкретна нужда, най-малкото няма да е ценово атрактивно."

Планирането и анализа на портфолиото в бизнеса е нещото което от известно време ние в Uni State Broker предлагаме на нашите партньори. По този начин ние им пестим време, средства и най-важното, не позволяваме да се появи проблем.”

Личностните качества на един предприемач не винаги са достатъчни. Нужна е и допълнителна сигурност, която носи спокойствие в трудни и рискови моменти. Потърсете правилното решение за вас и вашия бизнес заедно с екипа на UNI STATE BROKER.

 

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page