top of page

Чудотворните качества на родопския минерал Зеолит

Ежедневно търсим нови методи, диети и рецепти за водене на по-добър живот. Грижата за нашето здраве е винаги от значение. Но малцина са запознати с чудотворните качества на родопския минерал Зеолит. Повече за въздействието на зеолита върху нашето здраве, ще ни разкаже Славчо Славов от Фарер.

Какво всъщност е зеолита?

Зеолита първо е национално богатство. Обявено е второ от Световната здравна организация към ООН като минерал на 20-ти век поради две причини:

  • Когато зеолита попадне в жив организъм, в това число и човешки, във водна или друга среда. той първо чисти тази среда и второ създава така наречен киселинно-алкален баланс. Зеолита е национално богатство, понеже най-голямото богатство на човек е здравето, стига той да го разбере. Когато един човек или един организъм е чист, нормално да е здрав. А когато има и средата, в която най-малко виреят болестотворни микроорганизми и бактерии, тогава вече всичко, което го употребява и всичко, което се развива в него, бива отхвърлено, ако е вредно. Това е най-близка до идеалната среда за работа на този организъм.

  • От друа страна в България се намира най-голямото количество зеолит в света, другото поради което е национално богатство. Намира се в източни Родопи, на 25 км от град Кърджали. Скалният феномен гъбите, сватбата, това е по-широко разпространеното понятие, което хората знаят.


Какво представлява зеолита, като минерал?

Зеолита е вид пясък, който, за разлика от другите пясъци, глини, каолини, има структура на пчелна пита. Неговата структура има способността да улавя, всякакви вредности и да не ги пуска. Независимо дали е във вода, почва, растителен, животински или човешки организъм. По статически данни от 50-те години, в района на находището хората боледуват много по-малко. Това всъщност е подтикнало изследването. Хората в този район дишат един от най-отровния въздух в тогавашния балкански полуостров.


Повече за това изследване ни разказва Славчо във видео интервюто към списанието тук:


Как можем да приемаме зеолита?


Значи, за зеолита най-ефекасен за вътрешната потреба е, когато се пие директно, под формата на прах или на капсула. Но той не се пие постоянно.


По-ефикасния вариант е да се взема зеолит на прах. С приема чрез вода има ефект, но там резултата е бавен. Хората, които имат проблеми, нямат време да чакат. И затова се преминава към тези по-скоростните ефекти, когато се пие зеолит.


Най-популярният начин е, когато се слагат камъчета зеолит във водата и след определено време, от 6 до 8 часа киснати във водата, започвате да пиете от нея. Пиейки от тази вода,вие без да искате правите това, което правите предполагам всеки ден със сапун. Само, че отвън правите с сапуна. А когато пиете вода със зеолит всеки ден, без да искате, се чистите от вътре.


Кога трябва да ползваме зеолит? Много често, не го ползват хората, които имат проблеми. Те искат да го ползват, но пътят за възстановяване е много дълъг и трънлив. Зеолитът най-често се използва за превенция. А хората, които биха имали полза от минерала в дългосрочен план, често не вярват в неговата пречиствателна сила. Ние работим с този природен минерал от много години. Преди 7 години разработихме сапун със зеолит за външна употреба, за да могат хората да тестват неговите качества. Сапуна е нещо малко и е лесно за употреба - ако не върши работа не е толкова скъпо. И като видят какво прави един нищо и никакъв сапун с кожата им, казат, това не може да бъде, и започват да четат.


Сапуна накара българите и света, да научат какво е зеолит, понеже когато го употребяват, веднага се вижда ефекта. Това беше целта на тези 3 продукта, сапун, маска и шампоан, да се види ефекта веднага, външно.


Ефектът е поразителен. Усещането след сапуна е все едно, че сте били на парна баня или на спа. Много особен тип чистота. А най-важният ефект е, когато имаш дерматологични проблеми, или пък чувствителна, или проблем на кожа. Тогава тези хора най-много го оценяват, понеже веднага виждат резултат по кожата си и това ги кара да четат за зеолита. А това което правят тези продукти отвън, това правят и отвътре.


Ако някога сте се интересували от свойствата на зеолита, но не сте го пробвали до сега, имате възможност да си поръчате от козметичните продукти на Фарер или директно да изпробвате капсулите или продуктите на прах. За повече информация, посетете техния уебсайт.

 




Подобни публикации

Виж всички
bottom of page